in

Sarah Andersen’ın Kitabı “Musmutlu Yumuş Yumak” Çıktı

Sarah Andersen’ın ikinci karikatür kitabı “Musmutlu Yumuş Yumak” raflardaki yerini aldı.

musmutlu yumus yumak ust
- Reklam -
- Reklam -

Brooklynli genç sanatçı Sarah Andersen,  hayatın tüm tuhaflıklarını karikatür halinde görmek isteyenler için kaleme aldığı “Büyümek Diye Bir Şey Yok” adlı karikatür kitabıyla bizleri çizgisi, hayal gücü ve mizacıyla tanıştırmıştı. Okuyan herkesin kendinden bir şeyler bulacağı yarı otobiyografik karikatürlerinde kendi çevresinin ve evcil hayvanlarının hikayelerini kullandığını görüyoruz. Raflarda yerini alan ikinci karikatür kitabı “Musmutlu Yumuş Yumak” ın tanıtım bülteni ise şöyle:
musmutlu yumus yumak kapakYaz gelecek diye daha formda bir vücut için diyet yapmak mı?

Muhteşem karın kasları mı?

O da ne?

- Reklam -

Hem de musmutlu yumuş bir yumak olmak dururken? Yok artık, daha neler…
Sarah Andersen’ın ikinci karikatür kitabı yine bizi battaniye altında, yanımızda koca bir pizzayla gerçek dünyanın sorumluluklarından kaçarken yakalıyor. Bu kez Sarah’ın minik açıklamalarının eşlik ettiği otobiyografik karikatürler de var, özgüven iniş çıkışlarımıza paha biçilmez örnekler de… Ve tabii yaşasın hayvanlar, yaşasın kitaplar ama az ötede dursun insanlar.

Sarah Andersen Brooklyn’li genç bir sanatçıdır. Gerçek hayatta çok havalı ve aklı başında bir insandır. Vallahi bak.

- Reklam -

Çevirisini Dilara Anıl Özgen’in üstlendiği Musmutlu Yumuş Yumak, tüm karikatür sevenleri heyecanlandırmışa benziyor. Şimdiden herkese keyifli okumalar dileriz!

Seren Şapcılar

3 Nisan 1995 tarihinde İzmir’de doğdum. Yaşar Üniversitesi Endüstriyel Tasarım öğrencisiyim. Yaklaşık iki yıldır yurtdışına el işi ürünler satmaktayım. Fantastiğe olan ilgim, çocukluğumu izlemekle geçirdiğim Jurassic Park serisine olan hayranlığım ve dinozorlara olan yoğun sevgim ile başladı. Bunu fantastik seri kitaplar takip etti ve kendim de birkaç deneme yazmakla uğraştım. Anime dünyasına girişim yoğun tavsiyeler üzerine Fullmetal Alchemist ile başladı ve ardından neredeyse tüm türlerden bolca anime izledim. İleride oyun, oyuncak tasarımı alanında çalışmak istiyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Bay_Karamsar Bay_Karamsar dedi ki:

    Cildi henüz almadım. Kitapçıya uğrayıp, ayaküstü karıştırdım :shushing_face:

    Büyümek Diye Bir Şey Yok ile Musmutlu Yumuş Yumak’ı karşılaştırınca, ilk kitap Sarah Andersen mizahıza alıştırma gibi geldi. Sarah Andersen ablamız, tarzından ve odak noktalarından sapmadan mizahının kapsama alanını genişletmiş.

    BDBY 112 sayfa, MYY 128 sayfa; kalınlıkları yakın yani. Önceki paragrafta bahsinini ettiğim kapsam genişliliği sanki daha falza içeriğe, bu da daha fazla sayfaya sahipmiş hissi oluşturdu. Kadınlık deneyimleri, kişisel dünyası, aşk dünyası, vb. (şunun bunun deneyimi, dünyası demekten usandım :sweat_smile: ) hakkında daha fazla Sarah Andersen mizahı.

    İnternette rast geldiğim ve ilk cildin Rıhtım’da yapılan haberinde de paylaşılan karikatür, bu ciltte var. Sayfaları karıştırırken ilk onu ararken karşıma çıkmasına bi’ sevindim, bi’ sevindim :relaxed: Belki sırf bu yüzden MYY’a karşı fazla sempatiyle yaklaşıyorum.

    Sarah Andersen’a, kadın dünyasının gizemlerini mizahla buluşturarak sunduğu için minnet duyuyorum. Öğrendiğim günden beridir emin olamadığım bir konu hakkında karikatür çıkartarak, elime daha fazla kanıt verdi :sweat_smile: Ne mi? Söyleyemem. En azından forumun açık ortamında. Biraz tuhaf, biraz da uygunsuz kaçabilir :sweat_smile:

    Devam be Andersen ablam!

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

zulfu livaneli kardesimin hikayesi haber

Zülfü Livaneli’nin Sevilen Romanı “Kardeşimin Hikâyesi” de ‘Çalınan’ Kitaplar Kervanına Eklendi

injection

Bilimkurgu Türündeki “Injection” Çizgi Romanı Televizyona Uyarlanıyor