in

Quentin Tarantino Yeni Romanının Konusunu Anlattı

Quentin Tarantino şu sıralar üzerinde çalıştığı romanı hakkında açıklamalarda bulundu. Kitabın kahramanı 2. Dünya Savaşı gazisi bir asker.

Quentin Tarantino
- Reklam -

Söz konusu Quentin Tarantino olunca hakkındaki her detay ilgi çekici olabiliyor. Bu sene, özellikle yayınlanan son filmi Once Upon a Time in Hollywood ile adından çokça söz ettiren Tarantino, şimdi de yazdığı roman hakkındaki açıklamalarıyla gündem oldu.

Tarantino’nun emeklilik planlarını yakından takip etmek bizlere tuhaf gelse de bir türlü kayıtsız kalamıyoruz. Çekeceği 10. filmle yönetmenliğe veda edeceğini duyuran Tarantino, şu sıralar 9. filmi Once Upon a Time in Hollywood hakkındaki eleştirileri takip etmekle meşgul.

Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino ve Dakota Fanning gibi yıldızları bir araya getiren usta yönetmen, 9. filminin kaç Oscar’a aday olacağını hesaplamanın yanı sıra yeni romanı hakkında da açıklamalar yaptı.

- Reklam -

Tarantino, Martin Scorsese ile birlikte DGA’ya verdikleri söyleşide kitabının konusunu açıkladı.

Tarantino’nun Romanı Veteran Bir Asker Hakkında

Şu sıralar bir kitap üzerine çalıştığını belirten yönetmen, romanın baş kahramanının 2. Dünya Savaşı’na katılmış bir veteran olduğunu söylüyor. Savaşta çokça kanlı olay yaşayan asker, eve döndüğünde artık Hollywood yapımlarının eskisi gibi ilgisini çekmediğini keşfediyor. Hatta bu filmleri çocukça buluyor. Böylece ilk defa yabancı filmler izlemeye başlıyor. Kurosawa ve Fellini gibi. Bu filmleri anlasa da anlamasa da izlemeye devam ediyor.

- Reklam -

Tarantino ayrıca 2. Dünya Savaşı sonrası dönem filmlerini karakterinin gözünden bir kez daha izlediğini belirtiyor. Bunun, eski klasiklere dalmak için bir bahane olabileceğini de eklemeyi ihmal etmiyor.

Kitap hakkında şimdilik bildiklerimiz bunlar. Tarantino’nun romanını ne zaman noktalayacağı, baskı tarihi, olası Türkçe çevirileri gibi sorular kafamızda dönüp duruyor. Ayrıca şu da var: Önünde -kendi iddiasına göre- çekmesi gereken son bir film olan Quentin Tarantino, 10. atışını kendi romanı için mi kullanacak?

Yönetmenin bugüne kadar karşımıza çıkan olası final filmlerinden bazıları şöyle: Bir +18 Star Trek devam filmi, bir layıkıyla yapılacak korku filmi ve muhtemel bir Kill Bill devam/öncül çalışması.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kurt Vonnegut

Indianapolis’te Bir Kurt Vonnegut Müzesi Açıldı

Guillermo del Toro

Del Toro’nun Nightmare Alley Kadrosu Genişliyor