in

Roald Dahl İmzalı “Tat” Özel Baskıyla Geliyor

Roald Dahl imzalı Tat (Taste) öyküsü, illüstrasyonlar eşliğinde hazırlanmış özel bir baskıyla okurun karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Roald Dahl Tat
- Reklam -
- Reklam -

Başta çocuk edebiyatı olmak üzere öyküleriyle de kültür dünyasında önemli bir yer tutan Roald Dahl, eserleriyle dilimize konuk olmayı sürdürüyor. Yazarın daha önce farklı öykü kitaplarında yer edinmiş “Tat” öyküsü, İnka Kitap etiketiyle özel bir baskıya kavuşuyor.

İnka Kitap, dikkat çeken yayın politikasıyla hayatına devam ediyor. Daha önce Stephen King’in Siyah Takım Elbiseli Adam öyküsünü ve Ursula K. Le Guin’in Mülsüzler romanında yer alan Odo karakterini anlatan kısa hikâyesi Devrimden Önceki Gün’ü okurla buluşturan yayınevi; şimdi de elini Roald Dahl’a uzatıyor.

Roald Dahl, dünyada daha çok Charlie’nin Çikolata Fabrikası ve Matilda gibi eserlerle tanınsa da yazarın öykü dalındaki başarısı da kariyerinde büyük yer tutuyor. Öptüm Seni, Şeker Henry’nin İnanılmaz Öyküsü, Senin Gibi Biri ve Son Perde gibi öykü kitapları; yazarın öne çıkan işleri arasında bulunuyor.

- Reklam -

Orijinal adı Taste olan öykü ilk olarak Mart 1945 tarihinde Ladies’ Home Journal’da, ardından da 1951 senesinde The New Yorker’da okurun karşısına çıkıyor.

Öykü daha önce Türkçede Son Perde ve Senin Gibi Biri kitaplarında karşımıza çıkmıştı.

- Reklam -

Tat – Roald Dahl | Arka Kapak

Roald Dahl - Tat
Tat, Roald Dahl’ın en parlak öykülerinden biridir. İlk kez 1945 yılının Mart ayında Ladies’ Home Journal’da, sonra da 1951 yılında The New Yorker’da yayınlandı.

Londralı borsacı Mike Schofield’ın evindeki masada altı kişi oturmaktadır: Mike, karısı, kızı, adını bilmediğimiz anlatıcı ve anlatıcının karısı, bir de meşhur gurme Richard Pratt. Pratt daha önce de yemekte ikram edilen şarap üzerine Schofield’la bir iddiaya girmiştir, ne var ki bu geceki iddia büyüktür. Schofield, yemeğin ikinci şarabını servis ederken, Pratt’a, bunun hangi bağın şarabı olduğunu asla tahmin edemeyeceğini söyleyince, edebiyat tarihinin en garip iddialarından birinin öyküsü başlar.

Öyküye fırçasıyla eşlik eden Iban Barrenetxea ise anlatılanları görsel bir şölene dönüştürürken, bu gizemli partiye bizi de davet ediyor. Şaraplar servis edildi bile. Tadına bakın…
Deneyimli çevirmen Elif Ersavcı’nın dilimize kazandırdığı kitabı Ahmet Öz yayıma hazırlıyor. Kitaptaki illüstrasyonlar ise İspanyol çizer Iban Barrenetxea’ya ait.

72 sayfadan oluşan Tat, 21 Mart 2020 tarihinden itibaren raflarda olacak.

Siz bu yeni baskıyı nasıl karşılıyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


Koca Dev Roald Dahl ve Son Perde

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for alper alper dedi ki:

    İnka yayınları bir yayınevinin alt markası mı? Bilgisi olan var mı? 5 tane kitapları var, 4 tanesi İllüstrasyonlı kısa öykü.

  2. Avatar for Faust Faust dedi ki:

    Dahl olur da alınmaz mı, okunmaz mı? Lakin öyküyü daha önce Can Yayınları’ndan okumuştuk…

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sinema Corona Virüsü

New York ve Los Angeles’ta Bulunan Sinemalar Corona Virüsü Nedeniyle Kapatılıyor

The Simpsons Corona Virüsü

The Simpsons Corona Virüsü’nü Öngörmedi