in

Poe ve Londra Canavarı Raflarda

Edgar Allan Poe ve Auguste Dupin’in arkadaş olduğu, birlikte birbirinden gizemli olaylara atıldıkları bir maceraya ne dersiniz?

poe londra canavari ust
- Reklam -
- Reklam -

Karen Lee Street‘in yurt dışında büyük ses getiren ilk romanı Poe ve Londra Canavarı raflardaki yerini aldı! Kitap, Poe’nun ünlü dedektifi Auguste Dupin’in aslında gerçekten yaşadığı, hatta yazarımızın en iyi dostu olduğu alternatif bir zaman aralığında geçiyor. Dahası, ikisi birlikte Londra Canavarı adlı ünlü katilin dahil olduğu bir dizi gizemli ve de korkunç cinayeti çözmek için kolları sıvıyor.

Kitabın tanıtım metniyse şu şekilde:
poe londra canavari1840 yazı… Edgar Allan Poe, berbat bir gemi yolculuğunun ardından Londra’ya ulaşır. Ailesinin geçmişinde yatan ve uzun yıllar sonra öğrendiği bir gizemi çözmek için arkadaşı Auguste Dupin ile burada buluşacaktır.

Kendisine miras olarak ulaştırılan maun bir kutunun içindeki yıpranmış mektuplar, bir zamanlar iki yıl boyunca Londra’daki güzel ve şık kadınlara dehşet saçan Canavar hakkında garip bilgilerle doludur. Londra tiyatrolarında oyunculuk yapan büyükannesi ve dedesinin yazdığı bu mektuplardaki gizemi çözmeye çalıştıkça Poe ve Dupin geçmişlerinden gelen büyük kâbuslar ve can düşmanlarıyla karşı karşıya kalır.

- Reklam -

“Zihin birçok kilitli bölmesi olan bir sandık gibidir ve o bölmelerdeki sırları ortaya çıkarmak için doğru anahtarı bulmak gerekir.”

- Reklam -

Dünya çapında okurların büyük takdiriyle karşılanan Poe ve Londra Canavarı, ülkemizde Çağatay Ünaltay‘ın çevirisiyle Paris Yayınları‘ndan çıkıyor. Belirtmekte fayda var, bu roman ayrıca bir üçlemenin ilk kitabı olma özelliğini taşıyor. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

İhsan Çağatay Boz

1991 yılında geldiğim bu dünyanın mevcut gerçekliğinden hiçbir zaman memnun olmamam hasebiyle oyunların ve kitapların sonsuz dünyasında yaşarken, her şeyi istediğim şekilde bükebildiğim öyküler yazıyorum. Tarih ve felsefenin yanı sıra insanlığın nükleer savaşlar, durdurulamayan virüsler veya kontrolden çıkan yapay zeka ile intihar ettiği veya karanlığa gömüldüğü eserlere de ilgim ve takdirim sonsuz. Son olarak, George Romero ile başlayan zombi sevdam katlanarak devam etmekte.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

burhan sonmez istanbul istanbul

Václav Havel Ödülü’nün Bu Yılki Sahibi Burhan Sönmez Oldu

tukenis kulubu ust

Jeffrey Moore’un Tükeniş Kulübü Raflarda