in

Sapiens’in Yazarından Yeni Bir Kitap: “21. Yüzyıl için 21 Ders”

Son yılların önemli isimlerinden Yuval Noah Harari’nin yeni kitabı, Türkçe çevirisiyle okunmayı bekliyor.

21. Yüzyıl için 21 Ders - Yuval Noah Harari
- Reklam -
- Reklam -

Tarihçi Yuval Noah Harari, son yıllarda sıkça adını duyduğumuz sevilen bir isim. Hâl böyle olunca kendisiyle ilgili çıkan yeni haberler merak uyandırıyor. Hatırlayacağınız üzere yakın zaman önce Sapiens’in beyaz perdeye uyarlanacağını öğrenmiştik. Harari, bu kez de yeni kitabıyla adını duyuruyor: “21. Yüzyıl İçin 21 Ders”, yakında bizlerle.

Yazarın çok satan kitabı Sapiens, insanlığın geçmişini; Homo Deus ise geleceğini konu edinmişti. Harari’nin üçüncü kitabı olan bu eserse şimdiki zamanı ele alıyor. Daha önce yayımlanmış makalelerinin derlenmesiyle oluşturulmuş kitap, günümüzün en önemli sorularına cevap bulmayı amaçlıyor. Ele alınan konular arasında terör, bilgi kirliliği ve göç gibi tartışmalı meselelerin yanı sıra sağduyu ve meditasyon gibi daha bireysel başlıklar de bulunuyor.

Harari, yeni eserini şu sözlerle anlatıyor:

- Reklam -

“Yeni kitabım şu kapsayıcı soruyu cevaplamayı amaçlayacak: bugün dünyada ne yaşanıyor, bu olayların derindeki anlamı nedir ve bireysel olarak tüm bunların arasında yönümüzü nasıl belirleyebiliriz?”

21. Yüzyıl için 21 Ders – Yuval Noah Harari | Arka Kapak Tanıtımı

21. yüzyılın en çok ses getiren düşünürlerinden Yuval Noah Harari, ilk kitabı Sapiens’te insanın nasıl önemsiz bir hayvandan dünyanın efendisine dönüştüğünü, ikinci kitabı Homo Deus’ta çarpıcı öngörüleriyle insanlığın ölümsüzlük, mutluluk ve tanrısallık peşindeki yolculuğunu ele almıştı. İngiltere ve ABD’yle eşzamanlı olarak yayımlayacağımız 21. Yüzyıl İçin 21 Ders ise yüzyılımızın eşi benzeri görülmemiş teknolojik ve ekonomik kırılmalarıyla ve yaşanan aralıksız değişimlerle başa çıkabilmek için elzem soruları tartışmaya açıyor.

Tanrı geri mi dönüyor?

Bilgisayarlar ve robotlar insan olmanın anlamını nasıl değiştirecek?

Yalan haber salgını karşısında ne yapabiliriz?

Büyük Veri bizi sürekli izlerken, seçme özgürlüğümüzü nasıl geri kazanabiliriz?

- Reklam -

Dünyayı anlayamıyorsak doğruyla yanlışı, haklıyla haksızı nasıl ayırt edeceğiz?

Ufkumuzu aşan, bütünüyle insan kontrolünün dışında dönen ve tüm tanrılarla ideolojilere gölge düşüren bir dünyada sağlam bir etik zemin bulmak mümkün mü?

Homo sapiens yarattığı dünyayı anlamlandırma yetisine sahip mi? Gerçekliği kurmacadan ayıran belirgin bir sınır kaldı mı?

Eşitsizlik ve iklim değişikliğinin açtığı dertlere milliyetçilik deva olabilir mi?

Eski anlatıların çöküp yerine yenilerinin gelmediği bir çağda ne tür becerilere ihtiyacımız var?

Harari bu ve benzeri çok temel soru(n)ları, her biri birbirinden kışkırtıcı ve derinlikli 21 bölümde ele alırken, daha önceki kitaplarında ortaya koyduğu fikirlere dayanarak siyasi, teknolojik, toplumsal ve varoluşsal zorluklara açıklık getiriyor.

Kolektif Kitap etiketini taşıyan eser, Türkçeye Selin Siral tarafından kazandırıldı. Şu an için ön siparişte olan eser, 1 Eylül tarihinde raflarda olacak.

Elif Laçin Aytaç

98, İstanbul. Küçükken Harry Potter sayesinde fantastik edebiyata giriş yaptım ve daha sonra hayal gücü içerikli her şey hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Bunun yanısıra animasyonun her türlüsünü, özellikle bilgisayar animasyonunu çok seviyorum. İflah olmaz bir Disney ve Pixar hayranıyım. Boş vakitlerimde Fleet Foxes dinleyip hayal kuruyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

dune frank herbert 50

Dune Evreni Yepyeni Oyunlara Kavuşuyor

melezler ust

Kasvetli Bir Büyüme Öyküsü: Melezler