in

Şebnem Pişkin’den Yeni Roman: Halikarnassos Masalı

Sevilen yazarlarımızdan Şebnem Pişkin, “Halikarnassos Masalı” adlı yepyeni bir tarihi-fantastik romanla bizlere merhaba demeye hazırlanıyor.

sebnem piskin ust
- Reklam -
- Reklam -

Kimi zaman fantastik kimi zaman tarihi kimi zamansa tasavvufi romanlar kaleme alan sevgili Şebnem Pişkin bu kez de günümüzün kanayan yaralarından sosyal medya bağımlılığını konu aldığı, fantastik soslu yeni bir romanla okurlarının karşısına çıkmaya hazırlanıyor: Halikarnassos Masalı.

Yaşadığı şehirden, Bodrum’dan ilham alarak kaleme aldığı 12. kitabında yazarımız bir yandan şehrin antik çağlardaki ve günümüzdeki hâlini fantastik bir şekilde birleştirirken diğer yandan da ikili ilişkilerin günümüzde aldığı sorunlu hâli sorguluyor. Şebnem Pişkin bakın yeni kitabını ve ona ilham veren şeyleri kendi ağzından nasıl anlatıyor?

11 senedir yayın dünyasının içinde yer alan bir yazar olarak yazmanın aynı zamanda susmak ve sessizce haykırmak olduğunu düşünürüm. Bu sessiz haykırışıma en çok tanıklık etmiş şehirdir Bodrum. 2005 senesinden beri Bitez’de yaşıyorum ve romanlarımın çoğunu burada kaleme aldım. Yazılarımda çoğunlukla “zaman” olgusunu işlediğim için tarihi ve şimdiyi birleştiren yapısıyla Bodrum bana hep ilham verdi. Sadece doğal güzellikleri ile değil, bağrında sakladığı 5000 yıllık tarihi ile duymak isteyen kulaklara çok şey fısıldayan bir yer burası.

- Reklam -

Yazıya geçen düşünceler değerli ve kalıcı olur. Geri kalanlar ise rüzgarın alıp götürdüğü hayaller gibi unutulup gider. Bu yüzden yazarın hem hayal kurmaya hem de bunları yazıya geçirmeye ihtiyacı vardır. Bodrum her ikisine de olanak sunuyor: Önce yazara hayal kurduruyor sonra bunları kaleme alacak huzur ve sükûneti ikram ediyor.

Bana göre düşünmenin en iyi yolu yazmaktır ve insan ancak sakinlik içinde düşüncelerinin izini sürebilir. Bodrum’da sakinliği bulabileceğiniz birçok yer var. Mesela şehrin her yerinden denizi görebiliyorsunuz ve bu harika bir şey! Gökyüzünün mavisini, gece beliren yıldızları, mevsim geçişlerini, ağaçların çiçeklenmesini ya da meyve vermesini, kısacası zaman döngüsünü takip edebiliyorsunuz burada. Bu da insana yaşıyor olduğunu hissettiriyor.

- Reklam -

 Yeni romanım Halikarnassos Masalı’nda, Bodrum şehrinin dününü ve bugününü, tarihi geçmişini ve zaman içindeki değişimini anlatırken bir yandan da günümüz dünyasının gitgide büyüyen sorunu olan sosyal medya bağımlılığının ikili ilişkiler üzerindeki etkilerini işledim. Bunu yaparken hareket noktam “kağıttan gemiler” oldu. Nasıl diye soracak olursanız bunu şimdilik söyleyemem çünkü bu sorunun cevabı kitabın kurgusunda saklı.

Bu romanımda antik çağ dönemindeki Halikarnassos ile günümüzün Bodrum şehrini fantastik bir olay üzerinden buluşturarak değişen zamana rağmen değişmeyen “insan” faktörünü okuyucuya aktarmaya çalıştım. Romanın çok katmanlı yapısı içinde tarihsel bilgilere yer verirken aynı zamanda yazarlık mesleğinin zorluklarını, değişen toplum dinamiklerini, bireylerin yaşadığı içsel buhranları, kadın-erkek ilişkilerini ve iletişim çağında yaşanan iletişimsizlik gibi konuları da okuyucuya aktarmaya çalıştım. Benim içime çok sinen ve severek yazdığım bir roman olduğunu söyleyebilirim. Öyle tahmin ediyorum ki okuyucularım da severek okuyacaklar.

180 sayfa civarındaki Halikarnassos Masalı, 2018 yılında okurlarla buluşacak.

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Arka Kapak Dergisi Agatha Christie Sayısı

Arka Kapak Dergisi Bu Ay Agatha Christie’yi Ağırlıyor

ates kralicesi ust

Kuzgunun Gölgesi Serisi’nin Üçüncü Kitabı Yolda