in

Özlem Anar’dan Bir Kedi Rüyası: “Pisi Pisine” Kitabı Çıktı

Özlem Anar imzalı “Pisi Pisine” kitabı raflardaki yerini aldı. Bir kedi rüyasını andıran roman, Everest Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Pisi Pisine - Özlem Anar
- Reklam -
- Reklam -

Özlem Anar yeni romanı Pisi Pisine ile okurun karşısına çıkıyor. Eser, Everest Yayınları etiketini taşıyor.

İzmirli yazar Özlem Anar, felsefe mezunu. İlk romanı Kayıp Ruhlar Kitabı & Antik Zaman Hikâyeleri 2016 yılında Yitik Ülke Yayınları tarafından yayımlandı. Onu 2017’de Çınar Yayınları’ndan çıkan Âşık Kedi, 2018’de Yeşil Mühürlü Masal ve 2019’da Son Sözler, 2020’de Altın Mısralar ve yine aynı yıl Alfa Kitap tarafından yayımlanan Kedi Dili kitapları takip etti. İhsan Oktay Anar ile evli olan Özlem Anar, yeni eseriyle Everest çatısı altında buluşan yazarlar arasına katıldı.

Özlem Anar yeni kitabı Pisi Pisine’de okuru bir kedinin keşif dolu yolculuğuna davet ediyor.

- Reklam -

Pisi Pisine – Özlem Anar | Arka Kapak Tanıtımı

Pisi Pisine - Özlem Anar

“Gerçek ne, hakikat ne?
İnsan bunun neresinde?
Kedi zaten hepsinin tepesinde.”

Evrenin en muhteşem icadı, âlemin en zarif yaratığı, Tanrı’nın en başarılı icraatı… Bir kedinin aklından neler geçtiğini kim bilebilir ki? Özlem Anar, insan olmanın zorluğunu ve güzelliğini, yaşamın ve ölümün anlamını, varlığın ve yokluğun tartışmalı tarihini, insanın aksine, daima kendisiyle barışık bir türün sezgisinden süzülenlerle anlatıyor. Gözlerimizdeki perdeyi şefkatle aralayıp bakışımızı ufkun arkasına taşıyan bir roman Pisi Pisine; sarıp sarmalayan, teselli eden, gülümseten, umut dolu bir kedi rüyası belki de…

- Reklam -

“Biz hem biliriz hem de inanırız. İnsan işte, ne zaman ortaya çıksa bir kargaşaya sebep oluyor. Çözülmesi zor bir muamma. Öngörülemez. Vahşet, dehşet, kötülük saçıyor dünyaya. Ancak bu saçılanları yine o topluyor, dünyanın daha iyi bir yer olması için ölümü bile göze alıyor bazen. Bazıları şeytana bile pabucunu ters giydirirken, bazıları melekleri geride bırakıyor iyilikleriyle. Güçlü ile güçsüzün arasındaki adaletsizliğe yine insan karşı çıkıyor. Öldürüyor bazısı hiç acımadan, başkası da kalanlar yaşasın diye dişini tırnağına takıyor. Açıklanması zor.”

Toplamda 200 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Devrim Çakır üstleniyor. Romanın düzeltisi Burcu Terzioğlu, kapak tasarımı Kardelen Akçam imzalarını taşıyor. Eser, Ocak 2022 itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Özlem Anar eserleri ve yazarın son kitabı Pisi Pisine hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The War of the Rohirrim çıkış tarihi yüzüklerin efendisi anime

Yüzüklerin Efendisi’nin Anime Filmi “The War of the Rohirrim”de Çıkış Tarihi Belli Oldu

Sergio Leone Filmleri İstanbul Film Festivali

Western Sinemasının Efsane İsmi Sergio Leone’nin Bütün Yapımları İstanbul Film Festivali’nde Gösterilecek