in

Saygın Ersin İmzalı Yedi Kartal Efsanesi Yıllar Sonra Tekrar Bizlerle

Saygın Ersin imzalı yerli fantastik kurgu serisi Yedi Kartal Efsanesi’nin ilk iki cildi Zülfikar’ın Hükmü ve Erbain Fırtınası, bu sefer April etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Yedi Kartal Efsanesi Saygın Ersin
- Reklam -
- Reklam -

Saygın Ersin imzalı Yedi Kartal Efsanesi ilk iki kitabıyla birlikte yeniden raflara dönüyor!

İlk olarak 2005 yılında Karakutu Yayınları tarafından yayımlanan Zülfikar’ın Hükmü romanıyla tanışmıştık Saygın Ersin ismi ve Yedi Kartal Efsanesi serisiyle. Türkçe fantastik kurgunun pek fazla yazılmadığı ve haliyle az okunduğu senelerde; yabancı fantazyaları taklit etmek yerine Türk kültüründen beslenen, gerek kurgusuyla gerekse diliyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran yerli bir şehir fantazyası örneği döneminde övgüyle karşılanmıştı.

Lokman Hekim’in diyar diyar gezerek meleklerin sanatıyla doğmuş yedi çocuğu bulup yetiştirdiği ve Lokman Hekim Ocağı’nı kurduğu, Yediler’in yeryüzünde şeytanın şerriyle mücadele ettiği, Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı 12. Daire isimli bir doğaüstü olaylar biriminin bulunduğu ve vampirlerin Geceliler adıyla aramızda gezdiği bu fantastik hikâye 2006’da yayınlanan Erbain Fırtınası ile devam etti. Ancak serinin beklenen üçüncü kitabı Ateş ve Bedel’in bir türlü yayınlanamaması bir yana, bu ilk iki kitabı bulmak da çok uzun zamandır pek mümkün değildi.

- Reklam -

Serinin ilk cildi 2010 yılında Pegasus Yayınları tarafından tekrar yayınlandı, ama devamı yine gelmedi. 2016 yılında Saygın Ersin Pir-i Lezzet isimli romanıyla tekrar çıktı karşımıza. April Yayıncılık etiketiyle yayınlanan bu roman 17 farklı dile çevrildi, oldukça iyi eleştiriler aldı.

Her ne kadar Pir-i Lezzet Saygın Ersin’in kalemine hasret kalmış okurları bir nebze mutlu etmiş olsa da Yedi Kartal Efsanesi’nin devam kitapları hâlâ büyük bir ukteydi. Nihayetinde bunca yıllık bekleyiş sona erdi. Yedi Kartal Efsanesi’nin ilk iki cildi bu sefer April Yayıncılık etiketiyle tekrar raflara çıktı.

Kitapların arka kapak yazıları aşağıdaki gibi:

Saygın Ersin - Zülfikar’ın Hükmü

Zülfikar’ın Hükmü – Saygın Ersin | Arka Kapak Tanıtımı

Bir Efsane Fısıldanıyor!

Meleklerin kanıyla doğan çocukların efsanesi…

Ateşe, suya, toprağa, havaya, bitkiye, bedene, zihne; zamana ve talihe hükmeden çocukların…

Ve Lokman Hekim’in destanı, kurduğu Yedi Kartal Ocağı’nın destanı. Meleklerin kudretiyle doğmuş çocukları yetiştirip, her birini kartal edip melanete savaş açtığı anlatılıyor kulaktan kulağa…

Karanlığa karşı durduğu ve bu yolda solukları tükenmesin diye kartallarına ölümsüzlüğün sırrını emanet ettiği fısıldanıyor.

Bir Efsane Dolaşıyor!

Yedi Kartal’ın günümüze kadar kanat vurduğu…

İçimizde yaşadıkları, bugün, şimdi, şu an aramızda oldukları, etrafımızda dolaştıkları ve hâlâ âlemin dirliğini kolladıkları söyleniyor…

İsimleri biliniyor…

İklimin Efendisi Behruz ve çırağı Ateşler Ecesi Niran. Bitkiler Üstadı İdris, Toprağın Kumandanı Salih. Ve İlyas; Suların Hünerbazı, ve Bengi; Bedenlerin Mahiri, ve Elif; Zihin Hükümranı…

Bir Efsane Yayılıyor…
Yedi Kartal Yaşıyor…

Pir-i Lezzet adlı romanı on yedi dile tercüme edilen çağdaş söylencelerin kalemi Saygın Ersin’den bir destan: Zülfikar’ın Hükmü.

