in

John Steinbeck’in Fransız Devrimi’ni Baş Aşağı Çevirdiği Romanı “Pippin IV’ün Kısa Süren Saltanatı” Yeniden Raflarda

Nobel Edebiyat Ödülü sahibi John Steinbeck’in mizahi eleştiri romanı “Pippin IV’ün Kısa Süren Saltanatı” bir kez daha okurla buluşuyor.

Pippin IV'ün Kısa Süren Saltanatı: John Steinbeck
- Reklam -
- Reklam -

John Steinbeck imzalı mizahi eleştiri romanı Pippin IV’ün Kısa Süren Saltanatı yeniden okurla buluşuyor. Eserin yeni baskısı İletişim Yayınları etiketini taşıyor.

Geçen haziran ayında, John Steinbeck‘in yeni yayıncısının İletişim olduğunu duyurmuştuk. Yayınevi, yazarın külliyatını yayımlamaya devam ediyor.

1902 – 1968 yılları arasında yaşayan, Amerikan edebiyatının en önemli yazarlarından John Steinbeck 1939’da Pulitzer, 1962’de ise Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülmüştü.

- Reklam -

Gazap Üzümleri, Cennetin Doğusu, Fareler ve İnsanlar ve Sardalye Sokağı gibi kült romanların yazarı Steinbeck, arka planda kalan ancak en az diğer eserleri kadar önemli pek çok esere sahip.

Pippin IV’ün Kısa Süren Saltanatı orijinal dilinde lk defa 1957 yılında The Short Reign of Pippin IV yayımlanmıştı. Kitap Türkçede 1963 yılında Remzi Kitabevi, 1987’de Bilgi Yayınevi ve 2014’te Sel Yayıncılık tarafından okurlara sunulmuştu.

Yazarın mizahi bir dille kaleme aldığı politik roman, beklenmedik bir şekilde tahta geçen Pippin IV’ün kısa saltanatını konu alıyor.

Pippin IV’ün Kısa Süren Saltanatı – John Steinbeck | Arka Kapak Tanıtımı

Pippin IV'ün Kısa Süren Saltanatı: John Steinbeck

Pippin IV’ün Kısa Süren Saltanatı iktidar hırsını ve yönetimdeki bozuklukları ince bir mizahla eleştiren, eşine az rastlanır bir politik roman.

- Reklam -

Bir yanda mecliste toplanmış Sosyalistler, Kralcılar, Hıristiyanlar ve Ateistler ile onlardan yükselen demagoji, hamaset dolu nutuklar, diğer yanda etliye sütlüye karışmadan evinin terasına kurulup gökyüzünü gözlemleyen amatör astronom Pippin Arnulf Héristal… Aniden patlak veren isyan ve ardından ilan edilen kraliyet yüzünden bu kendi halinde adamın başına gelmedik iş kalmıyor. Pippin IV, unutulmaya yüz tutmuş soyunun hatırlanmasıyla tahta geçiyor, ülkenin sorunlarıyla mücadeleye girişiyor.

John Steinbeck’ten, Fransız Devrimi’ni baş aşağı çeviren sürükleyici bir kitap.

“Pippin IV’ün Kısa Süren Saltanatı mükemmel bir hiciv ve nükte koleksiyonu, baş döndüren bir üslupla yazılmış bir roman.” – Howard Levant

“Steinbeck’in kitabı büyüleyici bir hiciv; insanı sürekli güldüren ve hipnotize eden bir roman.” – Saturday Review

Toplamda 158 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini Rasih Güran üstleniyor. Güran, eserin Remzi Kitabevi baskısında da çevirmen koltuğunda yer almıştı. Romanın editörlüğü Necdet Dümelli‘ye, kapak resmi Seda Mit‘e ait. Eserin yeni baskısı Ocak 2021 itibarıyla raflardaki yerini aldı.

John Steinbeck eserleri ve yazarın Pippin IV’ün Kısa Süren Saltanatı romanı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Amazon Prime Video Türkiye Şubat 2022 Programı

The Marvelous Mrs. Maisel’in 4. Sezonu Geliyor: Amazon Prime Türkiye’nin Şubat 2022 Takvimi Açıklandı

Madame Web filmi Dakota Johnson

Madame Web Filminin Başrolü Belli Oldu: Spider-Man Evreninde Geçecek Yeni Macera Şekilleniyor