R.L. Stine, yaklaşık 160 kitaplık Goosebumps serisiyle adını tüm dünyaya duyurmuş olsa da, ilk etapta bir korku yazarı olmanın planları arasında yer almadığını söyledi.
Çocuk edebiyatının Stephen King’i olarak anılan R.L. Stine geçen günlerde düzenlenen New York Comic Con festivalinde 160 kitabı aşan korku serisi Goosebumps’ın en son kitabı Slappy, Beware! adlı eserini tanıttı. Yazar, son dönemlerde “ergenleri öldürmek üzerine kurulu” olan Netflix uyarlaması Fear Street ile de adından söz ettirmişti.
Korku türündeki başarısına rağmen Stine hiçbir zaman bu türde eserler vermek istemediğini söyleyerek okurlarını şaşırttı. Oldukça ironik bir dile sahip olmasıyla tanınan yazar uzun yıllar yaşadığını, çok şeyler gördüğünü ve hayatın aslında o kadar ciddiye alınmaması gerektiğini düşünüyor.
R.L. Stine kariyerine dair şunları kaydediyor:
“Çocukken hiç korku türünde bir şeyler yazdığımı hayal etmezdim, hep komik olmak isterdim. Çocukluğumda Tales From the Crypt adlı bir dizi vardı ve (diziye) bayılırdım. Çizimler inanılmazdı. Korkutucu ve aynı anda komikti. Bu da benim her zaman yapmaya çalıştığım şeydi.”

R.L. Stine, Yeni Kitabında Slappy Karakterine Odaklanıyor
Goosebumps romanlarının sonuncusu olan Slappy, Beware! hakkında da konuşan yazar, yeni çalışmasında karakterin geçmişine ve geleceğine odaklandığını söylüyor. 2015 yılında çekilen Goosebumps filminde de yer alan ünlü karakterin orijin öyküsünü bir kez daha değiştiren yazar, Slappy’nin de bu durumdan memnun olmadığını itiraf ediyor.
“Slappy hakkında neden bir kitap daha yazıyorum? Çünkü başka seçeneğim yok. Herkes Slappy’yi seviyor. Slappy hakkında nasıl mı 1.200 kitap yazacağım? İnanın bana bir kuklanın nasıl canlandığını önce anlamamak, sonra da anlayıvermek hakkında yazmak kolay bir şey değil. Bir keresinde onu öldürdüm, The Ghost of Slappy isminde bir kitap da yazdım. Onu geri getirmek zorundaydım. Kimseye söylemeyin ama o da bu durumdan çok sıkıldı.”
İlk korku hikâyesini 1986 yılında yayımlayan Stine oldukça hareketli ve dolu bir yazın kariyerine sahip. Yazar, Goosebumps serisini kaleme almasının yanı sıra, Goosebumps dizisi ve filmlerinde de yapımcı ve oyuncu olarak yer almıştı. Guineness Rekorlar Kitabı’na şimdiye kadar en çok satan çocuk kitabı yazarı olarak girmeyi başaran Stine, aynı zamanda Comic-Con International tarafından verilen Inkpot Ödülü de dahil olmak üzere pek çok ödülün de sahibi.
Siz R.L. Stine’ın bu açıklaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.
Kaynak: Gizmodo
Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.