in

Susanna Clarke’ın Yıllar Sonra Gelen Ödüllü Fantastik Romanı “Piranesi” Türkçede

Susanna Clarke imzalı Piranesi raflardaki yerini aldı. Jonathan Strange ve Bay Norrell ile tanınan yazardan 15 yıl sonra yeni kitap.

Piranesi - Susanna Clarke
- Reklam -
- Reklam -

Susanna Clarke yeni romanı Piranesi ile raflardaki yerini alıyor. Eser, Alfa Kitap etiketiyle okurun karşısına çıkıyor.

Britanyalı yazar Susanna Clarke’ın uzun bir aranın ardından yayımlanan yeni kitabı Piranesi okurla buluşuyor. 2004 yılında yayımlanmasının ardından dünya çapında ün kazanan ve televizyona da uyarlanan Jonathan Strange ve Bay Norrell ile tanınan 61 yaşındaki yazar, geçirdiği bir hastalık nedeniyle yazın dünyasına ara vermişti.

Yazarın ikinci romanı olma özelliğini taşıyan Piranesi, yayımlandığı günden beri pek çok ödülle birlikte anıldı. 2021 Hugo Ödülü, 2021 Locus Ödülü, 2020 Nebula Ödülü, 2021 Dragon Awards ve 2021 Dünya Fantazi Ödülü’nde aday olarak karşımıza çıkan kitap 2021 Women’s Prize for Fiction’ın kazananı olmayı başardı.

- Reklam -

Kazandığı ödül sonrası açıklamalarda bulunan Clarke şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bazılarınızın bildiği üzere, bu kitap uzun bir hastalık sürecinde olgunlaştı ve yazıldı.
Bu kitabı yazmaya başlayacağımı ve gerçekten yeterince iyi olduğumu hiç düşünmemiştim. Dolayısıyla bu iki misli olağanüstü hissettiriyor. Burada olmaktan iki kat onur duydum ve umarım ki, bu akşam burada bulunuşum, hastalığı sebebiyle güçsüz düşen bütün kadınları cesaretlendirir.”

Piranesi, yazarın 2006 yılında çıkan ve öykülerini bir araya getiren The Ladies of Grace Adieu and Other Stories’ten sonra yayımlanan ilk kitabı.

Piranesi – Susanna Clarke | Arka Kapak Tanıtımı

 Piranesi - Susanna Clarke

Women’s Prize for Fiction 2021 (Kadınlar Kurgu Ödülü) Kazananı Piranesi romanıyla Susanna Clarke Oldu!..

- Reklam -

Giovanni Battista Piranesi:
Venedik doğumlu İtalyan mimar, ressam.
Hayali hapishane gravürleriyle tanınır.
İçinde yıldızların aydınlattığı sonsuz salonlar, merdivenler ve koridorlar barındıran, duvarlarını okyanus dalgalarının dövdüğü, suların kabarıp çekildiği bir Ev, bir Labirent. Burası Piranesi’nin Dünyası, kuşları, heykelleri, gelgitleriyle ürkütücü, olağanüstü bir Dünya. Bu Dünyayı 13 ölü ve tek dostu olan Öteki’yle paylaşıyor, günlerini Evi ve onun harikalarını keşfederek geçiriyor. Ta ki bir gün bildiği tek dünyayı tümden yıkmakla tehdit eden gizemli bir
ziyaretçiyle karşılaşana kadar…
Evin güzelliği ölçüsüz, Şefkati sonsuzdur.

Jonathan Strange ve Bay Norrell’in yazarı Susanna Clarke ilk romanının ardından uzun bir hastalık süreci geçirdi. Piranesi, Clarke’ın bu süreçte yazdığı ikinci romanı.

Piranesi Hakkında Ne Dediler?

Benzersiz, kabul edilmiş roman kalıplarına meydan okuyan bir başarı.” – Bernardine Evaristo

“Yalnızlığa dair zarif bir inceleme.” – The Guardian

Toplamda 286 sayfadan oluşan Piranesi Ekim 2021 tarihi itibarıyla raflardaki yerini alıyor. Eserin çevirmenliğini Berna Kılınçer, grafik tasarımını Füsun Turcan Elmasoğlu üstleniyor.

Susanna Clarke ve yeni kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Riverdale 6. Sezon Fragmanı

Riverdale 6. Sezon Fragmanı: Sabrina’nın Dönüşüne Hazırlanın

Anı Hırsızları - Esma Fethiye Güçlü | Çevirmenin Çemberi

Anı Hırsızları – Esma Fethiye Güçlü | Çevirmenin Çemberi