in ,

Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood’u Romanlaştıracak

Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood senaryosunu romana çevirebilir. Usta yönetmen geleceğe dair yeni planlarından bahsetti.

Quentin Tarantino Once Upon a Time in Hollywood
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino imzalı Once Upon a Time… in Hollywood, geçen yaz vizyona girmişti. Leonardo DiCaprio ve Brad Pitt’in başrollerinde olduğu yaptım bu yılki Oscar ödüllerinde de 2 dalda Oscar kazanmayı bildi. Pure Cinema Podcast’e konuşan ünlü yönetmen, gelecek projelerinden birinin filmi romanlaştırmak olduğunu belirtti.

Once Upon a Time… in Hollywood yayınlandıktan sonra 374 milyon dolarlık gişesiyle 2019’un başarılı işlerinden biri olmuştu. Film bir sinema yıldızının ve dublörünün 1970’lere girerken değişen Hollywood’a ayak uydurmaya çalışmasını anlatıyor. Margot Robbie’nin Sharon Tate ile de ön plana çıkan yapım En İyi Yardımcı Erkek (Brad Pitt) ve En İyi Set Tasarımı dallarında iki Oscar kazandı.

Quentin Tarantino

- Reklam -

Filmin romanının çıkıp çıkmayacağı kesin olmasa da Tarantino’nun Once Upon a Time in Hollywood’la işinin bitmediği kesin. Usta yönetmen daha önce film son haline gelene kadar pek çok sahneyi kestiğini ve bu kesilen sahnelerle birlikte dört saatten uzun bir yapım ortaya çıktığını belirtmişti. Filmin yıldızı Brad Pitt de geçtiğimiz Eylül ayında Tarantino’nun bu dört saatlik versiyonu bir mini dizi şeklinde yayınlamayı planladığını açıklamıştı ama henüz o konuda da net bir bilgi gelmedi.

Tarantino net konuşmaktan kaçınarak resmen yazdığını belirtmese de yayınlama kararını romanın gidişatına göre alacak gibi duruyor.

“Yakın zamana kadar bu konuda pek düşünmemiştim ama şimdi çok üstünde durduğum bir konu. Once Upon a Time’ın romanını yazıyor olabilirim.”

Quentin Tarantino Neler Yapacak?

Quentin Tarantino

- Reklam -

Tarantino daha önceden 10 film yaptıktan sonra emekli olacağını duyurmuştu ve Once Upon a Time’ı da 9. filmi olarak görüyor. Gelecek planlarında tiyatro ve roman gibi başka sanat dalları olduğunu belirten yönetmenin filmin romanlaştırılması dışında tasarladığı bir romanı daha var.

“İkinci Dünya Savaşı’na katılmış ve orada pek çok kanın akışına şahit olmuş bir karakterim var. Şimdi evine geri dönmüş. Tarih 1950’ler ve filmlerden hiç zevk almıyor. Başından geçenlerden sonra Hollywood filmleri gözüne çocuksu geliyor. Amerikan sineması onun için sadece sinema. Sonrasındaysa bir anda yabancı film endüstrisini ve Kurosawa’yı, Fellini’yi duyuyor ve düşünüyor: ’Belki de bu sahte Hollywood saçmalıklarından fazlası vardır.’”

Quentin Tarantino yönetmenliği bıraksa da geleceğinde kesinlikle filmlerle ilgili yapıtlar olmaya devam edecek gibi duruyor.

Tarantino’nun yeni planları hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Once Upon a Time in Hollywood’un tam hikâyesini mini dizi olarak mı, yoksa roman olarak mı görmeyi tercih edersiniz? Kayıp Rıhtım Forum’da yorumlayabilirsiniz.


* Bir Zamanlar… Tarantino’nun Fantazi Dünyasında

Kaynak: Indie Wire

Mehmet Çakıcı

1999'da Balıkesir'de doğdu. Küçük yaştan beri fantastik edebiyata ilgi duydu, büyüdükçe diğer edebiyatlara da yaklaştı. Şu sıralar İstanbul Üniversitesi'nde bu ilginin üstüne iyice düşüyor. Uzun bir süre araknofobinin nasıl yazıldığını öğrenemedi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ted Chiang Koronavirüs Söyleşi

Ted Chiang: “Koronavirüs Sonrasında Dünya Sona Ermeyecek, Ama Değişecek”

George Orwell Hakkında Bilmediğiniz 13 İlginç Gerçek

George Orwell Hakkında Bilmediğiniz 13 İlginç Gerçek