in ,

Rağmen Kitap Dizisinin 3. Sayısı “Ayrılık” Çıktı

Geliri erkek şiddeti yüzünden yaşamını yitiren Ayşegül Aktürk’ün kızına bağışlanacak olan Rağmen 3. kitap “Ayrılık” ile raflarda.

Rağmen #3 - Ayrılık Sayısı
- Reklam -
- Reklam -

Yazar ve çizer kadrosunun tamamen kadınlardan oluştuğu Rağmen kitap dizisinin 3. sayısında Ayrılık teması var. Bu sayının geliri erkek şiddeti yüzünden yaşamını yitiren Ayşegül Aktürk’ün kızına bağışlanacak.

Karakarga Yayınları yayınladığı bağımsız çizgi romanlar, Kayıp Kitaplar Kütüphanesi dizisi, farklı alanlara eğilen araştırma/incelemeleriyle bilgimizi ve algımızı genişletmeye devam ediyor. Elbette bunu tek başına yapmıyor. Farklı tarzdaki yazar ve çizerleri bir araya getirerek, farklı çalışmaları kendi bünyesinde toplayarak bizlere sunuyor. Yayınevinin çatısı altında bu kolektif çabanın ilk örneği, rock ve metal müzik  dergisi Headbang’di. İkinci örneğiyse kadınların bir araya gelerek oluşturduğu tematik kitap dizisi Rağmen oldu.

Farklı yazar ve çizerlerin ortak bir temaya sahip öykü ve çizimlerine yer verilen kitap dizisinde her sayının telif geliri kadın sorunlarıyla mücadele için bağışlanıyor. “İlkler” sayısının telif geliri Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na, “Baba” sayısının telif geliri Mor Çatı’ya bağışlanıyor.

- Reklam -

Dizinin “Ayrılık” sayısında yer alan yazar ve çizerler arasında Arzu Erkan Yüce, Aslı Alpar, Asuman Susam, Ayşe Dündar, Ayşegül Kocabıçak, Ayşen Şahin, Ayça Güçlüten, B. Nihan Eren, Bahar Çuhadar, Betül Yılmaz, Beyza Sultan Dilek, Buket Uzuner, Cemran Öder, Çiğdem Aldatmaz, Çiğdem Yalırsu, Defne Suman, Deniz Bolsoy, Deniz Özturhan, Dilarâ Gürcü, Duygu Topçu, Ebru Ceylan, Ece Dizdar, Ece Zeber, Elif Demir, Ezgi Altıner, Ezgi Beyazıt, Ezgi Örnek, Figen Şakacı, Filiz İrem Özbaş, Funda Alp, Funda Dörtkaş, Füsun Turcan, Gizem Güvendağ, Gökçe İrten, Görkem Eksiler, Gül Ersoy, Gülce Başer, Hatice Kübra Erişir, Helin Cengiz, İpek Konak, Janset Karavin, Meltem Yılmazkaya, Menekşe Toprak, Müjde Başkale, Naz Tansel, Neslihan Önderoğlu, Nura Aliosman, Pervin Özcan, Pınar Eğilmez, Seda Mit, Seda Uygar, Seran Demiral, Seçil Epik, Senem Timuroğlu, Sibel Oral, Sinem Sal, Tuğçe Isıyel, Vardal Caniş, Zeynep Selvili Çarmıklı, Zeynep Özatalay, Zülal Öztürk ve Şeyda Üzeryer alıyor.

Rağmen #3 - Ayrılık Sayısı

Bu sayının telif gelirleriyse 5 Haziran 2020’de, erkek şiddeti sonucu hayattan kopartılan Ayşegül Aktürk’ün kızına bağışlanacak.

- Reklam -

Rağmen #3 – Ayrılık Sayısı | Arka Kapak Tanıtımı

“Edebi bir ayrılık var mı? Şarkı dinler gibi, sona yaklaştığını anladığın bir ayrılık mevcut mu? Hazırlık yapmak, seni avutacak arkadaşlarını önceden haberdar etmek, evi yeniden düzenlemek, gidilecek konserleri birkaç hafta öncesinden planlamak, kendini bir fırtınaya ya da güneşli bir yaz gününe, ayrılığa göre değişir, hazırlamak mümkün mü?

Anne olunca annesinden ayrılamayanların, hayatta hiç kimse için vazgeçilmez olamayanların, şerefli ikinciliklere sevinen bir takımı tutanların, psikoloğa gitmek için para biriktirenlerin, ayrılma bozukluğu hastalığından muzdarip olup kimseden ayrılamayanların, parçalanmış ailelerin nadir kahramanlarının, her sabah çalışan anneler gezegenine giderken oğlundan ayrılanların, “az daha sabredip” başını alıp gidenlerin hikâyeleri… Burada.

(Rağmen’in bu sayısının telif geliri, erkek şiddetinin hayattan kopardığı Ayşegül Aktürk’ün biricik kızına bağışlanacaktır. Emanetimizdir, yanında olacağız.)”
3. sayı toplamda 208 sayfadan oluşuyor. Tüm Rağmen sayıları dijital ve fiziksel kitap satış mağazalarında bulunabiliyor.

Rağmen kitap dizisine dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Kadının Tiyatro Sahnesindeki Yeri: Tanrısız Kadınlardan Sakallı Julietler’e

Cemalettin Sipahioğlu

1986 İstanbul doğumlu. Bilimkurgu, korku ve fantastiği uzun süre televizyondan takip edebilmiştir. Ailesinden habersiz aldığı ucuz VCD oynatıcıyı saklayıp, onlar yokken kullanarak, bu konularda film açıklarını kapatmaya çalışmıştır. Edebiyata sonradan bulaşması; bilgisizliği; bilgisizlik de, "Raftaydı ve ben onu alıp okumadım zamanında." pişmanlıkları getirmiştir. Lem ile Küvette Bulunan Günce'yle tanışması; okumaya yeni başlayan biri için hem talih, hem de talihsizlik olmuştur. Film, kitap, animasyon, çizgi roman olsun; kendi sınırlı bilgisiyle, eserleri iç dinamikleri içinde değerlendirmeye çalışır.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

netflix cursed game of thrones

Cursed Dizisi Game of Thrones’un Değil, Xena’nın Yolundan Gidiyor

After Life 3. Sezon Senaryo

After Life 3. Sezon Senaryo Çalışmaları Başladı