in

Hayatını Kaybeden Yazarın ‘Külleri’, Yeni Kitabının Mürekkebinde Kullanıldı

Pieter Aspe adlı merhum Belçikalı polisiye yazarının külleri, yeni çıkan kitabının mürekkebine karıştırıldı.

Pieter Aspe külleri yeni kitap
- Reklam -
- Reklam -

Belçikalı yazar Pieter Aspe, geçen mayıs ayında hayatını kaybetti. Yazarın ölümünden sonra yayımlanan yeni romanı ise sıra dışı bir baskı yöntemiyle okurların karşısına çıktı. Aspe’nin külleri, eserin mürekkebine karıştırılarak özel bir edisyon hazırlandı.

1996 yılından beri yazan ve suç / polisiye romanlarıyla tanınan Pieter Aspe, ölümünden sonra da edebiyat dünyasının gündeminden düşmedi. Yayıncılar, özel baskı konusunda yeni sınırları keşfederken Belçikalı yazarın yakılan cesedinin külleri; daha önce denenmemiş bir yöntemi akıllara getirdi. Yazarın külleri, Aspe’nin yeni kitabının yayımlanacağı mürekkebe karıştırıldı ve 25 bin adetlik özel bir seri üretildi. Kitabın sıra dışı lansmanı geçen günlerde gerçekleştirildi.

1 Mayıs 2021 tarihinde akciğer hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden 68 yaşındaki yazarın yeni kitabı, başmüfettiş Pieter Van In yer aldığı polisiye roman dizisinin bir parçası.

- Reklam -

Ödüllü Yazar Pieter Aspe, Kitabının Mürekkebinde Yaşayacak

2010 yılında, Zoenoffer (Kefaret) adlı kitabıyla Hercule Poirot Yaşam Boyu Başarı ödülüne layık görülen yazarın cenaze töreni Bruges belediye binasının Gothic Hall adlı salonunda gerçekleşti. Eşi Tamara Hangeraf, “Hikayelerinin çoğu burada geçti,” dedi.

“Burası aynı zamanda vlendiğimiz yer. Bizim için burada başladı ve burada bitiyor.”

Gerçek adı Pieter Haspeslag olan Aspe’nin küllerinin işlendiği mürekkeple basılan 25 bin adetlik özel baskı, okurlara farklı bir deneyim sağlamayı hedefliyor.

Hangeraf, bu kararın yazarın kendi tercihi olduğunu da söyledi.

“Hayranları için, kelimenin tam manasıyla onlara kendinden bir parça bırakmanın güzel bir hatıra olacağını düşündü.”

- Reklam -

Pieter Aspe külleri yeni kitap

Eserlerinin çoğu Belçika’nın Brugge kentinde geçen yazarın, Pieter Van In serisi dışında Bloedband ve onun devamı Luchtpost adlı iki genç yetişkin romanı ve bazı bağımsız kitapları da bulunuyor.

Kimileri çocuklar için olmak üzere 40’tan fazla eserin sahibi olan Aspe’nin pek çok romanı, VTM kanalı için televizyon dizisine uyarlandı. Yazarın eserlerinden ilhamla çekilen ilk sezonu, bağımsız hikâyeler anlatan ikinci ve üçüncü sezonlar izledi. Bu bölümler de Aspe’nin gözetimi altında geliştirildi. Dizi, yazarın Belçika’da ve Hollanda’da geniş kitlelerce tanınmasına neden oldu.

Siz bu “özel baskı” hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Brussels Times

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çelik Mağaralar: Robot Serisi #1 - Isaac Asimov

Robot Serisi İlk Kitabı “Çelik Mağaralar” ile Yeniden Türkçede

sinema salonları düşük parlaklık film gösterimi

Sinema Salonlarının ‘Tasarruf’ için Filmleri Düşük Parlaklıkta Oynattığı İddia Edildi