in

Sally Rooney’nin Yeni Kitabı Raflarda

Kısa zamanda hatırı sayılır bir okur kitlesi edinen genç yazar Sally Rooney’nin yeni kitabı Normal İnsanlar, Can Yayınları etiketiyle çıktı.

Sally Rooney
- Reklam -
- Reklam -

2018’in en fazla konuşulan romanlarından birisi artık Türkçede. Sally Rooney, ikinci kitabı olma özelliğini taşıyan Normal İnsanlar ile Can Yayınları etiketi altında raflardaki yerini aldı.

1991 doğumlu İrlandalı yazarın ilk kitabı Arkadaşlar Arasında Sohbet (Conversations with Friends) MonoKL Yayınları adı altında bizlerle buluşmuştu. Yazar ilk kitabını orijinal dilinde 2017’de, ikincisini ise 2018’de yayımlamıştı.

Biz ise iki kitaba da Türkçe olarak bu yıl içerisinde erişmiş olduk. Haliyle Rooney, ülkemizde dikkat çeken bir isim haline geldi.

- Reklam -

Rooney, yurt dışında kısa sürede oldukça popüler bir yazar oldu. Snapchat gençliğinin Salinger’ı, gibi kulağa ilk başta tuhaf gelen sıfatlarla anılan, Sunday Times’ta yılın yazarı seçilen Rooney; genç nesil edebiyatının sembollerinden birisi olarak kabul edilmeye başlandı.

Sally Rooney Adından Söz Ettirmeyi Sürdürüyor

Yankı uyandıran Arkadaşlar Arasında Sohbet’ten sonra, yazarın yeni kitabı da yine genç olmak üzerine.

İrlanda’nın ufak bir kasabasındaki iki genci odağına alan kitap, klasik bir gençlik öyküsü gibi başlıyor. Ancak karmaşıklaşan ilişkiler, arkadaşlık, çekim ve aşk, işleri iyice karıştırıyor. Liseden üniversite senelerine uzanan bir kayıt, böylece koca bir kuşağı gözler önüne sermiş oluyor.

British Book Awards başta olmak üzere pek çok ödülü kazanan ya da ödülde adaylığı bulunan yazar, şimdiden kariyer yolculuğuyla kendinden söz ettirmeyi başarıyor.

- Reklam -

Romanlarının yanında şiir ve kısa öyküler de yazan yazarın adını kısa vadede daha bol bol duyacakmışız gibi duruyor.

Normal İnsanlar kitabı dilimize Emrah Serdan tarafından kazandırıldı. Can Çağdaş dizisi altında yayımlanan eserin editörü Cem Alpan. Kitabın düzeltisi Mert Tokur’a, mizanpajı ise Bahar Kuru Yerek’e ait. Kapak tasarımı ise Utku Lomlu’dan geliyor.

264 sayfadan oluşan kitabın etiket fiyatı ise 27,50 TL.

Kitaptan tadımlık bir bölüm okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vikings

Finale Hazırlanan Vikings’ten Fragman Yayınlandı

James Wan

James Wan, Dylan Dog’u Televizyona Uyarlıyor