in , ,

Roald Dahl İmzalı Dev Şeftali Sağlık Çalışanlarına Destek İçin Okunacak

Roald Dahl imzalı Dev Şeftali, Koronavirüs günlerinde sağlık çalışanlarına destek için okunacak. Bağış yayını Taika Waititi öncülüğünde gerçekleştiriliyor.

Taika Waititi Reservation Dogs
- Reklam -
- Reklam -

Galli roman ve öykü yazarı Roald Dahl imzalı James and the Giant Peach (Dev Şeftali), Koronavirüs salgını nedeniyle zor durumdaki sağlık çalışanlarına bağış toplamak için ünlü isimler tarafından okunacak. Taika Waititi, Benedict Cumberbatch, Cate Blanchett, Meryl Stree ve Eddie Redmayne gibi başarılı oyuncular, Dahl’ın ünlü çocuk kitabını okumak için bir araya geliyor.

Çoğunlukla Charlie’nin Çikolata Fabrikası ile bilinse de Roald Dahl Dev Şeftali, Matilda, Cadılar, Koca Sevimli Dev gibi çocuk kitapları ve Oswald Amcam, Öptüm Seni ve Son Perde gibi yetişkin kitapları ile milyonlarca okurun hayal gücüne dokunmuş bir yazar.

Aralık 2019’da Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa zamanda pandemi haline gelen Koronavirüs salgını, etkisini sürdürmeye devam ediyor. Bu noktada pek çok ülke sağlık sistemleri açısından ciddi sınavlar verdi. Kimi noktalarda sağlık çalışanları oldukça önemli ekipmanlara erişim sıkıntısı çekti. Bu uğurda sanat dünyasından nice isim düzenledikleri bağış kampanyalarıyla sağlık çalışanlarına destek olmak için çaba gösterdi.

- Reklam -
James and the Giant Peach Filmi
James and the Giant Peach Filmi

Şimdiyse bir kampanya daha söz konusu. Bu sefer yıldız isimler Roald Dahl’ın James and the Giant Peach (Dev Şeftali) eserini okumak için bir araya gelecek. Her katılımcı toplamda kitaptan bölümler okuyacak ve kayıtlar YouTube üzerinden paylaşılacak.

Koronavirüs Salgınında Sağlık Çalışanlarına Destek Yıldız İsimler Tarafından İçin Roald Dahl Okunacak

Roald Dahl’ın en popüler çok kitaplarından birisi olan Dev Şeftali’yi okuyacak isimler şu şekilde: Taika Waititi, Ryan Reynolds, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch, Meryl Streep, Chris Hemsworth, Eddie Redmayne, Mindy Kaling, Lupita Nyong’o, Cara Delevingne, Tessa Thompson, Olivia Wilde ve Ruth Wilson.

Listedeki isimlerden Jojo Rabbit ile bu sene Oscar ile tanışan Taika Waititi, aynı zamanda Roald Dahl’ın Charlie’nin Çikolata Fabrikası adlı kült eserini Netflix dizisine uyarlayacak. Waititi, bu etkinliğe katılarak Dahl ile olan bağını bambaşka bir seviyeye çıkartıyor.

Taika Waititi’nin öncülüğünde düzenlenecek etkinlik toplam 10 bölüm sürecek. Yayınlar sırasında toplanan paralar ise Partners In Health adlı kâr amacı gütmeyen sağlık organizasyonuna bağışlanacak.

- Reklam -

Benedict Cumberbatch Koronavirüs

Başarılı isimlerin haftada 3 gün okuyacağı Dev Şeftali romanına ait kayıtları, Roald Dahl HQ adlı YouTube kanalı üzerinden izleyebilirsiniz. Waititi ve arkadaşları Nick Kroll, Liam ve Chris Hemsworth’lü ilk bölüm okumasını izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.

Dev Şeftali kitabı dilimize Can Yayınları tarafından kazandırıldı.

Peki siz bu etkinliği nasıl buldunuz? Gelecek bölümleri takip edecek misiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Yan Lianke: “Koronavirüs Sonrasında Ne Olacak?”

Kaynak: Cnet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Goodfellas Martin Scorsese 90'ların En İyi Filmleri

1990’ların En İyi 40 Sinema Filmi Açıklandı

Scream 5 Çığlık

Scream 5 Filmi Hazırlıkları Resmen Başlıyor