in

Philip K. Dick’in “Sizi İnşa Edebiliriz” Adlı Romanı Bizlerle!

Alfa Yayınları bilimkurgunun büyük ustalarından PKD’in bir kitabını daha bizlerle buluşturdu.

sizi insa edebiliriz ust
- Reklam -
- Reklam -

Androidler Elektrikli Koyun Düşler Mi?, Karanlığı Taramak ve Yüksek Şatodaki Adam gibi unutulmaz klasiklerin yazarı Philip K. Dick’in bir kitabı daha Alfa Yayınları aracılığıyla raflardaki yerini alıyor.

Özellikle ustanın eserlerinin kimi yayınlarca kalitesiz çeviri ve editörlükle okurla buluşturulmasından oldukça rahatsızdık. Neyse ki Alfa Yayınları‘nın PKD kitaplarına el atmasıyla bu durum tam tersine döndü.

Orijinal adı We Can Build You olan kitabın arka kapak yazısı şu şekilde:

- Reklam -

sizi-insa-edebilirizYıl 1982. Orgeon’da elektronik org üreten başarısız firmanın iki ortağı Louis Rosen ve Maury Rock, bir gün İç Savaş döneminde yaşamış gerçek kişilerin simulakrasını yapmaya karar verirler. İlk prototipleri Edwin Stanton olur, ardından Abraham Lincoln gelir.

Karanlık amaçları olan bir işadamı Lincoln’u kendi amaçlarına alet etmek isterken; Rosen, ortağının on sekiz yaşındaki kızı Pris’e âşık olur. Ne var ki Pris geçmişte şizofreni tedavisi görmüştür ve çok geçmeden Rosen’i de kendi karanlık dünyasına çeker. Rosen’in Pris’e olan saplantısı büyüdükçe akıl sağlığıyla ilgili sorunları da artar.

- Reklam -

Prozac’tan ve antidepresanlardan önce, karanlık ve psikolojik bir aşk hikâyesi, insandan daha insan simulakra, akıl hastalıklarıyla boğuşan bir ülke, android ve insan, gerçeklik ve delilik. PKD’nin zihnine eşsiz bir bakış.

Çevirisini Gonca Gülbey’in üstlendiği roman şu anda tüm fiziksel ve sanal kitapçılarda satışta. Bilimkurgu okurlarına duyurulur.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

iki dunya arasinda ust

Yerli Bilimkurgu Yazarı Nihan Sarı’nın 3. Romanı Bizlerle

2312 ust

Çevirmenin Çemberi: 2312