Ömer Faruk Yazıcı’nın ilk romanı Peri Palas raflardaki yerini aldı. Eser, Ketebe Yayınları etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.
İlk öykü kitabı Alemlerin Çöpçatanı 2018 yılında Paris Yayınları’ndan yayımlanan Yazıcı’nın yeni kitabı, bu defa roman türünde. İlhamını dünyanın fantastik yanından alan eser; hayaletler, cinler, oburlar, karabasanlar ve al karıları ile mitolojinin büyülü gerçekçilikle buluştuğu bir anlatı inşa etmeyi hedefliyor.
1995 doğumlu Ömer Faruk Yazıcı, Marmara Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu. Yüksek lisansına Sakarya Üniversitesi’nde Eski Türk Edebiyatı üzerine devam eden yazar; Türk Edebiyatı Genç Sanat dergisinde ve Acayib-ül Hikayat adlı kişisel blogunda hikâye, deneme ve şiirler kaleme almaya devam ediyor. Yazıcı, aynı zamanda Kayıp Rıhtım’da da Klasik Türk Şiirinde Fantastik Unsurlar adlı bir yazı dizisi kaleme almıştı.
2014 Gio Öykü Ödülü’nde Bir Büyücü Masalı öyküsüyle dereceye girip Düşlerin İzinde adlı Gio Seçkisi kitabında yer alan yazarın ilk romanı Peri Palas böylece raflardaki yerini almış oldu. Eser, yalnızca “acayipleri” misafir eden Peri Palas oteline konuk olan Faruk’un; korku anlatılarının unutulmaz mensupları ile olan mücadelesini konu alıyor.
Peri Palas – Ömer Faruk Yazıcı | Arka Kapak Tanıtımı
“Metrûk binalar, lağımlar, hamamlar, bostan kuyuları, çeşme yalakları, değirmenler, mezarlıklar, saçak altları, ulu deryâların dipleri, dağların etekleri, vadiler ve dahi mağaralar acâyiplere mesken süflî zâviyelerdir. Hâşâ besmelesiz girilmez.” – Zâviyetü’s-Süfliyye – Kurtubî-i Cedîd
Faruk, nihayet hakkında onlarca hikâye duyduğu Peri Palas’ı bulmuş ve acayipleri misafir eden bu otelin sahibi hayalet Mümtaz Bey’le tanışmıştı.
O günden sonra Peri Palas’ta karşılaştığı gulyabanilerden kaftarlara, cinlerden karabasanlara, oburlardan al karılarına kadar pek çok acayiple birlikte hiç beklemediği çetin maceralara girecek, İstanbul’u karanlığın gazabından korumaya çalışacaktı.
Tuna Yukay’ın yayıma hazırladığı Peri Palas, toplamda 172 sayfadan oluşuyor. Kitabın düzeltisi Zehra Turhan’a, kapak tasarımı Harun Tan’a ait. Eser, geçen haftalarda okurların beğenisine sunuldu. Temelleri 2014’te atılan, yazımı ise 2015’te tamamlanan romanın raflara gelişi tam 5 yıl sürdü.
Peki siz Ömer Faruk Yazıcı’nın eserlerini takip ediyor musunuz? Peri Palas kitabı ilginizi çekti mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.
Forum üzerinden yorum yapıp sohbete katılmak için tıkla!