in

Zülfü Livaneli’nin Çocuklara Yönelik Yeni Kitabı “Şapka” Raflarda

Müzisyen ve yazar kimlikleriyle tanıdığımız Zülfü Livaneli’nin çocuklar için yazdığı yeni kitabı “Şapka”, raflardaki yerini aldı.

Zülfü Livaneli Şapka
- Reklam -
- Reklam -

Zülfü Livaneli sadece müzisyen veya sinemacı kimliğiyle değil, Türk edebiyatında da önemli isimlerden bir tanesi. Bugüne kadar yazdığı onlarca romanı bulunan ve bu alanda ödüller de alan Livaneli, hitap ettiği geniş kesimlerce sevilen bir isim. Yazar aynı zamanda çocuklar için de öyküler kaleme alıyor. İşte onlardan bir yenisi olan Şapka da, raflardaki yerini almış durumda.

Şapka | Arka Kapak

Zülfü Livaneli ŞapkaUzun zaman önce, köyünde ailesiyle yaşayan siyah saçlı bir çocuk vardı. Fakat bir gün, babası daha iyi bir iş bulabilsin diye, sarı saçlıların çoğunlukta olduğu bir ülkeye taşınmak zorunda kaldı. Çocuk orada, kendini farklı ve yalnız hissetti çünkü hep onunla dalga geçiyorlardı. Belki de, siyah saçlarını bir şapkanın altına gizlerse, onu da oyunlarına çağırırlardı. Yıllar geçti, siyah saçlı çocuk büyüdü ve bir oğlu oldu. Oğlunun da, sınıfına yeni gelen arkadaşıyla dalga geçtiğini duydu. Ve başladı hikâyesini anlatmaya… Oğlu, babasını dinledikçe, arkadaşını ne kadar kötü hissettirdiğini anladı. Ve arkadaşını mutlu etmek için bir plan yaptı.

Zülfü Livaneli bu kez, yuvalarından koparılan, göç etmek zorunda kalan çocukların arkadaşlarıyla el ele yürüyebilecekleri barış dolu bir gelecek için yazdı!..
Doğan Egmont Yayıncılık‘tan çıkan 72 sayfalık eser kitapçılarda ve çevrimiçi satış platformlarında yerini almış durumda. Yazarı son olarak Doğan Kitap’ın 20 Yaşıma Mektup isimli kitabında bir yazıyla görmüştük.

- Reklam -

Zülfü Livaneli’nin herhangi bir kitabını okudunuz mu? Ve yazım dilini nasıl buluyorsunuz? Kayıp Rıhtım Forum‘da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Zülfü Livaneli Hakkında

Zülfü Livaneli
Zülfü Livaneli

Romanları 40 dilde yayımlanan Ömer Zülfü Livaneli, 1946 yılında doğdu. Ankara’da Maarif Koleji’nde okudu, Stockholm’de felsefe ve müzik eğitimi gördü. 1972 yılında fikirlerinden dolayı askeri cezaevinde yattı, 11 yıl sürgünde yaşadı. Harvard ve Princeton gibi saygın üniversitelerde konferanslar ve dersler veren, romanları, fikirleri ve müziği ile dünya basınında övgülerle karşılanan bir sanatçı olan Livaneli, edebiyat, müzik ve sinema alanlarında 30’dan fazla ulusal ve uluslararası ödül sahibi.

Livaneli, 1999 yılında San Remo’da En İyi Besteci ödülüne layık görüldü. Müzik eserleri Londra, Moskova, Berlin, Atina, İzmir senfoni orkestraları tarafından icra edildi ve Zubin Mehta, Simeon Kogan gibi şeflerce yönetildi. Türkiye dışında Çin Halk Cumhuriyeti, İspanya, Kore ve Almanya’da da çok satanlar arasına giren romanlarıyla, Balkan Edebiyat Ödülü’ne hak kazandı. ABD’de Barnes & Noble Yeni Büyük Yazarların Keşfi Yarışması’nda finalist olarak ödül aldı. İtalya ve Fransa’da Yılın Kitabı Ödülü’ne, Türkiye’de ise Yunus Nadi Ödülü’ne ve Orhan Kemal Roman Armağanı’na layık görüldü.

- Reklam -

Kardeşimin Hikâyesi 2013’ün en çok okunan romanı oldu. ABD’de Missouri Üniversitesi, romanlarını ders kitabı olarak okuttu. Livaneli, dünya kültür ve barışına yaptığı katkılardan ötürü 1996 yılında Paris’te UNESCO tarafından Büyükelçilikle onurlandırıldı ve Genel Direktör danışmanlığına atandı. 2016 yılında UNESCO elçiliğinden istifa etti.

2002-2006 yılları arasında TBMM’de ve Avrupa Konseyi’nde milletvekilliği görevinde bulundu.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

the witcher 2. sezon

The Witcher 2. Sezonu Daha Düzenli Olacak

Merit Ptah

Tarihin İlk Kadın Doktoru Merit Ptah’ın Hiç Var Olmadığı Ortaya Çıktı