in

Pofuduk Sincabın Hikâyeleri: Ömer Öndeş’in İlk Kitabı Yayında

Ömer Öndeş’in kaleme aldığı fantastik öykü “Pofuduk Sincabın Maceraları” kısa bir süre önce yayımlanarak okurların beğenisine sunuldu.

Pofuduk Sincabın Hikâyeleri - Ömer Öndeş
- Reklam -
- Reklam -

Çocuklar için büyülü bir masal olduğu kadar, yetişkinler için de keyifli bir okumalık sunan Pofuduk Sincabın Hikâyeleri, yazar Ömer Öndeş’in ilk eseri olma özelliğini taşıyor.

Hayvanların başrolde olduğu, masal tarzında öykü okumaktan hoşlanan okurların ilgisini çekeceğini düşündüğümüz kitabın konusu ise kısaca şöyle:

Pofuduk Sincabın Hikâyeleri – Ömer Öndeş | Arka Kapak Yazısı

Anlam arayışında olan kafası karışık bir sincap maceradan maceraya sürüklenmektedir. Yolculuğunda ilerledikçe aslında daha büyük bir hikâyenin parçası olduğunu hissedecek ve kafasını kurcalayan sorulara cevaplar bulmaya çalışacaktır. Bunun fitilini ise günün birinde barda tanıştığı bir palyaço yılan ateşler. Palyaço yılan, sorduğu sıra dışı soruyla pofuduk sincabın aklını karıştıracaktır ve bu sayede sincap kendisini büyük bir maceranın içinde bularak nihai sorunun cevabını aramaya başlayacaktır.

- Reklam -

“…Geçmişinden kurtulmak istiyordun, çünkü hatırlayamıyordun artık. Geçmişin sadece ayağındaki kıymıktı senin için. Ben de kıymığı çektim. Ne kadar belli etmesen de korkuyordun. Arkadaşlarını kaybetmekten, sevgini kaybetmekten, canavara dönüşmekten. Ben de bu korkuyu aldım. Artık merhamet etmek istemiyordun, canavara dönüşmekten korksan da canavar olmak istiyordun. Kendinle çelişi yordun. Bu yüzden merhametini aldım. Sadece sana acı veren şeyleri, senin kendinde istemediğin şeyleri aldım. Kendine dürüst olmak istiyordun. Ben de sana yardım ettim. Acı çektin çünkü acı çekmek senin umrunda değildi. Bu yüzden benim de umrumda olmadı. Ben seni olmak istediğin sen yaptım, daha fazlası değil…”
Pofuduk Sincabın Hikâyeleri - Ömer Öndeş

Ömer Öndeş ise kitabını şu cümlelerle özetliyor:
“Dışarıdan bakıldığında oldukça ilginç hatta absürt gelecek bir ortam söz konusu. Acımasız bir ormanda gezen pofuduk bir sincap, hayatın anlamını aramakla başlayan bir yolculuk, büyücüler, soylular, kraliçeler, barmen kaplumbağalar ve hatta şeytan.”
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık’ın yayımladığı “Pofuduk Sincabın Hikâyeleri”, Ömer Öndeş’in kendine has mizahıyla harmanlanan bir “ilk kitap” olma unvanını taşırken, sonraki kitapları için de güçlü bir referans olarak öne çıkıyor.

2kare editörlüğünde ortaya çıkan 144 sayfalık kitabın kapak tasarımı da yine yazarın kendisine ait. Kitabın mizanpaj kısmında ise Ali Demir ismi yer alıyor.

- Reklam -

Kitabıyla büyük başarılar elde edebilmesi ve Ömer Öndeş adını Türk fantastik edebiyatında daha sık görmek dileğiyle.

Kitap hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Brandon Sanderson, Fırtınaışığı Arşivi 4. Kitabın Yazımını Tamamladı

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

snowpiercer 1. sezon inceleme

Snowpiercer 1. Sezon İncelemesi: Kıyamet Günlerinde Devrim

Scooby-Doo velma dizisi

Scooby Doo Dizisinde Velma’nın Lezbiyen Olduğu Doğrulandı