in

J.R.R. Tolkien’in Yaşayan Son Çocuğu Priscilla Tolkien 92 Yaşında Hayatını Kaybetti

Priscilla Tolkien yaşamını yitirdi. J.R.R. Tolkien’in yaşayan 4 çocuğundan en genci ve sonuncusu, 92 yaşında aramızdan ayrıldı.

Priscilla Tolkien hayatını kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Priscilla Tolkien 92 yaşında yaşamını yitirdi. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit’in yazarı J.R.R. Tolkien’in hayattaki son çocuğu, 28 Şubat 2022 tarihinde aramızdan ayrıldı.

18 Haziran 1929’da İngiltere’nin Oxford kentinde dünyaya gelen Priscilla, J.R.R. Tolkien ve eşi Edith’in tek kızıydı. Tam adıyla Priscilla Mary Anne Reuel Tolkien, henüz 14 yaşındayken Yüzüklerin Efendisi kitabının ilk bölümlerinden bazılarını babası için daktilo etmişti. Ölüm haberi, Priscilla’nın da eğitim aldığı Oxford’daki Lady Margaret Hall koleji tarafından açıklandı.

Priscilla Tolkien Babasının Mirasına Katkı Sunmuştu

Priscilla Tolkien, tıpkı ağabeyi Christopher gibi babasının külliyatına katkıda bulunan bir isimdi. Tolkien Derneği’nin onursal başkan yardımcılığını üstlenmişti. 1992 yılında babasının 100. doğum günü şerefine en büyük ağabeyi John ile The Tolkien Family Album (Tolkien Aile Albümü) eserini hazırlamıştı.

- Reklam -

Priscilla ayrıca 2004 yılında babasının eserlerini anmak için Royal Mail pullarında Tolkien’e özel bir baskının hazırlanmasına yardımcı olmuştu.

Yüzüklerin Efendisi’nin ilk taslaklarında Frodo’nun adı olan “Bingo Bolger-Baggins”, Priscilla’nın oyuncak ayı ailesindeki bir ayıdan geliyordu.

Oxford’da şartlı tahliye memuru olarak çalışan Priscilla, aynı zamanda bir sosyal hizmetler çalışanı olarak görev aldı. Babasının yazdığı son mektup, Ağustos 1973 yılında Priscilla’ya oldu.

Priscilla Tolkien ve christopher

- Reklam -

Christopher Tolkien’in 2017’deki ölümünden sonra, Tolkien Estate’in başına Christopher’ın torunu Michael George Tolkien geçmişti. O tarihten itibaren Orta Dünya’nın dizi uyarlaması hakları Jeff Bezos’un sahibi olduğu Amazon’a satıldı. Amazon Prime, izleyiciyi Güneşin İkinci Çağı’nda geçecek bir diziye davet ederken The Lord of the Rings: The Rings of Power adlı yapımdan ilk fragman da geçen ay paylaşıldı.

Öte yandan Warner Bros. ve New Line Cinema ortaklığında The War of the Rohirrim animesinin geliştirileceği duyuruldu. Söz konusu yapımın 2024 yılı içerisinde vizyona girmesi bekleniyor.

Son olarak ise Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit’in film ve oyun haklarının The Saul Zaentz Company tarafından açık artırmaya çıkartıldığı haberi gelmişti. Bu hak satışında, yaklaşık 2 milyar doların el değiştirmesi bekleniyor.

Siz Priscilla Tolkien ve onun Yüzüklerin Efendisi üzerindeki etkisi hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The One Ring

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for merveriii merveriii dedi ki:

    Huzurla uyusun ve tabii ki dilerim devri daim olsun. Babasının mirasına sahip çıkıp hepimiz için Orta Dünya’ya girişi daha da kolaylaştırdı. Allah rahmet eylesin.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Toprağın bol olsun. Namárië!

  3. Avatar for Nefrayto Nefrayto dedi ki:

    Ruhu huzur içerisinde olsun :cry:

  4. Avatar for sultiderler sultiderler dedi ki:

    “Ve o gemi de gittiğinde Orta Dünya’da Yüzük Kardeşliği’nden kimse kalmamış.” :smiling_face_with_tear: Huzur içinde uyusun ve uyusunlar…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bullet Train Fragmanı Türkçe Altyazılı

Brad Pitt’li Bullet Train Filminden Beklenen Fragman Yayınlandı

uysallar fragmanı netflix türkiye dizi

Hakan Günday ve Onur Saylak İmzalı Netflix Dizisi “Uysallar”dan Fragman Yayınlandı