in

Reenkarnasyon Blues: Michael Poore’dan Gaiman ve Vonnegut Esintili Bir Tuhaf Macera

Amerikalı yazar Michael Poore’dan, Neil Gaiman ve Kurt Vonnegut esintili Reenkarnasyon Blues romanı raflardaki yerini alıyor.

Reenkarnasyon Blues - Michael Poore
- Reklam -
- Reklam -

Amerikalı romancı ve kısa öykü yazarı Michael Poore imzalı Reenkarnasyon Blues Türkçeye kazandırıldı. Domingo Yayınevi, yazarın yeni kitabını okurlarla buluşturuyor.

2012 yılında Up Jumps the Devil ile raflara gelen Michael Poore, 2017 yılında Reincarnation Blues ile ses getirmeyi başardı. Şimdi bu eser Reenkarnasyon Blues adı ile dilimizle buluşuyor.

Hikâyeleri ile Glimmer Train, Southern Review, Agni, Fiction ve Asimov’s dergilerinde yer alan yazar, The Street of the House of the Sun adlı öyküsü ile The Best American Nonrequired Reading 2012’ya da seçildi.

- Reklam -

Okuru Hindistan’ın eski çağlarından uzay boşluğuna, Rönesans günlerindeki İtalya’dan 21. yüzyıla taşıyan eser; Neil Gaiman ve Kurt Vonnegut’un tarzlarını da bir araya getirme iddiasını öne sürüyor.

Eser, Jim Tierney’nin özgün kapak tasarımı ve illüstrasyonları ile raflara çıkıyor.

- Reklam -

Reenkarnasyon Blues – Michael Poore | Arka Kapak Tanıtımı

Reenkarnasyon Blues - Michael Poore
Tek aşkı Ölüm’le birlikte olmak için reenkarnasyonla bir yaşamdan diğerine geçen bir adam ve onun tuhaf bir biçimde ilham verici hikâyesi.

Ebedi yaşamın bedeli aşktan vazgeçmek olsaydı ne yapardınız? Reenkarnasyon Blues, biricik sevdiceği Ölüm’e (ete kemiğe bürünmüş ve kendisine Suzie denmesini tercih ediyor) kavuşmak için ölümsüzlüğün sırrı arayışında, neredeyse on bin defa reenkarne olmuş Milo’nun hikâyesi. Yaşamın ve aşkın sırlarını kurcalayan bu tuhaf ve karanlık, komik olduğu kadar derin, çılgınca yaratıcı komedi Neil Gaiman ile Kurt Vonnegut’u buluşturuyor. Bizleri antik Hindistan’dan uzaya, Rönesans İtalya’sından günümüze taşırken, zamanda, mekânda ve insan kalbinde yolculuğa çıkarıyor.

“Hem mancınıkla fırlatılarak hem araba kazasıyla ölmeyi becerebilmiş bir adam hakkında okuyabileceğiniz en komik şey.” – NPR
Daha önce Virginia Woolf, Matt Haig, Ted Chiang, Kurt Vonnegut ve Jonathan Stroud gibi yazarları Türkçeye kazandıran Kıvanç Güney tarafından dilimize çevrilen romanın sayfa tasarımı ve kapak uyarlaması Betül Güzhan’a ait. 408 sayfadan oluşan kitap Ağustos 2020 tarihi itibarıyla kitapçılardaki yerini alıyor.

Peki Reenkarnasyon Blues sizin ilginizi çekti mi? Kitaba dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Ian McKellen, Kurt Vonnegut’ın Mektubunu Okuyor: “Ruhunuzu Beslemek İçin Sanat Yapın!”

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Konusu güzele benziyor. Açıkçası ilgimi çekti. Kapak tasarımı çok hoş olmuş.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yeni star trek filmi

Star Trek Belirsizliği Sürüyor: Paramount Çözüm İçin Uğraşıyor

Better Call Saul Finali Bryan Cranston Walter White

Better Call Saul Finali Öncesi Bryan Cranston, Walter White Rolüne Dönmek İstiyor