in

Richard Osman, Yeni Polisiye Romanında Kendi Ailesinin Başına Gelen Bir Olaydan İlham Alacak

Richard Osman yeni polisiye kitabı hakkında açıklamalarda bulundu. Ünlü yazar, sıradaki eserinde ailesinin bizzat yaşadığı bir olayı kurgulamak istiyor.

Richard Osma yeni polisiye kitap
- Reklam -
- Reklam -

Richard Osman yeni polisiye kitabı hakkında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Yazar ve televizyon sunucusu Osman, sıradaki kitabında ilhamını ailesinin geçmişinden alabilir.

Richard Osman, BBC’nin programı Who Do You Think You Are? programında beş nesil önceki büyükbabasının, onun oğlu Gabriel ve eşi Elizabeth amatör bir dedektif grubu olarak çözdükleri davayı bir roman olarak ele almak istediğini söyledi.

İngiliz yazar aile geçmişini yeni bir roman olarak ele almayı planlıyor. BBC’ye verdiği röportajda araştırmaları sonucunda beş nesil öncesinde büyükbabasının Brighton kentine polis teşkilatının bile henüz kurulmadığı dönemde bir cinayeti nasıl aydınlattığını öğrendiğini ifade ediyor. Bununla birlikte yazar olayın 2020 yılında yayımladığı ve çok satanlar listesine giren Perşembe Günü Cinayet Kulübü kitabında yaşananlara bu denli benzemesini de şaşkınlık verici buluyor.

- Reklam -

“Temel olarak büyük-büyük-büyük-büyük-büyükbabam ve annesi ve eşi henüz daha polis teşkilatı bile kurulmamışken bir cinayeti çözmüşler. İşin ilginci ise polis teşkilatının kurulması ise bu olaydan 10 ya da 15 yıl sonra gerçekleşmiş. Dolayısıyla polisin olmadığı bir yerde toplumun bu tür suçları ortaya çıkarması muhteşem bir drama olur diye düşünüyorum.

“Yine de bunun gerçekten yaşanmış bir şey olduğunu unutmamak lazım. Yine de bu insanları ve yaşamlarını bir şekilde işaret etmek güzel bir şey olur.”

Richard Osman: “Tek Başıma Kalmaktan Keyif Aldığımı Bulmam 50 Yılımı Aldı”

Bununla birlikte meşhur televizyon sunucusu anlatacağı hikâyenin daha öncesinde çok fazla dikkat çekilmemiş fakir ve gözden kaçan insanlara farklı bir bakış açısı getireceğine inanıyor. Konuya dair verdiği röportajda Osman şunları söylüyor:

“İnanıyorum ki bu sıklıkla anlatılmayan ailelerin bir hikâyesi olacak. Buna bu kadar üzüleceğimi düşünmezdim. Nesiller boyu fakirliğin içinde doğan ve oradan çıkamayan insanları kaybediyoruz. Sonunda bu döngüyü kırabildiğime seviniyorum. Bu hikâye etrafıma tekrar bakmamı sağladı.”

- Reklam -

Perşembe Günü Cinayet Kulübü - Richard Bravery

51 yaşındaki yazar, geçen nisan ayında, 2009 yılından bu yana Alexander Armstrong ile birlikte sunuculuğunu yaptığı Pointless programından ayrılacağını duyurmuştu. Bununla birlikte yazarlık kariyerine devam edeceğini söyleyen ünlü sunucu bu durumu şu şekilde paylaşıyor.

“Bu bir odada tek başıma ortaya koyduğum ilk iş oldu ve işe bakın ki bundan oldukça keyif aldım. Böyle bir şeyden keyif aldığımı bulmam 50 yılımı aldı, harika.”

Siz Richard Osman’ın yeni romanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Norad - Mehmet Canpolat | Haftanın Kitabı #223

Norad – Mehmet Canpolat | Haftanın Kitabı #223

Top Gun Maverick gişe hasılatı tom cruise rekor

Tom Cruise, “Top Gun: Maverick” ile Kariyerinin En İyi Açılışını Yaptı