in

Savaş Naraları: Diskdünya Kitapları 21. Macera ile Sürüyor

Terry Pratchett’ın meşhur fantastik serisi Türkçedeki yolculuğuna 21. kitabı Savaş Naraları ile devam ediyor. Eser, Bekçiler serisinin de 4. adımı.

Savaş Naraları - Diskdünya - Terry Pratchett
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu ve fantazi edebiyatının usta kalemi Sör Terry Pratchett’ın ünlü serisi Diskdünya, Türkçedeki yolculuğuna devam ediyor. Serinin 21. kitabı “Savaş Naraları” ilk defa dilimize kazandırılıyor.

İngiliz yazar Terry Pratchett hem dünyada hem de Türkiye’de kendisine hatırı sayılır bir okur kitlesi edinmiş, önde gelen yazarlardan birisi. Bromeliad Üçlemesi, Johnny Maxwell Üçlemesi ve Diskdünya gibi serilerin yanı sıra Neil Gaiman ile birlikte kaleme aldığı Kıyamet Gösterisi (Good Omens) ile de biliniyor.

1948 yılında Buckinghamshire, İngiltere’de dünyaya gelen yazar arkasında bolca bırakarak 2015 yılında aramızdan ayrılmıştı.

- Reklam -

Terry Pratchett’ın önemli serilerinden Diskdünya ise Türkçeye Delidolu Yayınları tarafından kazandırılıyor. Ana serinin 21. kitabı olan Savaş Naraları, aynı zamanda Bekçiler alt serisinin de dördüncü basamağı.

Yayınevi, geçen mayıs bizlerle buluşturduğu Domuz Baba sonrası hız kesmeden yoluna devam ediyor.

Savaş Naraları - Diskdünya - Terry Pratchett

Diskdünya #21: Savaş Naraları – Terry Pratchett | Arka Kapak Tanıtımı

Diskdünya, topyekûn savaşın eşiğinde!

Sör Terry Pratchett’ın benzersiz yaratımı “Diskdünya” serisinin ilk kez Türkçeye çevrilen yeni kitabı Savaş Naraları, içinde bulunduğumuz şu tuhaf günlerden ilham alırcasına, “düşman ilan edilen” zararsız halkların feryadına kulak kabartıyor.

Dünya çapında 85 milyonun üzerinde satan külliyatın yirmi birinci halkası olan bu politik hiciv, “Bekçiler” alt serisinin de dördüncü serüveni.

Günümüzden ve yakın tarihimizden pek çok olaya dem vurmasının yanı sıra, ırkçılık, milliyetçilik, savaş çığırtkanlığı, ötekileştirilen halklar gibi konulara eğilen roman; Ankh-Morpork Bekçi Teşkilatı’nın ve elbette Sam Vimes’ın derin, felsefi ve adalet dolu macerasına, ta Klatch kıtasına uzanıyor!

“Hırsız avcısı” demişlerdi ona. Elbette bu bir hakaretti aslında ama Vimes buna takılmadı bile. Çalınan şey altın da olsa masumiyet de, toprak da olsa can da, gerçekte var olan tek suç, hırsızlıktı…

- Reklam -

Sıradan bir “hırsız avcısı”nın ait olduğu yer şehirdir. Şehir dar sokaklarıyla, pis dimağlarıyla ve azılı suçlularıyla tam da tazılara göre bir yerdir. Fakat bazen öyle bir an gelir ki, kişi yerini yurdunu terk edip bambaşka bir diyara seyirtir…

Çölde hepimiz değişiyoruz, diye düşündü Vimes. Çöl, şehir gibi değil, düşüncelerini sınırlamıyor. Zihninin ufka kadar genişlediğini hissedebiliyorsun. Dinlerin burada başlamasına şaşmamak gerek…

Sonra sıra, Ankh-Morpork ile Klatch İmparatorluğu arasındaki savaşı engellemeye gelir. Ama durum da bir hayli zorludur: kriz doğuran bir ada, faili meçhul bir suikast, hızla yükselen ırkçı nidalar ve iki ordunun arasında kalmış bir avuç bekçi…

Son âna kadar gizemini korumayı başaran mükemmel kurgusuyla nefes nefese bir serüvene açılan Savaş Naraları, pek çok açıdan hem son derece komik hem de bir o kadar ciddi bir eser.

Niran Elçi’nin pürüzsüz Türkçesi ve Delidolu’nun özenli baskısıyla Türkiye’deki okurlarının karşısına ilk kez çıkan bu zekice ve ustalıkla yazılmış polisiye roman; savaşın eşiğindeyken atılacak her adımın, gerçekte bambaşka bir sonuca dönüşeceğinin altını çiziyor.
Roman dilimize, tıpkı diğer Diskdünya kitaplarında olduğu gibi Niran Elçi tarafından kazandırılıyor. Savaş Naraları toplamda 424 sayfadan oluşuyor ve eser Temmuz 2020 itibarıyla raflardaki yerini almaya başlıyor.

Diskdünya – Bekçiler Alt Serisi 4. Kitabı Türkçede

Toplamda 41 kitaptan oluşan Diskdünya serisi, içerisinde pek çok alt seri barındırıyor. Bekçiler serisini sırası ile takip etmek için Muhafızlar! Muhafızlar!, Asayiş Berkemal ve Kilden Ayaklar’ı okumalısınız. Orijinal adı Ankh-Morpork City Watch olan seri 8 kitaptan oluşuyor.

Diskdünya okuma rehberi için buraya tıklayabilirsiniz.

Terry Pratchett
Terry Pratchett

Bu arada BBC’nin The Watch serisi için hazırladığı dizinin 2020 yılı içerisinde yayınlanacağını hatırlatalım. Bununla birlikte “aslına daha sadık” bir Discworld uyarlaması da yolda.

Seriye dair yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.


* Good Omens Hakkında 10 İlginç Gerçek

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Spider-Man: Into the Spider-Verse 2

Spider-Man: Into the Spider-Verse 2 İlkinden Daha Göz Kamaştırıcı Olacak

Eternal Sunshine of the Spotless Mind - Charlie Kaufman

I’m Thinking of Ending Things: Charlie Kaufman Yeni Filmi ile Netflix’e Geliyor!