in

Stephen King, “Kujo”nun Devam Kitabını Yazdığını Açıkladı: “Rattlesnakes” Geliyor

Rattlesnakes geliyor. Stephen King, ünlü korku gerilim romanı Kujo için bir devam hikâyesi kurguladığını açıkladı.

Rattlesnakes stephen king kujo devam kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Rattlesnakes kitabı yolda. Stephen King, 1981 tarihli romanı Kujo için bir devam hikâyesi kaleme alıyor.

Korku, bilimkurgu, fantazi dahil birçok türde sayısız eser veren Amerikalı yazar Stephen King, yeni çalışmalarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Bloody Disgusting sitesinin Losers’ Club adlı podcast programına konuk olan yazar üzerinde çalıştığı yeni kitabı hakkında konuştu.

75 yaşındaki yazar programda psikolojik korku türündeki Kujo (Cujo) kitabının devamı üzerinde çalıştığını duyurdu. King, kitap hakkında fazla detay vermese de eserin adının Rattlesnakes (Çıngıraklı Yılan) olacağını açıkladı.

- Reklam -

Yeni Stephen King Kitabı Rattlesnakes, Kujo ile Bağlantılı Olacak

Kitabın boyutunu “uzun bir hikâye” olarak tanımlayan Stephen King, Rattlesnakes kitabından bir sahneyi şu sözlerle açıkladı:

“Bir noktada, yalnızca dört yaşında olan ikizlerden birisi bir çıngıraklı yılan çukuruna düşüyor. Ve… yılanlar çocuğu alıyor. Bu, korkunç bir sahne.”

Orijinal dilinde 1981 yılında yayımlanan ve Türkçeye ilk olarak 1982’de Altın Kitaplar tarafından kazandırılan Kujo, yarasa ısırığı sonrası kuduz virüsü kapan bir St. Bernard köpeğini konu alıyor. King’in ünlü kurgusal kasabası Castle Rock’ta geçen kitapta etrafa dehşet saçmaya başlayan Cujo, bir ailenin korkulu rüyasına dönüşüyor.

Rattlesnakes stephen king kujo devam

1983 yılında Lewis Teague tarafından sinemaya da uyarlanan yapımda Dee Wallace, Daniel Hugh Kelly ve Danny Pintauro gibi isimler rol almıştı. Film, final sahnesini ele alış şekliyle kitaptan bağını kopararak da dikkatleri üzerine çekmişti.

- Reklam -

2015 yılında Kujo’nun yeniden çevrimi için bazı haberler çıkmış ancak o tarihten bu yana yeni bir güncelleme paylaşılmamıştı.

Rattlesnakes kitabı, Kujo’nun doğrudan bir devam hikâyesinden çok “öncülüyle bağlantılar içeren ve aynı ruhu paylaşan bir eser” olacak gibi görünüyor. Ancak bu detaya dair henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Rattlesnakes kitabı için olası bir yayın tarihi paylaşılmadı. Eser bir romandan çok novella formatında olacak.

Öte yandan Stephen King’in bir sonraki romanı olan kara fantazi türündeki Fairy Tale, yurt dışında 6 Eylül 2022 tarihinde yayımlanacak.

Siz Kujo’ya yıllar sonra gelecek devam kitabı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: io9

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

75. Cannes Film Festivali kazananları

75. Cannes Film Festivali’nde Ödüller Sahiplerini Buldu: TRT Ortak Yapımı, Altın Palmiye Kazandı

Love, Death and Robots 3. Sezon İncelemesi

Love, Death and Robots 3. Sezon İncelemesi: Beklenmedik Geri Dönüş