in

Roberto Bolano’nun “Mösyö Pain” Adlı Romanı Raflarda

Roberto Bolano’nun ilk kez 1984 yılında basılan “Mösyö Pain” adlı kısa öyküsü Can Yayınları tarafından dilimize kazandırıldı.

mosyo pain ust
- Reklam -
- Reklam -

Bildiğiniz üzere Latin Amerikalı yazar Roberto Bolano ile ilgili henüz yeni bir haber yayınlamış ve yazarın “Tılsım” adlı romanının Can Yayınları tarafından yeniden basıldığını siz değerli okuyucularımıza duyurmuştuk.

Can Yayınları yalnızca bununla kalmayıp Roberto Bolano’nun tüm eserlerini biz okuyuculara ulaştırmakta kararlı görünüyor. Hâlihazırda yazarın beş kitabı yayınevi bünyesinden çıkmış durumda. Bunların en önemlilerinden biri ise; yazarın 1981 yılında kısa öykü olarak kaleme aldığı ve 1984 yılında ilk basımı gerçekleştirilen Mösyö Pain (Monsieur Pain).

Mösyö Pain’i okurken yer yer Hercule Poirot yer yer Auguste Dupin’i anımsayacak ve Edgar Allan Poe öykülerindeki tekinsiz havayı soluyacaksınız.

- Reklam -

Mösyö Pain | Arka Kapak Yazısı

mosyo painMösyö Pain, akşam saat onda Latin Mahallesi’ndeki Café Victor’da bekleniyorsunuz. Bu bir ölüm kalım meselesi. Lütfen ciddiye alınız.

1938 baharında Paris’te bir hastane odasında yatan Perulu şair César Vallejo’nun hıçkırık nöbetini kimse geçiremeyince başvurulan kişi, Franz Mesmer’in takipçisi, okült bilimler meraklısı Pierre Pain olur. Ancak ortaya çıkan iki İspanyol, şairi tedavi etmemesi için onu ikna etmeyi başarınca Mösyö Pain kendini labirentimsi sokaklar ve koridorlarda, anlamını çözmekte zorlandığı bir kovalamacanın ortasında bulur.

- Reklam -

Mösyö Pain, Edgar Allan Poe öykülerini anımsatan puslu ortamları ve esrarlı karakterleriyle Roberto Bolaño’nun hayal gücünün karanlık katmanlarını yansıtıyor.

Kitabın İspanyolca aslından çevirisini çok yakından tanıyıp sevdiğimiz bir isim, Seda Ersavcı üstlendi. Editörlüğü Emrah İmre’ye yaptığı, kapak tasarımı ise Utku Lomlu’ya ait.

Ferdi Güçtekin

31 yaşındayım. Bankacıyım, Nişantaşı Üniversitesi İşletme Yönetimi Yüksek Lisans Mezunuyum. Evliyim ve yakında "Babalık" unvanım da gelmek üzere. Çocukluğumdan beri edebiyat, sinema ve oyun üçgeninde yaşayan bir adamım.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ekim china mieville ust

China Miéville’den Rus Devriminin Hikâyesini Anlatan Yeni Kitap: Ekim

yuzuklerin efendisi dizi

Söylenti: Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yolda