in ,

Quentin Tarantino: “Once Upon a Time in Hollywood Romanı Karakterlerin Arka Planını Ortaya Çıkartacak”

Quentin Tarantino, Oscar ödüllü Once Upon a Time in Hollywood filmine dayanan bir roman yazıyor. Eserde, Brad Pitt’in canlandırdığı Cliff Booth karakterinin köklerine de inilecek.

Quentin Tarantino, Once Upon a Time in Hollywood romanı Cliff Booth
- Reklam -
- Reklam -

Quentin Tarantino, uzun süredir üzerinde çalıştığı Once Upon a Time in Hollywood romanı hakkında konuştu. Ünlü yönetmen, 2019 yılında film olarak çektiği Bir Zamanlar… Hollywood’da’yı temel alan bir kitap yazıyor. Tarantino’nun açıklamalarına göre bu eser, filmde gördüğümüz karakterlerin, özellikle de Brad Pitt’in canlandırdığı Cliff Booth’un perde arkası hikâyesini bizlerle buluşturacak.

2 dalda Oscar ödülü kazanan, başrollerinde Leonardo DiCaprio, Brad Pitt ve Margot Robbie gibi yıldız oyuncuların yer aldığı film büyük ses getirmeyi başarmıştı.

90 milyon dolarlık bütçesine karşın dünya çapında 374 milyon dolarlık gişe hasılatı elde eden yapım, Quentin Tarantino’nun kariyerindeki sondan bir önceki filmi olma özelliğini de taşıyor. Tarantino, daha önce yaptığı açıklamalarda çekeceği bir filminin daha olduğunu ve daha sonra yönetmenlik kariyerine nokta koyacağını açıklamıştı.

- Reklam -

quentin tarantino once upon set

Yönetmenliğini üstleneceği 10. filmin hangisi olacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Kimileri Kill Bill 3 derken kimileri bunun bir Star Trek filmi olacağını öne sürüyor. Tarantino, aynı zamanda yine Once Upon a Time in Hollywood’da geçen Bounty Law için bir de dizi hazırlamayı düşünüyor. Kendisinin sinemaya hangi yapımla veda edeceğini kestirmek hâlâ çok güç. Ancak Tarantino’nun Bir Zamanlar… Hollywood’da dünyasından kolay kopamadığı bir gerçek.

Quentin Tarantino İmzalı Once Upon a Time in Hollywood Romanı,  Cliff Booth Karakterini Yakından Tanıtacak

Reservoir Dogs, Pulp Fiction ve Inglourious Basterds gibi yapımlarla sinema dünyasına damga vuran Tarantino, şimdi de edebiyat dünyası ile tanışmaya hazırlanıyor.

Tarantino, daha önceki söyleşilerinde kitabın bir “film uyarlaması”ndan ibaret olmayacağını defalarca vurgulamıştı. Kitap, filmdeki silinmiş sahneler (ki 10 saatlik bir versiyonun ihtimali gündeme gelmişti) ile doldurulmuş bir romandan çok, filmin hikâyesini “en baştan kaleme alan” bir anlayışa sahip olacak.

Once Upon a Time in Hollywood’un öyküsünü bir roman olarak en baştan tasarlayan Tarantino, filmde Brad Pitt’in hayat verdiği Cliff Booth’un geçmişine odaklanılacağını da ifade etti.

Cliff Booth Once Upon a Time in Hollywood

- Reklam -

Beş yıldır bu romanı yazdığını söyleyen Tarantino, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Yazdığım çok şey vardı. Ancak bunlar taslaktan öteye geçmedi. Çünkü hiçbiri senaryoya dahil olamazdı. Bu durum benim için öğretici oldu. Karakterleri daha iyi anladım, onlar hakkında daha fazlasını öğrendim. Şimdi bu karakterlerin roman halini anlatmaya çabalıyorum. Eğer bu yazdığım kitap, filmden daha önce yayımlanmış olsaydı, o zaman film kitabın bir adaptasyonu olurdu. Uyarlaması zor romanların filme aktarılma süreçlerini biliyorsunuz. Bana göre film işte tam da öyle bir noktada.”

Kitapta, filmde daha yüzeysel olarak işlenen Cliff Booth karakterinin geçmişine odaklanan bölümlerin de olacağını aktaran Tarantino, zamanda geri gidip Cliff’in bir dönem nasıl bir insan olduğunu anlatacak.

Once Upon a Time in Hollywood romanı orijinal dili olan İngilizcede 29 Haziran 2021 tarihinde raflarda olacak. Eserin Türkçeye kazandırılıp kazandırılmayacağı ise şimdilik bilinmiyor. Tarantino, aynı zamanda veteran bir askeri konu alan başka bir roman daha üzerine çalışıyordu.

Sizin bu romandan beklentileriniz neler? Filmi izleme fırsatınız olmuş muydu? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Wrap

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Minik Madam Tussaud Edward Carey

Iremonger’in Yazarı Edward Carey’den Madam Tussaud’ya Odaklanan Tarihi Bir Roman: “Minik”

Altay Şamanizmi Testi

Çözerken Bozkırın Tuhaf Ruhlarıyla Karşılaşacağınız Zorlu Altay Şamanizmi Testi