in

160 Kitabı Aşan “Goosebumps” Serisinin Yazarı R.L. Stine: “Korku Türünde Yazacağımı Hiç Düşünmezdim”

R.L. Stine, sayısız “Goosebumps” romanının ardından aslında en başında korku türünde eserler yazmayı hiç tasarlamadığını açıkladı.

R.L. Stine - Goosebumps
- Reklam -
- Reklam -

R.L. Stine, yaklaşık 160 kitaplık Goosebumps serisiyle adını tüm dünyaya duyurmuş olsa da, ilk etapta bir korku yazarı olmanın planları arasında yer almadığını söyledi.

Çocuk edebiyatının Stephen King’i olarak anılan R.L. Stine geçen günlerde düzenlenen New York Comic Con festivalinde 160 kitabı aşan korku serisi Goosebumps’ın en son kitabı Slappy, Beware! adlı eserini tanıttı. Yazar, son dönemlerde “ergenleri öldürmek üzerine kurulu” olan Netflix uyarlaması Fear Street ile de adından söz ettirmişti.

Korku türündeki başarısına rağmen Stine hiçbir zaman bu türde eserler vermek istemediğini söyleyerek okurlarını şaşırttı. Oldukça ironik bir dile sahip olmasıyla tanınan yazar uzun yıllar yaşadığını, çok şeyler gördüğünü ve hayatın aslında o kadar ciddiye alınmaması gerektiğini düşünüyor.

- Reklam -

R.L. Stine kariyerine dair şunları kaydediyor:

“Çocukken hiç korku türünde bir şeyler yazdığımı hayal etmezdim, hep komik olmak isterdim. Çocukluğumda Tales From the Crypt adlı bir dizi vardı ve (diziye) bayılırdım. Çizimler inanılmazdı. Korkutucu ve aynı anda komikti. Bu da benim her zaman yapmaya çalıştığım şeydi.”

R.L. Stine new york comic con
Goosebumps yazarı R.L. Stine (solda) ve Bunnicula yazarı James Howe (sağda).

R.L. Stine, Yeni Kitabında Slappy Karakterine Odaklanıyor

Goosebumps romanlarının sonuncusu olan Slappy, Beware! hakkında da konuşan yazar, yeni çalışmasında karakterin geçmişine ve geleceğine odaklandığını söylüyor. 2015 yılında çekilen Goosebumps filminde de yer alan ünlü karakterin orijin öyküsünü bir kez daha değiştiren yazar, Slappy’nin de bu durumdan memnun olmadığını itiraf ediyor.

“Slappy hakkında neden bir kitap daha yazıyorum? Çünkü başka seçeneğim yok. Herkes Slappy’yi seviyor. Slappy hakkında nasıl mı 1.200 kitap yazacağım? İnanın bana bir kuklanın nasıl canlandığını önce anlamamak, sonra da anlayıvermek hakkında yazmak kolay bir şey değil. Bir keresinde onu öldürdüm, The Ghost of Slappy isminde bir kitap da yazdım. Onu geri getirmek zorundaydım. Kimseye söylemeyin ama o da bu durumdan çok sıkıldı.”

- Reklam -

goosebumps slappy beware r.l. stine

İlk korku hikâyesini 1986 yılında yayımlayan Stine oldukça hareketli ve dolu bir yazın kariyerine sahip. Yazar, Goosebumps serisini kaleme almasının yanı sıra, Goosebumps dizisi ve filmlerinde de yapımcı ve oyuncu olarak yer almıştı. Guineness Rekorlar Kitabı’na şimdiye kadar en çok satan çocuk kitabı yazarı olarak girmeyi başaran Stine, aynı zamanda Comic-Con International tarafından verilen Inkpot Ödülü de dahil olmak üzere pek çok ödülün de sahibi.

Siz R.L. Stine’ın bu açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

mutfak zemini altı hazine define

Mutfak Zemininin Altında 18. Yüzyıldan Kalma Define Bulan Çift Küçük Bir Servetin Sahibi Oldu

Werewolf by Night incelemesi

Werewolf by Night İncelemesi: Marvel Evreni’nin Korku Dolu Gecesi Başladı