in

Sabitâlem Mahallesi: Eyüp Aygün Tayşir Yeni Öykü Kitabıyla Raflarda

Eyüp Aygün Tayşir, iki romanın ardından ilk öykü kitabı Sabitâlem Mahallesi ile okurla buluşmanın heyecanını yaşıyor.

Sabitâlem Mahallesi: Eyüp Aygün Tayşir
- Reklam -
- Reklam -

Edebiyatımızın özgün kalemlerinden Eyüp Aygün Tayşir, öykü türündeki yeni kitabı “Sabitâlem Mahallesi” ile raflardaki yerini alıyor. Tayşir’in son eseri, yine İletişim Yayınları etiketi ile okurla buluşuyor.

Eyüp Aygün Tayşir ismine ilk olarak 2016 yılında 4 Hane 1 Teslim adlı romanıyla duyduk. Yazar bu kitabıyla 2017 senesinde Hürriyet Kitap Sanat’ın “Geleceğin 10 Yazarı” listesinde yer buldu. Ardından ikinci romanı Tuhaflıklar Fabrikası 2018’de çıktı. Tayşir’in kurgu dışı kitabı “Bu Tez Nasıl Bitecek? Lisansüstü Öğrencileri İçin Araştırma Kılavuzu” ise geçen yıl, yine İletişim Yayınları etiketiyle yayımlandı.

Şimdi ise yazar Sabitâlem Mahallesi adındaki öykü kitabı ile okurun karşısına çıkıyor. Eser 10 kısa öykünün bir araya gelmesiyle oluşuyor.

- Reklam -

Sabitâlem Mahallesi – Eyüp Aygün Tayşir | Arka Kapak Yazısı

Sabitâlem Mahallesi, birbirine paralel konumlanmış, her biri kaydırağa benzeyen altı sokak ve bu sokakların her iki yanına dizilmiş yeşil, kireç, tuğla, sidik sarısı, pembe ve sıklıkla da sıva rengi gecekondulardan müteşekkil bir mahalle olup, nüfusunu Allah’tan gayrı bilen yoktur. Yamaç yönündeki gökdelenin tepe katlarından bakıldığında, sokaklarında bir aşağı bir yukarı koşturup duran küçüklü büyüklü çocuklarıyla mahalle, yazlık yörelerdeki “her şey dahil” otellerin su parklarına benzer.

Çöplüğün ortasında ilahe gibi açan çiçek, mahalleliyi şaşkına çeviriyor. “Anadolu Kaplanı”, çocuklarına hiddetle soruyor: Siz işçi çocuğu musunuz yoksa patron çocuğu musunuz? Fiskobirlik’ten emekli kadınla sosyal medya bağımlısı genç adam arasında absürt şeyler yaşanıyor. Siyahlı beyazlı tekir kedi, küçük bir anafora kapılmış gibi kendi etrafında dönüyor. Taşralı delikanlı, “PLASURE EROTİK ŞHOP”tan ağlayarak kaçıyor. Kahraman Şirketler Topluluğu’nu böcekler istila ediyor…

Eyüp Aygün Tayşir, çok sevilen romanları 4 Hane 1 Teslim ve Tuhaflıklar Fabrikası’ndan sonra ilk kez bir öykü kitabıyla karşımıza çıkıyor. Kendine özgü efsunlu üslubuyla, neşe ve hüznü harmanlayan hikâyeler anlatıyor.

- Reklam -

Sabitâlem Mahallesi, 1990’lı yıllardan günümüze dek uzanan, memlekette sabitimizin hiç değişmediğini gösteren öykülerin kitabı.

163 sayfadan oluşan öykü kitabı Duygu Çayırcıoğlu editörlüğünde yayıma hazırlanıyor. Eserin kapak tasarımı ise Suat Aysu’ya ait.

Kitaptan tadımlık bir ÖN OKUMA okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Peki siz daha önce Eyüp Aygün Tayşir okumuş muydunuz? Yazardan beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle buluşturmayı unutmayın.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

farkli dunyalar liste

Kahramanını Yabancı Diyarlara Sürükleyen 25 Etkileyici Film

Game of Thrones Yapımcıları

Game of Thrones Yapımcılarından Yeni Netflix Projesi: The Chair