in

Elvan Kaya Aksarı’dan Diyojenvari Bir Karakter: “Saatçi İbrahim Efendi Tarihi” Çıktı

Everest Yayınları İlk Roman Ödülü sahibi Elvan Kaya Aksarı’nın yeni kitabı “Saatçi İbrahim Efendi Tarihi” çıktı. Eser, Vacilando Kitap tarafından yayımlanıyor.

Saatçi İbrahim Efendi Tarihi - Elvan Kaya Aksarı
- Reklam -
- Reklam -

Elvan Kaya Aksarı yeni kitabı Saatçi İbrahim Efendi Tarihi ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Vacilando Kitap imzasıyla yayımlanıyor.

2019 yılında Everest Yayınları’nın İlk Roman Ödülü’ne layık görülen At Sancısı kitabını kaleme alan Elvan Kaya Aksarı, 1990 yılında Çorum’un Alaca ilçesinde dünyaya geldi. İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden mezun olan yazar, şimdi novella türündeki yeni kitabıyla raflardaki yerini alıyor.

İlk kitabı At Sancısı Kasım 2019’da çıkan yazar, yeni kitabında okuru yine bir dönem macerasına davet ediyor.

- Reklam -

Gerçek bir karakterden ilham alan Saatçi İbrahim Efendi Tarihi kitabına, Ali Kerem Morgül’ün tasarımı ve vinyetleri eşlik ediyor.

8 başlıkta şekillenen roman şu kısımlardan oluşuyor: Kayıt Dışı Bir Sicil Defteri, Minyatür Bir Günün Eskizi, Uzay-zamanda Dolaşan Söylentiler, Geç Dönem Bizans Sahtekârlıkları, Quo Vadis İrahim, Tepetaklak Hevesler Kitabevi, Parasız Yatılı ve Vesaire Vesaire.

Saatçi İbrahim Efendi Tarihi – Elvan Kaya Aksarı | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Saatçi İbrahim Efendi Tarihi - Elvan Kaya Aksarı

Elvan Kaya Aksarı, devletin zapt edemediği kelimelerle bir şeyler deniyor. Üstelik bunu tek başına da yapmıyor. Ali Kerem Morgül’ün tasarımlarıyla aristokratik bir gelenek yeniden canlanıyor ve Cermenlerin kunstkammer adını verdikleri sanat bohçası elinizdeki kitapla biçim değiştiriyor.

Saatçi İbrahim Efendi Tarihi, devlet karşısında var olmaya çalışan bir sanat erbabının, anlatının hurafeleriyle lezzetlendirilmiş gerçek hikâyesi. Gönüllü getto hayatı yaşayan küçük insanın mahremine, devletin gölgesi düşünce ne olur? Olsa olsa roman olur. İbrahim Efendi; müfredatlarda adı geçmeyen, tarihi şahsiyetler ansiklopedisinde bulamayacağınız, sigortasız, Diyojenvari bir karakter. Tek sosyal güvencesi, akrep ve yelkovan. Tik tak, tik tak, tik tak…

- Reklam -

“Etkileyici! Bir solukta okuyacağınız hümanist bir modern-klasik”* – The New York Times

“Bir tablonun yazıya dökülmesi gibi”* – Le Figaro

“Her paltonun cebinde olması gereken bir eser”* – Akakiy Akakiyeviç

*İlgili yorumlar bu kitap için yapılmamış olabilir.

Toplamda 88 sayfadan oluşan romanın editörlüğü Mustafa Okumuş, son okuması Hasan Sabah tarafından gerçekleştiriliyor. Geçen haftalarda okurla buluşan romanın kapak tasarımı ise Ali Kerem Morgül imzasını taşıyor.

Elvan Kaya Aksarı’nın son kitabı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Galapagos kaplumbağası albino

Tarihte İlk Defa Dev Bir Galapagos Kaplumbağasının Yumurtasından Albino Yavru Çıktı

Farelerde Yaşlanmayı Tersine Çevirmişti: 'İnsanlarda da Olacak'

Farelerde Yaşlanma Sürecini Tersine Çeviren Bilim İnsanı Açıkladı: “Bir Gün İnsanlara da Uygulanacak”