in

Şapşallar: Bahadır Cüneyt Yalçın’dan Keretvari Öyküler

Bahadır Cüneyt Yalçın’ın yeni kitabı “Şapşallar” çıktı. Öykü türündeki eser, Holden Kitap etiketiyle raflarda.

Şapşallar - Bahadır Cüneyt Yalçın
- Reklam -
- Reklam -

Çoğunlukla romanları ile tanıdığımız Bahadır Cüneyt Yalçın, Şapşallar adlı öykü kitabı ile karşımıza çıkıyor. Eser, Holden Kitap etiketiyle raflara geliyor.

Daha önce Mütevazı Bir İntikam, Hep Lunapark ve Eski Karım Uzaya Gidiyor romanlarını okuma fırsatı bulduğumuz Bahadır Cüneyt Yalçın, bu defa bir öykü kitabı ile geliyor. 1982 doğumlu yazar, bir dönemin popüler edebiyat topluluklarından Afilli Filintalar’da da zaman zaman yazılarıyla karşımıza çıkıyordu.

Kendisini “Yeni nesil yayınevi” olarak tanımlayan Holden Kitap, yayın hayatına geçen kasım ayında başlamıştı. Yayınevinin eserleri, yalnızca dijital kitap satış sitelerinde satışa açılıyor. Kitaplar ise sadece sattıkları kadar basılıyor. Holden Kitap, Walter Shaw Sparrow’un Unutulmuş Kadın Ressamlar’ından sonra rotayı yerli öyküye kırıyor.

- Reklam -

“Hayat her türlü saçmalığı normalleştirecek kadar engindir!” sözü ile tanıtılan kitapta, birbirinden renkli metinler yer alıyor. Buz dolabında saklanan penguenler, tekerlemelerin tuhaflıklarıyla sınanan gündelik yaşam, absürt fikirler, çılgın öyküler.

Şapşallar kitabından tadımlık bir öykü okumak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Şapşallar – Bahadır Cüneyt Yalçın | Arka Kapak Tanıtımı

Şapşallar - Bahadır Cüneyt Yalçın

Elinin kontrolünü kaybeden genç, kedisiyle konuşan yaşlı kadın, kızına penguen getiren mühendis, ıssız adadan potkal, hapishaneden mektup, hızla eksilen cenaze alayı, Zõrîmanya Başkanı, torbada zeytinyağı, atık pilleri kafaya takan, sabunlu kalan, stor perdenin hep yanlış ipini çeken adamlar…

- Reklam -

Saatli bombayla son saniyeler, yeşil şişeler, istifa eden kelimeler, davulcular, hastane aşkları, kahrolsun börülceler, inekler ve baltalar… Güzel insanlar, çırpınanlar, matrak şaşkınlar. Şapşallar.

Bahadır Cüneyt Yalçın’ın dünyası her ihtimale açık, öyküler doğayla ilişkimizi irdelediği gibi mantığın sınırlarını da baştan çizecek kadar güçlü, Keretvari.

Toplamda 132 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Utku Yıldırım, kapak tasarımını ise Merve Yiğit üstleniyor.

Bahadır Cüneyt Yalçın’ın kitaplarına ve Şapşallar’a dair düşüncelerinizi bizimle Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2020 Kayıp Rıhtım Yılın EN'leri: Oylama Süreci Başladı

2020 Kayıp Rıhtım Yılın EN’leri Oylaması Başladı

Yankı - Müge Koçak | Yazarının Kaleminden

Yankı – Müge Koçak | Yazarının Kaleminden