in

Pınar Göçer’den Yeni Kitap: Büyülü Fener

Daha önce Altın Göl ve Anneannem Bir Film Yıldızı gibi kitaplarıyla karşımıza çıkan Pınar Göçer, yeni kitabı “Büyülü Fener”le tekrar bizlerle.

buyulu fener ust
- Reklam -
- Reklam -

Çocuk ve gençlik edebiyatımızın sevilen yazarlarından Pınar Göçer’in yeni kitabı “Büyülü Fener” geçtiğimiz hafta raflardaki yerini aldı. Daha önce Altın Göl ve Anneannem Bir Film Yıldızı gibi çocuk kitaplarının ardından Sana Sevgim Bitmiş Mustafa adlı romanıyla karşımıza çıkan yazar, bizleri bir kez daha çocukların hayal âlemine geri götürüyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

buyulu fener”Hazinenin yerini bulmayı hiç düşünmediniz mi?” diye sordu kısık bir sesle Ozan. Hikâyenin büyüsüne kendisini oldukça kaptırmıştı anlaşılan. Aynı kısık tonda cevap verdi Fenerci Baba, “Bunu aklımdan bile geçirmedim, çünkü o hazine lânetli. Eğer böyle bir hazine varsa dahi Mavi Ada kimseyle paylaşmak istemiyor besbelli,” dedi.

- Reklam -

Yazar olan Mercan, üç çocuğundan ve karısından uzakta, Mavi Ada’da yaşamını sürdürmektedir. Bir gün yakalandığı hastalığa yenik düşen karısı hayatını kaybeder. Üç çocuğu babalarının yanına Mavi Ada’ya taşınmak zorunda kalırlar. Adadaki evleri deniz fenerinin karşısındadır. Çocuklar, Fenerci Baba ve bir kâhin olduğuna inanılan kör kızı Mavi’yle de tanışırlar. 1800’lü yıllarda hazine uğruna katledilen bir Rus Prensesi’ne ait batık gemi, adanın karşısında bulunmaktadır. Prenses’in hazinesi adada bir yerlerde gizlidir, vee lânetlidir.

Mercan, Fenerci Baba ve çocuklar Mavi Ada’nın üzerinden bu lâneti kaldırabilecekler midir?

Yazar Pınar Göçer ise sosyal medya hesabı üzerinden yeni kitabı hakkında şu sözleri sarf etmiş:

- Reklam -

Yazdığı her roman, yazarını uzun ve fantastik bir yolculuğa sürükler. Bu kez çocukluğumun geçtiği şehir, Mersin’e uğradım öncelikle. Akdeniz’e göz kırpan deniz feneri, hasretle kucakladı beni. Oradan dünyanın yedi harikasından birinin, İskenderiye Feneri’nin hayalini seyretmek üzere Mısır’a yollandım. Gözlerimi kapattım, Ege Denizi’ne doğru uzandım. Gittiğim yerlerdeki deniz fenerleri, çaktıkları ışıklarla sundular selamlarını… Çanakkale Boğazı’ndaki fenerleri geçtim, İstanbul’a vardım. Kız Kulesi’nde soluklandım. Deniz fenerlerinin fısıldadığı efsaneleri dinledim.

Mavi Ada’nın, mavi kayalıkları üzerine kurulu büyülü ve sırlarla dolu deniz feneri de hikâyesini anlatmak için sizleri bekliyor.

İthaki Yayınları etiketiyle raflardaki yerini alan Büyülü Roman’a tüm kitapçılardan ulaşmak mümkün. Büyüyüp de çocuk kalanlara ve çocuklarına fantastik edebiyatı aşılamak isteyen ebeveynlere duyurulur.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

silver surfer agit ust

Silver Surfer: Ağıt – Bir Veda Senfonisi

masallar 8 ust

Masallar Serisinin Sekizinci Cildi Çıktı