Saygın Ersin - Erbain Fırtınası

- Reklam -

Erbain Fırtınası – Saygın Ersin | Arka Kapak Tanıtımı

Duyuyor musun?

Bir…

İki…

Ve Üç…

Cemreler düşüyor; havaya, suya ve toprağa.

Duyamazsın…

Zaman akıyor. Her cemreyle birlikte Lokman’ın Kartalları da düşüyor.

Ölüm kapıda…

Ya ihanet nicedir pusuda?

Bilemezsin!

Dört yaren kalmış yanında,

Beş ilmek dolanmış boynuna,

Altı geceli soyu, dişleri şah damarında ve Yedi Kartal, ölüm kalım savaşının son çarpışmasında.

Erbain Fırtınası kopuyor yoldaş, Hazır mısın?

Pir-i Lezzet adlı romanı on yedi dile tercüme edilen çağdaş söylencelerin kalemi Saygın Ersin’den bir destan: Erbain Fırtınası.

Zülfikar’ın Hükmü 430 sayfadan, Erbain Fırtınası ise 624 sayfadan oluşuyor. İki romanı da dijital mağazalardan satın alabilirsiniz. Bu arada serinin okurlarını mutlu edecek bir haber daha verelim: Eğer bir aksilik olmazsa Yedi Kartal Efsanesi’nin üçüncü kitabı Ateş ve Bedel ile dördüncü kitabı Taşlar ve Kapılar da yaz aylarında yine April Yayıncılık etiketiyle bizlerle olacak.

Yedi Kartal Efsanesi kitaplarına dair yorum ve eleştirilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Orhan Pamuk’un Masumiyet Müzesi Amazon Prime Dizisi Oluyor

Burak Mermer

1993’te Sivas'ta doğdu. Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunu, ODTÜ Bilim ve Teknoloji Politikası Çalışmaları'nda yüksek lisans öğrencisi. Edebiyatı, sinemayı ve bilgisayar oyunlarını çok sever. Hayatın anlamının Radiohead şarkılarında gizli olduğuna inanmakta, başka dünyalara duyduğu tutku sayesinde yaşamayı sürdürmektedir.

33 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Voldemort Voldemort dedi ki:

    Forumda heyecanla bekleyen, zamanında okuyup çok beğenenler vardı. Onlara istinaden ben alıp okuyacağım.

  2. Avatar for zehir zehir dedi ki:

    Ciddiye alıp cevap vereyim dedim ama son birkaç gönderinize bakınca vazgeçtim, zamanıma değmeyecek. Sonuçta sizin düşüncenizdir, alıp okumazsınız. Yalnız 14 yıldır adını duymamanız sizin cahilliğinizden de kaynaklanıyor olabilir tabi.

    @Voldemort ben tavsiye ederim okumanızı, yerli fantazyaları özellikle takip etmeye çalışan biri olarak benim şu ana kadar okuduğum en başarılı yerli fantastik kurgu eserleridir bunlar. Hadi beni geçelim mesela Murat Sönmez gibi birçok isim de benimle aynı fikirde, en azından bir şansı hak ediyor yani.

  3. Avatar for hunter hunter dedi ki:

    Ben en azından ilk kitaba şans vericem. Fanatik edebiyatta Ejderha bir tavsiye veriyorsa dikkate almak lazım.

  4. Avatar for Giskard Giskard dedi ki:

    İki kitabı da okumuş biri olarak söyleyebilirim ki Türk fantastik edebiyatının en iyi serilerinden biri, belki de en iyisidir. İlgi çekmek için kıvranan trollere itibar etmeyiniz :slight_smile:

  5. Avatar for Aremas Aremas dedi ki:

    Bunu samimiyetle soruyorum hocam. Örneğin ne beklediniz de neyi veremedi bu kitaplar? Başlıca şu kısmı eksikti, o yüzden benden geçer not alamadı dediğiniz ne var? Değerlendirme kriterlerinizi merak ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

28 cevap daha var.

SpaceX ve NASA

SpaceX ve NASA Tarih Yazmak İçin Geri Sayıma Başladı

J.K. Rowling Yeni Kitabı The Ickabog

J.K. Rowling Yeni Kitabı Ickabog ile Geliyor: Kitap İnternetten Ücretsiz Paylaşılacak