in

Harry Potter’ın Yayımcısı Scholastic’in Başkanı Richard Robinson Hayatını Kaybetti

Harry Potter’ın Amerika’daki evi Scholastic Yayınları’na uzun süredir başkanlık yapan Richard Robinson, 84 yaşında yaşamını yitirdi.

Richard Robinson Harry Potter
- Reklam -
- Reklam -

J.K Rowling imzalı Harry Potter kitaplarına Amerika’da ev sahipliği yapan yayınevi Scholastic başkanı Richard Robinson, 84 yaşında hayatını kaybetti. Robinson’ın vefat haberi yayınevi tarafından geçen cumartesi duyuruldu.

Sağlığının vefat etmeden önce iyi durumda olduğunu belirtilen Robinson’ın ani ölümünden dolayı derin hüzün içinde olduklarını açıklayan Scholastic yönetim kurulu üyeleri, Robinson’ın hayatı boyunca çocuk edebiyatının ve eğitim hareketlerinin sarsılmaz bir savunucusu olduğunu ifade etti.

Dünyanın en büyük çocuk kitabı yayımcısı olan Scholastic, 1920’de Maurice R. Robinson tarafından kuruldu. İlk olarak gençlik dergileri ile yayın hayatına başlayan şirket, 1960 itibarıyla kitap çıkartmaya da başladı.

- Reklam -

Çalışma hayatına İngilizce öğretmenliği ile adım atan Richard Robinson ise 1960’larda Scholastic Şirketi’nde çalışmaya başladı.1975’ten günümüze şirketin başkanlığını ve yönetim kurulu üyeliğini yapan Robinson, Harry Potter serisinin Amerika’da yayımlanmasını sağlayan kişi oldu.

Özgür ifadeleri ve edebiyata katkılarından dolayı birçok ödüle layık görülen Robinson hakkında J.K Rowling, 2019’da düzenlenen PEN Ödülleri‘nde şu konuşmayı yapmıştı:

“Scholastic ve seninle çalışmak benim için hayatımın en anlamlı ortaklıklarından biriydi. Yazarlar ve onları destekleyen yayımcıları arasındaki eşsiz bağ tarif edilemez ve Dick, sen beni ve eserlerimi sayısız kez destekledin.”

Richard Robinson, Harry Potter Dışında Birçok Serinin Scholastic Yayınları’nda Olmasını Sağladı

Scholastic Richard Robinson vefat

Harry Potter, Clifford The Big Red Dog ve Captain Underpants gibi serileri okuyucu ile buluşturan Robinson, Harry Potter ve Captain Underpants’in genç okuyucular için uygun olmadığı iddiasından dolayı serilerin yayımlanması için başlarda büyük çaba sarf etmişti.

- Reklam -

New York Times tarafından desteklenen Robinson, Scholastic’in dünya çapında yüzlerce dile çevrilen Harry Potter ve The Hunger Games (Açlık Oyunları) serilerine Amerika’da ev sahipliği yapacak yayınevi olmasını sağladı.

Geçen yıl Associated Press’e röportaj veren Richard Robinson, yıllar geçtikçe değişen kültürel ve toplumsal yapıya Scholastic’in nasıl bir duruş sergilediğini ve okuyuculara sorumlu bir tutumla nasıl eğitim vermeyi amaçladıklarını anlatmıştı.

Harry Potter ve Açlık Oyunları serilerinin yanı sıra Scholastic Yayınları tarafından yayımlanan diğer kitap serilerinden bazıları şöyle: Clifford the Big Red Dog (Büyük Kırmızı Köpek Clifford), Goosebumps, The Magic School Bus (Sihirli Okul Otobüsü), Captain Underpants (Kaptan Düşükdon), Animorphs (Dönüşüm) ve I Spy.

Scholastic tarafından yayımlanan herhangi bir eseri orijinal dilinde okudunuz mu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Deadline

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Alfred Hitchcock vertigo oyun

Alfred Hitchcock’un Vertigo Filmi Video Oyuna Uyarlanıyor

The Sandman Dizisi Video Neil Gaiman Netflix

The Sandman Dizisinden İlk Video: Neil Gaiman Anlatıyor