in

Murat K. Beşiroğlu’ndan İki Kitap Birden: “Schrödinger’in Papağanı” ve “Rüya Sanatçısı”

Murat K. Beşiroğlu’nun bilimkurgu öykülerini barındıran “Schrödinger’in Papağanı” ve bilimkurgu polisiye romanı “Rüya Sanatçısı”, Perseus Yayınevi etiketiyle raflarda.

Murat K. Beşiroğlu "Schrödinger'in Papağanı" ve "Rüya Sanatçısı"
- Reklam -
- Reklam -

Bilimkurgu yazarı Murat K. Beşiroğlu kısa süre içerisinde yeni kitaplarıyla okurların karşısında. Geçen ay çıkan ilk bilimkurgu öykü kitabı Dördüncü Dünya sonrası yine bilimkurgu öykülerinin yer aldığı Schrödinger’in Papağanı ve bilimkurgu/polisiye türlerindeki Rüya Sanatçısı kitabıyla raflarda. Yazarın yeni eserleri Perseus Yayınevi etiketiyle raflara geldi.

Beşiroğlu, Schrödinger’in Papağanı isimli öykü kitabında zaman yolculuğu, uzaylılarla ilk temas, zekâ artırımı gibi bilimkurgu temalarını işleyen öykülerini bir araya getirmiş. Ağırlıklı olarak macera türündeki öykülerden oluşan kitap Çoklu Zaman Notları, Schrödinger’in Papağanı, Kıyametin Yedi Günü, Titan’da İsyan, İsyankâr ve Gönülsüz Zaman Gezgini isimli öykülerden oluşuyor.

Schrödinger’in Papağanı | Tanıtım Yazısı

Schrödinger’in PapağanıOgox, Aşk Algoritması ve Dördüncü Dünya kitaplarıyla tanınan Murat K. Beşiroğlu’nun son kitabı Schrödinger’in Papağanı altı bilimkurgu öyküsünden oluşuyor.

- Reklam -

İnsan zekâsına sahip entelektüel kediyle ev arkadaşlığı…

Zamanda yapılan kaçak yolculuklar…

Dört cinsiyetli uzaylıların yoldaşlığı…

Kıyamet gününün provası…

- Reklam -

Tek solukta okuyacağınız bilimkurgu maceralarına eşlik etmeye

hazır mısınız?

Hadi o zaman.
Yazarın son romanı Rüya Sanatçısı ise İstanbul, Şangay ve Tibet üçgeninde geçen bir bilimkurgu polisiye.

Romanda olaylar kurgusal bir sanat dalı olan rüya sanatının çevresinde gelişiyor. Rüyalar, 21. yüzyılın ortalarında bir başlık aracılığıyla görüntülenmeye başlanmıştır. Kısa süren bir erotik rüya yayını furyasından sonra, rüyalar çeşitlenir ve rüya sanatı gerçek anlamda doğar. Rüya sanatçısı Selim Özben bu süreçte küresel çapta bir üne kavuşur. Selim Özben’in şöhretinin doruğundayken ortalıktan kaybolması uluslararası bir sorun haline gelir. İç Güvenlik Bakanlığı araştırmacı Ruhi ve çalışma arkadaşı Peri’yi olayı çözmek üzere görevlendirir.

Rüya Sanatçısı | Tanıtım Yazısı

Rüya SanatçısıRüyalar, 21. yüzyılın ortalarında bir başlık aracılığıyla görüntülenmeye başlanmıştır. Kısa süren bir erotik rüya yayını furyasından sonra, rüyalar çeşitlenir ve rüya sanatı gerçek anlamda doğmuş olur. Rüya sanatçısı Selim Özben bu süreçte küresel çapta bir üne kavuşur. Özben’in şöhretinin doruğundayken ortalıktan kaybolması uluslararası bir sorun haline gelir. İç Güvenlik Bakanlığı araştırmacı Ruhi ve çalışma arkadaşı Peri’yi olayı çözmek üzere görevlendirir.

“Selim Özben rüyalarını, algılarınız sonuna kadar açılmış, rüyanın zarafetiyle sarmalanmış, zevk ve merakla mest olmuş bir halde seyrederken kendi kendinize keşke hiç bitmese dersiniz. O rüyaları izlerken gündelik hesapların sizi hapsettiği zihinsel kısırlıktan kurtulup bir harikalar diyarına girmiş gibi olursunuz; sonunda ben de önemli bir olayın, ilginç bir maceranın, güçlü bir duygunun, zenginleştiren bir izlenimin parçası oluyorum diye düşünür ve mutlu olursunuz.”
Murat K. Beşiroğlu’nun geçen ay çıkan son kitabı için hazırladığı Yazarının Kaleminden yazısına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Yazarın daha önce herhangi bir kitabını okuduysanız yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Varlık Ergen’in Bilimkurgu Kitabı “Model Evren” Raflarda

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

4 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for galeme galeme dedi ki:

    Schrödinger’in Papağanı’nı sipariş verdim bekliyorum. Artık Türk bilimkurgu yazarlarını da okumak istiyorum. Ve bu kitabın ismi, kapağı ve konusu beni çok cezbettiği için girişi bu kitapla yapmak istedim. Gelince hemen okuyacağım. Çok merak ediyorum.

    Diğer kitabını görmemişim nedense. Yoksa onu da alırdım.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Bilimkurgu barındırdığı için bir şans verilebilir ve alınıp okunabilir ancak kitap kapakları hiç de ‘‘ben bilimkurguyum’’ demiyor gibi. İlk bakışta bir çocuk kitabı izlenimi uyandırıyor. Haberin olsun Perseus. :slight_smile:

  3. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Aslında Rüya Sanatçısı’nda inceden bir Otostopçu’nun Galaksi Rehberi havası var. Öbürü hakkında bir şey demeyeceğim. :roll_eyes:

  4. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    @galeme Schrödinger’in Papağanı’nı geçtiğimiz günlerde okudum. Pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Birkaç güne incelemesini bilimkurgu kulübünde okuyabilirsiniz. :slight_smile:

    @Pardus Kapak konusunda hemfikirim sizinle. Daha iyi ve temaya uygun bir kapak seçimi kitapların pazarlanmasında etkili olurdu.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Witcher Anime Film

The Witcher Anime Filmi Olmaya Hazırlanıyor

Game of Thrones Film

Game of Thrones Finalinde Hayata Geçirilmeyen Üçleme Film Serisi Planı