in

Seran Demiral’dan Yeni Bilimkurgu Romanı: “Sanal Kent”

Yazar Seran Demiral yeni romanı “Sanal Kent” ile raflardaki yerini alıyor. Bilimkurgu türündeki eser, Eksik Parça Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Sanal Kent - Seran Demiral
- Reklam -

Seran Demiral yeni bilimkurgu romanı Sanal Kent ile okurların karşısına çıkıyor. Eser, Eksik Parça Yayınları etiketini taşıyor.

1989, İstanbul doğumlu Seran Demiral üniversite eğitimini 2011’de Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık bölümünde, doktorasını aynı okulda Sosyoloji alanında tamamladı.

Demiral Yaşayan Ölü Avcısı: Münzevi kitabını 2005 yılında henüz 16 yaşındayken yayımladı. 2007’de Hissizleşme, 2014’te Parmak Uçları romanları çıktı. Çeşitli çocuk ve gençlik edebiyatı eserlerine imza attı. Distopya türündeki Hayat Üretim Merkezi 2015’te okurla buluştu. Kayıp Rıhtım’ın ilk matbu öykü antolojisi Tüm Panayırların Heyulası dahil çeşitli seçkilerde öyküleriyle yer buldu. Futurchia adlı öykü derlemesinde yer bulan Gebe adlı öyküsü İtalyanca yayımlandı.

- Reklam -

Boğaziçi Üniversitesi Temel Eğitim ve Işık Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri bölümlerinde yarı-zamanlı öğretim görevlisi olarak dersler veren yazar; romanlar, çocuk kitapları ve oyunlar kaleme almaya devam ediyor.

Seran Demiral’ın bilimkurgu türündeki yeni kitabı Sanal Kent, okuru Ormanlılar ile Binalılar adlı iki grup arasındaki karşıtlıklar ve benzerlikler üzerinden kurulan yeni bir dünyaya davet ediyor. Ursula K. Le Guin’in Dünyaya Orman Denir kitabına atıfta da bulunan eser okurla buluşmaya başladı.

Sanal Kent – Seran Demiral | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Sanal Kent - Seran Demiral

- Reklam -

Günümüzde farklı olana bakışı “Ormanlılar” ile “Binalılar” arasındaki karşıtlıklar ve benzerlikler üzerinden dile getiren Sanal Kent okuyucuyu eşsiz bir okuma deneyimine davet ediyor.
Bugünün gerçekliğinden -dikkatli okunduğunda içinde ütopyasını da barındıran- distopik bir atmosfere doğru yolculuğa çıkmaya hazır olun.

“Uygarlığımız geliştikçe teknoloji ile doğa arasındaki çelişki de büyüyor. Türkçe bilimkurgunun genç ve öncü kalemlerinden Seran Demiral bu çelişkiyi Ormanlılar ile Binalılar arasında kuruyor: Dünyaya Orman denirdi eskiden, şimdiyse Kent Orman’ı yiyerek büyüyor: Vay haline içinde Kentler taşıyanın!” – Selahattin Özpalabıyıklar

Toplamda 232 sayfadan oluşan romanın editörlüğünü Demet Çaltepe, kapak tasarımını Serkan Cenker, sayfa düzenini ise Esranur Gelbal gerçekleştiriyor. Kitap, Haziran 2022 tarihi itibarıyla raflardaki yerini almaya başladı.

Seran Demiral eserleri ve yazarın son kitabı Sanal Kent hakkındaki düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for sonkafautucu sonkafautucu dedi ki:

    Harika bir haber! Okumak için sabırsızlanıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Robotlar Domuz Klonladı: İnsan Müdahalesi Yok

Çin’de Tamamen Robotlar Tarafından Klonlanan Domuzlar Üretildi

ayzek cem yilmaz yeni film

Cem Yılmaz Yeni Filmini Duyurdu: “Ayzek” Karakteri Geri Dönüyor