in ,

Sapiens, Ridley Scott Tarafından Filme Uyarlanıyor

Yuval Harari’nin meşhur kitabı “Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens,” bilimkurgu üstadı Ridley Scott tarafından beyazperdeye uyarlanıyor.

Sapiens Film - Ridley Scott
- Reklam -
- Reklam -

Ülkemizde 2015 yılında Kolektif Kitap tarafından basılan ve çok büyük bir ilgi gören Hayvanlardan Tanrılara: Sapiens, çok yakında film olarak da karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Hollywood Reporter’da yer alan habere göre ünlü bilimkurgu ustası Ridley Scott (Alien, Gladyatör, Blade Runner) ve Oscar ödüllü yönetmen Asif Kapadia’nın (Amy) ortaklaşa çalışmasının ürünü olacak filmin henüz sinemada mı yoksa televizyonlarda mı gösterileceği bilinmiyor.

İsrailli yazar Yuval Harari’nin kaleme aldığı Sapiens, genel olarak insan ırkının prehistorik çağlardan başlayarak günümüze kadar yaşadıklarını sade ama etkili bir dille anlatan, çarpıcı bir kitap olmasıyla ünlü. Bunun yanı sıra para, ataerkil toplum, din ve bilim konularını da irdeliyor. Sonrasında da insanı geleceğe bakmaya zorluyor.

- Reklam -

Asif Kapadia konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:

“Bu kitap dünyaya bakış açınızı değiştiriyor. Bu yüzden bizim uyarlamamız da aynı şeyi yapabilmeli ve kim olduğumuzu, nereden geldiğimizi ve nereye gittiğimizi bize hatırlatan bir uyarı işlevi görmeli.”

- Reklam -

Ridley Scott ise 2001’den beri birlikte çalışmak istediği Kapadia ile nihayet ortak bir projeye imza atacak olmasından çok mutlu olduğunu belirtmiş:

“Asif’le yıllardan beri üzerinde ortaklaşa çalışabileceğimiz bir proje arıyorduk. Sapiens aynı anda hem çok eğlenceli hem de tarihi açından son derece önemli bir film olmak için her şeye sahip.”

Dünya çapında 8 milyondan fazla satan Sapiens’in film versiyonu nasıl olacak meraktayız doğrusu. O değil de… Silo filmi bu gidişle gerçeğe dönüşmeyecek gibi görünüyor. Scott’ın o projeye bakmaya hiç niyeti yok gibi.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for JCDenton JCDenton dedi ki:

    Son 8 yılda çektiği 8 filmin belki 1 tanesine iyi bir film diyebilirim. Bırakması gerekirken hala devam ediyor. Güzel filmlerde yapımcı olarak devam etse daha güzel bir anısı kalacaktı.

  2. Avatar for MURAT_arminius MURAT_arminius dedi ki:

    Aynen.Adam yönetmenliği bırakmalı.

  3. Avatar for Leingrad Leingrad dedi ki:

    Sapiens, Cosmos tarzı uzun metrajlı bir belgesel olarak çekilebilir ama bir holywood filmi??? :thinking:

  4. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Scott bir aralar Monopoly filmi yapacaktı. Bizim Sir’ün işine bazen akıl sır ermiyor.

  5. Avatar for Ishamael Ishamael dedi ki:

    Ridley Scott’ın gelmiş geçmiş en iyi yönetmen olduğuna inanıyorum. Bırakırsa çok üzülürüm. En kötü filmi bile ortalamanın üzerinde. Filmleri hem sanatsal hem de sürükleyici olmayı başarıyor. Adam; Kubrick, Spielberg ve Cameron karışımı bir şey.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

zombieland 2

“Zombieland 2” Orijinal Kadrosuyla Birlikte Geliyor

Akira Kurosawa - Ingmar Bergman

Akira Kurosawa’dan Ingmar Bergman’a Yaş Günü Mektubu