in

Philip K. Dick’in Yeni Bir Kitabı Daha Bizlerle: Elektrikli Düşler

Philip K. Dick’in eserlerini birbiri ardına dilimize kazandıran Alfa Yayınları, şimdi de yazarın “Elektrikli Düşler” adlı öykü derlemesini bizlerle buluşturuyor.

elektrikli dusler ust
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu edebiyatı için kilometre taşlarını oluşturacak eserler vermiş olan 1928, Chicago doğumlu Philip K. Dick, ülkemizde en çok Blade Runner filminin uyarlandığı Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi? (Do Androids Dream of Electric Sheep?) adlı kült yapıtıyla tanınır. Yazdıklarıyla Total Recall ve Minority Report gibi filmlerin çekilmesine de önayak olan ünlü yazar, bugüne kadar yaratıcılığıyla dolaylı yoldan da olsa daha pek çok bilimkurgu filmlerine ve kitaplarına da ilham kaynağı olmuştur.

Yazarın daha önce 6:45 Yayınları tarafından dilimize kazandırılan eserleri çeviri hataları ve yetersiz editörlükleri yüzünden neredeyse okunamayacak durumdaydı ve hak ettikleri değeri göremiyorlardı. Daha sonra çeşitli öyküleri Büyülü Fener Yayınları tarafından da derlenen PKD külliyatı ne mutlu ki uzun zamandan beridir hak ettiği özeni Alfa Yayıncılık’tan çıkan kitaplarında görmekte. Bu yolculuğun son durağıysa çevirisi Berna Kılınçer’e ait olan “Elektrikli Düşler”.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:
elektrikli duslerPhilip K. Dick bugüne kadar kısa öyküleri ve kitaplarıyla sinemaya, özellikle de bilimkurgu sinemasına sonsuz bir esin kaynağı oldu. Senaryo yazarları, yönetmenler onun yazdıklarında her zaman evrensel, heyecan verici, orijinal fikirler buldular. Bıçak Sırtı, Gerçeğe Çağrı, Hesaplaşma, Azınlık Raporu, Karanlığı Taramak Philip K. Dick’in inanılmaz hayalgücünün eserleriydi.

- Reklam -

Bu sefer televizyon ve sinema dünyasının 10 tanınmış yazarı 10 PKD öyküsünü televizyona uyarladı.  Bu öykülerin ortak teması, değişen dünyada insan olmanın ve gerçekliğin anlamını sorgulamaları.

- Reklam -

Elektrikli Düşler bu 10 öyküyü, televizyona uyarlayan yazarların, yönetmenlerin önsözleriyle PKD sevenler ve onu yeni tanıyanlar için bir araya getiriyor.
PKD’nin yaratıcı zekasından filizlenen ve Philip K. Dick’s Electric Dreams adlı televizyon dizisine ilham kaynağı olmuş öykülerin derlendiği kitap, pek çok bilimkurguseverin koleksiyonunu taçlandıracak cinsten. Eğer siz de onlardan biriyseniz kitabın satışa sunulduğunu bildirmekten mutluluk duyarız.

Seray Soysal

Okumayı ve yazmayı öğrendiğimden beri bir şeyler yazıyorum. Daha çok da okuyorum. Sosyoloji okuduğum için inceleme alanım bu dünyanın insanları olsa da ilgi alanım başka dünyalar olduğu için artık MSGSÜ Felsefe Bölümü'nde yüksek lisans öğrencisiyim. Bir Bellatrix, Auri kadar olmasa da ben de pek buralardan sayılmam zaten.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Harika bir haber. Lakin Alfa Yayınlarının PKD kitapları için kullandığı kapak tasarımındaki kitabın ve yazarın ismi sadece bana mı kötü geliyor acaba? Yoksa İthaki’ye çok mu alıştım? :slight_smile:

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    En azından boyut ve tasarım olarak belli bir tutarlılıkları var :slight_smile: Kitaplığınızda yan yana geldiklerinde iyi görünürler. Hem ne demişler? Kapak teferruat, önemli olan içerik…

  3. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    Haklısınız. Bakalım kitaplığımızda nasıl duracak. :slight_smile:

  4. Avatar for Giskard Giskard dedi ki:

    Ben çok beğeniyorum Alfa’nın PKD kapaklarını. Fontlar da PKD’ya çok uygun bence.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

melezler ust

Karanlık Kitaplık Dizisine Yeni Bir Kitap Katıldı: “Melezler”

bir astronotun sonsuz yolculugu ust 1

Nutella Soslu Bir Bilimkurgu: Bir Astronotun Sonsuz Yolculuğu