in

Sabahattin Kudret Aksal’a Armağan: Usta Şair 100 Yaşında Koleksiyonluk Kitap ile Anılıyor

Sabahattin Kudret Aksal’a Armağan zamanı! Usta sanatçının doğumunun 100. yılı için Ve Yayınevi tarafından koleksiyonluk bir eser hazırlandı.

Sabahattin Kudret Aksal’a Armağan
- Reklam -
- Reklam -

Türk edebiyatının önde gelen şair ve yazarlarından Sabahattin Kudret Aksal 100 yaşında! Ve Yayınevi, Aksal’ın doğumunun yüzüncü yılı anısına “Sabahattin Kudret Aksal’a Armağan” adlı koleksiyonluk bir kitap yayıma hazırladı.

1920 senesinde İstanbul’da dünyaya gelen Sabahattin Kudret Aksal, 1937’de Işık Lisesi’nden, 1943’te İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümününden mezun oldu. İlk şiiri 1938 yılında Varlık’ta, ilk öyküsü 1940 yılında Küllük’te yayımlandı. Sanatçının ilk oyunu olma özelliğini taşıyan Evin Üstündeki Bulut ise 1948’de oynandı.

Şiirleriyle bir dönem Garip hareketinin içinde yer aldı ve Orhan Veli ile yakınlaştı. Daha sonra İkinci Yeni şiiri ile birlikte anılmaya başlandı. Kendine has biçimi, felsefe ve psikolojik ögelere bakış açısı her çalışmasında farklılığını gösterdi.

- Reklam -

Sanatçının Gazoz Ağacı ve Yaralı Hayvan adlı öyküleri ile birlikte Şarkılı Kahve, Gün Işığı, Zamanlar, Bir Gün İstanbul gibi şiirleri ve Şakacı, Bir Odada Üç Ayna, Önemli Adam gibi oyunları mevcut.

Sabahattin Kudret Aksal’a Armağan

Sait Faik Hikâye Armağanı, TDK Ödülü, Yeditepe Şiir Armağanı, Sedat Simavi Ödülü gibi pek çok kıymetli ödüle layık görülen sanatçı 1993 yılında aramızdan ayrıldı.

Ve Yayınevi, Sabahattin Kudret Aksal’a Armağan adlı çalışmasıyla yazarın hatırasını onurlandırmayı hedefliyor.

Sabahattin Kudret Aksal’a Armağan | Arka Kapak Tanıtımı

Şiirleriyle olduğu kadar öyküleri, oyunları ve denemeleriyle de yazınımızda önemli bir yeri olan, çok yönlü yazın ve kültür insanı Sabahattin Kudret Aksal‘ı doğumunun 100. yılında Sabahattin Kudret Aksal’a Armağan kitabıyla selamlıyor, saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz!

- Reklam -

Adil İzci’nin derlediği, Doğan Hızlan ile Selim İleri’nin önsöz yazdığı kitapta birbirinden değerli yazarlarımız, sanatçılarımız, Sabahattin Kudret Aksal’ın anısını ölümsüzleştiren şiirleri, yazıları, söyleşileri, fotoğrafları ve çizimleriyle yer alıyorlar.

Sabahattin Kudret Aksal
Eserde Yazıları ile Katkıda Bulunan İsimler ise şu şekilde:

Füsun Akatlı, Oktay Akbal, Münire Aksal, Sabahattin Kudret Aksal, Hikmet Altınkaynak, Uğurtan Atakan, Ali Ekber Ataş, Halil İbrahim Bahar, Sabahattin Batur, Ünal Boduroğlu, Abdülkadir Budak, Nurullah Can, Eray Canberk, Yusuf Çotuksöken, Sevim Dabağ, Refik Durbaş, Gürdal Duyar, Baki Süha Ediboğlu, Gültekin Emre, Enver Ercan, Haydar Ergülen, Osman Serhat Erkekli, Ara Güler, Semih Gümüş, Necati Güngör, Doğan Hızlan, Selim İleri, Adil İzci, Alpay Kabacalı, Turgay Kantürk, Sami Karaören, Yücel Kayıran, Mehrizat, Muazzez Menemencioğlu, Zeynep Oral, Tahir Özçelik, Lütfi Özkök, Selahattin Özpalabıyıklar, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, İlhan Selçuk, Naim Tirali, Necati Tosuner, Nurer Uğurlu, Muzaffer Uyguner, Celal Üster, Arif Yılmaz ve Ayşegül Yüksel.

Sabahattin Kudret Aksal’a Armağan

Adil İzci tarafından hazırlanan 328 sayfalık eser sert kapaklı bir cilde sahip. Renkli ve mat kuşe kâğıda basılı. Toplamda 1.000 adet basılan eserde, her kopya ayrı ayrı numaralanmış.

Peki siz Sabahattin Kudret Aksal eserleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Sanatçının doğum yıldönümü için hazırlanan bu çalışmayı nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Puslu Kıtalar Atlası Alıntıları: Felsefe ve Edebiyatın Büyüsünü Buluşturan Roman

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ömür Boyu Ücretsiz Netflix Aboneliği - The Old Guard Game

Ömür Boyu Ücretsiz Netflix Aboneliği Kazandıran The Old Guard Oyunu

Talebe - Tara Westover | Haftanın Kitabı #143

Talebe – Tara Westover | Haftanın Kitabı #143