in

Richard Adams’ın Ünlü Eseri “Watership Tepesi” Tekrar Bizlerle

Netflix ekranlarında uyarlamasını da gördüğümüz Richard Adams’ın “Watership Tepesi” adlı kitabı tekrar raflara geliyor. Hazırlanın, yeni evimize doğru çetin bir yolculuğa çıkıyoruz!

Richard Adams - Watership Tepesi
- Reklam -
- Reklam -

İngiliz yazar Richard Adams kariyerine başlamadan önce bir araba gezisinde kızları Rosamond ve Juliet’e hikâye anlatmaya başlar. Kızları hikâyeyi çok beğendiklerini söyler ve babasından kitap olarak yayınlamasını isterler. Adams başlarda bunu kabul etmez ama kızlarının ısrarları üzerine hikâyesini kaleme almaya başlar. Tabii kazın ayağı öyle değildi ve iki yıl üzerinde çalıştığı kitap sayısız kez yayın evlerinden geri çevrilmişti. Kızlarının ısrarlarıyla çıktığı bu yolda Rex Collings adlı yayın evi 1972 yılında son noktayı koydu ya da fitili ateşledi.

Watership Tepesi’nin hikâyesi işte böyle başladı. Yazarın bu ilk romanı çok sayıda dile çevrildi ve farklı farklı alanlarda uyarlamaları yapıldı. Yani Martin Rosen yönetmenliğinde animasyon filmi (1978), Troy Sullivan yönetmenliğinde animasyon dizisi (1999-2001), Rona Munro tarafından tiyatro gösterisi (2006) gibi uyarlamalarının yanı sıra oyun, müzik, radyo, sesli kitap alanlarında da kendine yer edindi. Ayrıca geçtiğimiz aralık ayında Netflix ekranlarında da 4 bölümlük bir animasyon olarak izleme fırsatına eriştik.

Watership Tepesi bir yolculuk öyküsünü merkezine alıyor. Kendilerine yeni yaşam alanı bulmak için kolonilerinden ayrılan bir grup tavşanın uygar(?) dünyayla karşılaştıkları, ihanetle tanıştıkları ve ölümle yaşam arasında kaldıkları bir hikâye oluyor bu.

- Reklam -

Richard Adams – Watership Tepesi | Arka Kapak Tanıtımı

Keşif ve mücadele üzerine klasikleşmiş bir anlatı. Büyülü bir şekilde yazılmış ve unutulmayacak bir eser. —The New York Times

watership tepesi“Tüm dünya sizi öldürmek isteyebilir, ama önce yakalamaları gerekecek…”

Richard Adams’a Carnegie Madalyası kazandıran başyapıtı Watership Tepesi, kolonilerinden ayrılıp kendilerine yeni bir yaşam kurmaya çalışan bir grup tavşanın destansı yolculuğunu anlatıyor. Doğanın ve insanların acımasızlığıyla tavşanların dehası arasındaki bu ölüm kalım mücadelesi, gizem ve gerilim yüklü bir varoluş savaşına dönüşüyor.

Nedir yapayalnız bir koloninin hayatta kalmasını sağlayan şey; bilgi mi, güç mü, yoksa sadece şans mı? Richard Adams bir koloniyi koloni yapan şeyin ne olduğunu göstererek çözüyor bu karanlık problemi. Korkuyla umut arasında salınan, içgüdülerinizi harekete geçirecek bir kaçış öyküsü anlatıyor. Yayımlandığı günden bu yana Watership Tepesi’ni bir ziyaret merkezi haline getiren, birçok kez TV ve sinemaya uyarlanan ve farklı popüler yapımlara ilham veren, tüm zamanların en iyi 100 kitabından biri seçilen Watership Tepesi doğa ve toplumla ilişkimizi masalsı, berrak ve çarpıcı bir dille sorguluyor.

Şimdi NETFLIX Dizisi!

- Reklam -

Richard Adams, 1920 yılında Berkshire’da doğdu. Oxford’da tarih eğitimi aldı ve Çevre Bakanlığı’nda çalıştı. Watership Tepesi, Shardik ve The Plague Dogs kitapları okurların büyük ilgisini gördü. 1976’da yayımlandığı Watership Tepesi modern bir klasik haline geldi ve Carnegie Madalyası kazandı. Winchester Üniversitesi tarafından fahri doktora unvanına layık görülen Adams, 2016 yılında aramızdan ayrıldı.

Watership Tepesi Hakkına Ne Dediler?

Muhteşem… Harikulade… Sıkı bir kovalamaca, gerilim ve cesaret öyküsü. — Chicago Tribune

Bir klasik… Müthiş bir kitap. — Los Angeles Times

Arkadaşları, aileleri ve toplumları için kendi yaşamlarını hiçe sayan onurlu, cesur, haysiyet sahibi karakterler… Kesinlikle okunmaya değer. — New York Review of Books

Harika bir kitap… Bütün dünya kendi mükemmel gerçekçiliği içinde yaratılmış… — The Guardian

Öncesinde Arkabahçe Yayınları tarafından dilimize kazandırılan Watership Tepesi şimdi Epsilon Yayınları etiketiyle raflara geliyor. 488 sayfalık kitabın çeviri koltuğunda Deniz Dülgeroğlu Altıparmak bulunurken editörlüğünü de Cemil Üzen‘in üstlendiği görülüyor. Sanal mağazalarda ön satışa çıkan romanı 18 Mart tarihinden itibaren de fiziksel raflarda görebileceğiz.

Mustafa İzmirli

1986 Kırcaali doğumluyum. Kırcaali, İzmir, Ankara ve Bolu gibi bir yol haritam oldu. Bu yolculukta Veteriner Hekim oldum ve çalışmaya başladım. Evlendim ve şeker mi şeker kızım dünyaya geldi. Aynı zamanda bilimkurgu ve fantastik eserler arasında bitmek tükenmek bilmeyen bir yolculuğum var. Çok sevdiğim eşim ve biricik kızım Asu ile günümü gün ederken edebiyatın gel-git etkisiyle kendimi Kayıp Rıhtım'da buldum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Çok merak ettiğim bir eser. Hep adını duyuyorum fakat hiçbir zaman karşıma çıkmadı. Bana nedense The Long Dark oyununu anımsatıyor. Umarım okuyunca beğenirim. :blush:

  2. Avatar for magicalbronze magicalbronze dedi ki:

    Kitabını da severek okumuştum, Netflix’ten çıkan animasyon dizisini de severek izlemiştim. Tavsiye ederim efendim :krs:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

spider gwen 1 ust

Spider-Gwen’in Maceraları “Daha Büyük Güç” ile Devam Ediyor

captain marvel spoiler inceleme video

A’dan Z’ye Captain Marvel Filmi (Spoiler’lı İnceleme Videosu)