in ,

7 Güzel Adam’ın Yaşayan Son Temsilcisi Rasim Özdenören Aramızdan Ayrıldı

Rasim Özdenören yaşamını yitirdi. 7 Güzel Adam’ın yaşayan son temsilcisi olan usta yazar, 82 yaşındaydı.

Rasim Ozdenoren vefat
- Reklam -
- Reklam -

Rasim Özdenören hayatını kaybetti. 7 Güzel Adam hareketinin son temsilcilerinden olan ve Türk edebiyatının önemli ismi, 82 yaşında aramızdan ayrıldı.

Sağlık sorunları nedeniyle Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören Rasim Özdenören, kısa süre önce Covid-19 virüsü testi pozitif çıkmış ama hastalığı atlatmayı başarmıştı. Usta yazar, hastanede KOAH rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Dün gece rahatsızlandıktan sonra yoğun bakıma alınan Özdenören’in, tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

Yazarın kitaplarını okurla buluşturan İz Yayıncılık, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yazarın ölümünü şu şekilde duyurdu:

- Reklam -

“Çok üzgünüz… Başımız sağ olsun. “Yedi Güzel Adam’ın son temsilcisi”, Türk edebiyatının kıymetli ismi, İz Yayıncılık’ın istikamet belirleyicilerinden Rasim Özdenören hakiki âleme göçtü. Allah rahmet eylesin.”

Rasim Özdenören 7 Güzel Adam’ın Yaşayan Son Temsilcisiydi

Rasim Özdenören Vefat Etti

Şair Alaaddin Özdenören’in ikizi olarak da tanınan Rasim Özdenören, 20 Mayıs 1940 tarihinde Kahramanmaraş’ta doğdu ve ilk ve orta öğrenimini de Kahramanmaraş, Malatya ve Tunceli gibi doğu illerinde tamamladı.

Liseden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi’nde Gazetecilik Enstitüsü’nü başarı ile tamamlayan yazar, sonrasında yine İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne başladı ve 1967 yılında mezun oldu. Sezai Karakoç ile 1962’de tanışan yazar, 1964 ve 1965 yıllar arasında Yeni İstiklal gazetesinin sanat sayfasını yönetti.

- Reklam -

70’li yılların başında Amerika’ya yüksek lisans için giden ve yaklaşık 2 yıl boyunda orada bulunan Özdenören, ülkeye dönüş yaptıktan sonra Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman olarak göreve başladı. 1975’te Kültür Bakanlığı’nda Bakan Müşaviri oldu ve 3 sene boyunca aynı kurumda müfettişlik görevine devam etti. 1978’de yazar olmak adına istifa ederek ayrıldığı memurluk göreine, bir süre sonra geri döndü.

Deneme metinleri ve öykücülüğü ile tanınan Rasim Özdenören, onlarca eser kaleme almıştır. Aralarında Çok Sesli Bir Ölüm, Çözülme, Gül Yetiştiren Adam, Denize Açılan Kapı, Uyumsuzlar ve Kent İlişkileri gibi birçok kitabı bulunan yazar aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne de layık görülmüştü.

Aralarında Cahit Zarifoğlu, Mehmet Akif İnan, Erdem Bayazıt, Ali Kutlay, Nuri Pakdil ve Alâeddin Özdenören’in bulunduğu 7 Güzel Adam’ın son temsilcisi de hayata veda etmiş oldu.

Rasim Özdenören’in 24 Temmuz 2022 Pazar günü Eyüp Sutan Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Eyüp Sultan Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi.

Rasim Özdenören eserlerini okudunuz mu? Yazarla ilgili görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Allah rahmet eylesin.

    Genel olarak bu başlıkla haber duyuruldu ama Yedi Güzel Adam diye belirtilen gruptan Âlim Kahraman da hayatta.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

I Am Groot Fragmanı

Guardians of the Galaxy Spin-Off’u “I Am Groot”tan ilk Fragman Geldi

The Walking Dead Rick Grimes ve Michonne dizisi

Rick Grimes ve Michonne’un Maceraları Film Yerine Mini Dizi Olarak Gelecek