in ,

Haruki Murakami’den Müzik Üzerine Bir Sohbet: “Sadece Müzik” Kitabı Çıktı

Haruki Murakami, ünlü orkestra şefi Seiji Ozawa ile müzik üzerine konuşuyor. “Sadece Müzik” kitabı raflardaki yerini aldı.

Sadece Müzik: Haruki Murakami
- Reklam -
- Reklam -

Haruki Murakami, kurgu dışı eseri Sadece Müzik ile Türkçe raflarında. Eserin dilimizdeki baskısı Doğan Kitap etiketi ile karşımıza çıkıyor.

Çağdaş Japon edebiyatı denince akla ilk gelen yazarlardan birisi olan Haruki Murakami, kurgu kitaplarının yanı sıra müzik birikimini yansıttığı radyo programları ve eserlerle de biliniyor. Kitaplarına daima eşlik eden müzik, şimdi asıl odak noktası haline geliyor. Yazar, ilk olarak 2011 yılında yayımlanan Sadece Müzik kitabı ile şimdi Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Murakami’nin, dünyaca ünlü Japon orkestra şefi Seiji Ozawa ile müzik üzerine gerçekleştirdiği sohbet, Sadece Müzik’te okuru bekliyor.

- Reklam -

İsmi sık sık Nobel Edebiyat Ödülü ile anılan Haruki Murakami, 1949 yılında Kyoto’da dünyaya geldi. 21. yüzyıl edebiyatının dikkat çeken isimlerinden birisi oldu. Kitapları elliden fazla dile çevrildi. İlk romanı Rüzgârın Şarkısını Dinle ile 1979’da Gunzou Edebiyat Ödülü’ne layık görüldü.

Murakami’yi Türkçede Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu, 1Q84, Renksiz Tsukuru Tazaki’nin Hac Yılları, Koşmasaydım Yazamazdım, Uyku, Kadınsız Erkekler, Sputnik Sevgilim, Tuhaf Kütüphane, Karanlıktan Sonra, Fırın Saldırısı, Rüzgârın Şarkısını Dinle ve Pinball, 1973 gibi pek çok kitabı ile okuma fırsatı bulduk.

Sadece Müzik – Haruki Murakami | Arka Kapak Tanıtımı

Sadece Müzik: Haruki Murakami

Edebiyatın büyük ustası müziğin bilge maestro’suyla buluşuyor…

Dünyanın yaşayan en önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen Haruki Murakami’nin okurları, onun her romanının, her kitabının kendine has bir “çalma listesi”ne sahip olduğunu bilirler.

- Reklam -

Bu kitapta Murakami, çağımızın en büyük orkestra şeflerinden Seiji Ozawa ile “sadece müzik” konuşuyor. 1960’lı yıllardan başlayarak uluslararası alanda kazandığı başarılarla adından söz ettiren, başta Viyana ve Berlin Filarmoni Orkestraları olmak üzere dünyanın tüm önemli topluluklarını yöneten, Boston Senfoni Orkestrası ve Viyana Devlet Operası’nın müzik yöneticiliğini yapan Ozawa ile Murakami’nin konuşmaları müziğin çok da bilmediğimiz yönlerini keşfetmemize olanak sağlıyor. Bir orkestra şefinin müziğe yaklaşımını, yıllar içinde bazı yapıtlara nasıl farklı bir gözle bakabildiğini, genç müzisyenlerle çalışmanın Ozawa gibi bir ustaya bile neler kazandırdığını bu sürükleyici sohbete kulak verdikçe öğreniyor, onların aracılığıyla bu kitapta müziğin adeta “kalbine” iniyoruz.

Eserde yer alan müzikler için kare kod aracılığıyla çalma listelerine ulaşmak mümkün. Ayrıca yazarın web sitesi Harukimurakami.com da kitaptaki parçalara yer veren mecralar arasında.

Toplamda 256 sayfadan oluşan kitabın çevirmenliğini Ali Volan Erdemir üstleniyor. Haziran 2021 tarihinde raflara çıkmaya başlayan eserin editör koltuğunda Handan Akdemir var.

* Haruki Murakami: “Kalbinizle Düşünmezseniz İyi Bir Roman Yazamazsınız”

Haruki Murakami ve eserleri hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

His Dark Materials 3. Sezon Final

His Dark Materials’ın 3. Sezon Çekimleri Başladı ve Yeni Oyuncular Duyuruldu

Vampire: The Masquerade, World of Darkness: Crimson Thaw

Vampire: The Masquerade, World of Darkness: Crimson Thaw Adıyla Çizgi Roman Oluyor