in

Rowling, Dumbledore’u Gay Olarak Göremeyen Hayranına Sert Çıktı

J.K. Rowling, Albus Dumbledore karakterinin gay olduğu hakkında yaptığı açıklamadan yıllar sonra, hâlâ çeşitli eleştirilerin odağı oluyor.

J.K. Rowling - Albus Dumbledore Gay - Eşcinsel
- Reklam -
- Reklam -

Harry Potter serisiyle milyonlarca okurun gönlünü kazanan J.K. Rowling, hayranlarıyla Dumbledore’un homoseksüelliği konusunda sorun yaşamaya devam ediyor. Eleştirilerin ve yanıtların dozu da her geçen gün yükseliyor.

Rowling 2007 yılında, serinin son kitabı Ölüm Yadirgaları’nın yayımlanmasının ardından verdiği bir demeçte Hogwarts Cadılık ve Büyücülük Okulu’nun müdürü Albus Dumbledore’un gay olduğu bilgisine değinmiş ve ortalık ayağa kalkmıştı. Kimi okurlar karakterin eşcinsel yönelimine dair eserlerde yeterli açıklamanın yapılmamış olmasına rağmen, karaktere güncellemenin seri bittikten sonra Twitter üzerinden gelmesini eleştirmişti.

Aradan geçen 7 yılın ardından tartışmalar hâlâ dinmek bilmiyor. Daha önce de bu konuda çeşitli tweetler alan, bazı okurlarının artık “onun hayranı olmayacağı” yönündeki açıklamalarına cevap veren Rowling, tartışmalarda bir kez daha taraf oldu.

- Reklam -

J.K. Rowling, Dumbledore’u Gay Olarak Göremeyen Okura Karşı Sessiz Kalmadı

Silindiği iddia edilen tweetlerde, Ana Kocovic adlı bir hayran Rowlinge şöyle bir tweet atmış:

“Harry Potter’ı yazdığınız için çok teşekkürler. Neden Dumbledore’un gay olduğunu söylediğinizi merak ediyorum, çünkü ben onu o şekilde göremiyorum.”

Rowling’in gönderiye verdiği son derece yalın cevap ise şu şekilde oldu:

“Gay insanlar da tıpkı insan gibi göründüğü için olmasın?”

J.K. Rowling Gay Dumbledore Açıklaması

Bu tweetin ardından da tepkiler gelmeyi sürdürdü:

- Reklam -

“Aferin sana, @jk_rowling…”

Robert Perry adlı bir başka Harry Potter hayranı tepkisini bu şekilde dile getirirken, sorunun sahibi Ana Kocovic de sessiz kalmadı.

“Harika cevap… Evet kesinlikle haklısın!!! Ne müthiş bir hayal gücü ama!”

J.K. Rowling, 2007 yılında Albus Dumbledore’un cinsel yönelimini açıkladığı sırada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Cesur ve harikulade bir erkeğin başka erkekleri sevebileceği fikri beni hiçbir zaman şaşırtmadı. O benim karakterim. Neyse o ve ben de onunla ilgili konuşma hakkına sahibim.”

Aradan geçen yıllara rağmen hayranlar hâlâ arama motorlarında, “Dumbledore gay mı?” sorusuna yanıt arıyor.

Hazal Çamur

2009 yılında Kayıp Rıhtım'a elimi verdim, sonra da ruhumu kaptırdım. Bu yolun devamında çeşitli gazetelerin kitap eklerinde kitap incelemelerim, TRT Radyo 1'de canlı yayın konuğu olarak katılıp kurgu edebiyatını anlattığım 2 yayın, 5 yıldır süren Kahramanın Yol Türküsü adlı kendi edebiyat temalı radyo yayınım, kitap inceleme videoları serim Kayıp Rıhtım İnceliyor ve bir de bonus olarak Oyungezer Dergisi'nin kültür sanat sayfalarında düzenli yazarlığım oldu. Tüm bunların yanı sıra, gerçek hayatın sıkıcılığında, bir bilgisayar mühendisi olarak yaşıyorum. Ama biz ona Clark Kent kimliğim diyelim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Buz ve Ateşin Şarkısı

Buz ve Ateşin Şarkısı Aslında Böyle Olacaktı!

Brandon Sanderson Perfect State

Brandon Sanderson’dan Yepyeni Bir Kısa Roman: “Perfect State”