in

Pelin Batu, İlk Çocuk Kitabı “Süt Vampiri Emil” ile Raflarda

Oyuncu, tarihçi ve yazar Pelin Batu, çizimleri M.K. Perker tarafından gerçekleştirilen çocuk kitabı Süt Vampiri Emil ile raflardaki yerini aldı.

Pelin Batu, İlk Çocuk Kitabı "Süt Vampiri Emil" ile Raflarda
- Reklam -
- Reklam -

Oyunculuk kariyeriyle birlikte tarihçi kişiliğiyle de bilinen Pelin Batu, yeni kitabı Süt Vampiri Emil – Sütlü Serüven ile raflardaki yerini aldı.

Daha çok Tarihin Arka Odası adlı televizyon programıyla tanınan, çeşitli kültür ve sanat programlarıyla karşımıza çıkan Batu, doktorasını 2012 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde tamamladı. Şu sıralar Biz10 TV’deki kültür programlarına devam eden Pelin Batu, şimdilerde ilk çocuk kitabı Süt Vampiri Emil ile karşımızda.

Süt Vampiri Emil | Arka Kapak

Pelin Batu Süt Vampiri Emil
Eski bir kehanete göre; bir ayın son çarşambasında, saat gece yarısına 27 saniye kala, yaşlı bir servinin üstünde uyuyan kuşun düştüğü yerde doğacak bir çocuk vardı. Bu çocuk, bulutlu günlerde uçabilecek ve hayvanlarla konuşabilecekti. Bu gücüne ise ancak kendine inandığı zaman kavuşacaktı.

- Reklam -

O çocuk Emil’di. Pelin Batu’nun ilk çocuk kitabının baş kahramanı, minik Süt Vampiri Emil, hasta anneannesini kurtarmak için yeni arkadaşlarıyla, sıcak çöllerden karlı ormanlara, maceradan maceraya uçuyor…
Sinema dünyasına 1999 tarihli Harem Suare ile giriş yapan Batu, son olarak senaryosu Ahmet Ümit tarafından yazılan Merhaba Güzel Vatanım filminde boy göstermişti. Pelin Batu ayrıca çeşitli kitaplarıyla da tanınıyor.

Daha önce Cam, Yahudilik Tarihi, Rüzgarlar Kitabı, Resim Defteri, Her Şey Bir Hikâye ile Başladı ve Lairentin ile okurun karşısına çıkan Pelin Batu, Karakarga Yayınları’ndan çıkan Süt Vampiri Emil ile yeniden raflara dönüyor. Kitap Aralık 2019 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Daha çok şiirleri ve araştırma/tarih kitaplarıyla tanınan Pelin Batu, böylece külliyatına bir de çocuk kitabı eklemiş oldu.

Pelin Batu

- Reklam -

90 sayfadan oluşan eserin illüstrasyonları ise ünlü çizgi roman sanatçısı M.K. Perker (Eski Sevgili, Büyüklere Masallar, Mecburi İstikamet) tarafından gerçekleştiriliyor. Kendisi aynı zamanda Karakarga’nın kurucu ismi olarak da biliniyor.

Pelin Batu‘nun yeni kitabı hakkında sizin görüşleriniz neler? Yeni yayınlanan çocuk kitaplarını takip ediyor musunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Sunay Akın, Cumhuriyet’in İlk Aydınlarını Anlattı

* Cıvata Kafa ve Diğer Tuhaf Vakalar: İlginç Doğaüstü Ziyafet

* Halide Edib Adıvar’ın “Heyula”sı Yeniden Aramızda Dolaşıyor

Bengü Akagül

1997'de Kadıköy'de doğdum. Yeditepe Üniversitesinde Sinema bölümünden mezun oldum. Sinemanın yanına edebiyatı da koyarak sevdiğim yazarlar ile kitaplarının ön okumalarında çalıştım. Bugünlerde bir prodüksiyon şirketinde çalışıyor, ukulele çalmayı öğreniyor ve deneyimlerime yenilerini katmaya çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bir çocuk kitabı için çok güzel bir imge seçmiş tebrikler. :smiley:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

daniel radcliffe moon knight

Daniel Radcliffe, Marvel Evreni’ne Süper Kahraman Olarak Katılabilir

Star Wars The Rise of Skywalker ust 5

Star Wars: The Rise of Skywalker Üçlemenin En Kötü Açılışını Yaptı