in

Usta Yazar Selim İleri Hastaneye Kaldırıldı

Selim İleri hastaneye kaldırıldı. Usta yazarın beyninde damar tıkanıklığı oluştuğu gerekçesiyle rahatsızlık geçirdiği öğrenildi.

Selim İleri
- Reklam -
- Reklam -

Selim İleri geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırıldı. 2021 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün de sahibi olan usta yazarın, yüksek tansiyona bağlı olarak beyninde damar tıkanıklığı oluştuğu belirtildi.

Öyküleri, romanları ve denemeleri ile uzun yıllardır Türk edebiyatında adından söz ettiren usta yazar Selim İleri, beyin damarlarının tıkanması kaynaklı geçirdiği rahatsızlık sonucu öğle saatlerinde Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Son olarak 11 Ekim 2021 tarihinde düzenlenen törenle 2021 Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün de sahibi olan İleri, ödülünü aldıktan sonra kendisini kötü hissettiğini söylemişti. Bu nedenle etkinliğin düzenlediği Şişli’de bulunan Dada Salon’dan erken ayrılmıştı. Ünlü yazar geçen mart ayında da beyin embolisi kaynaklı olarak geçirdiği rahatsızlık sonucu Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’ne kaldırılmış, tedavisinin ardından taburcu edilmişti.

- Reklam -

Selim İleri Sağlık Durumu Ciddiyetini Koruyor

Selim İleri Erdal Öz Edebiyat Ödülü

1949, İstanbul doğumlu Selim İleri, yazarlık ve senaristlik kimliklerinin yanı sıra eleştirmen olarak da tanınıyor. 1967 yılında Yeni Ufuklar’da yayımlanan Savaş Çiçekleri ile yazarlık kariyerine de başlayan İleri, ilk öykü kitabı olan Cumartesi Yalnızlığı’nı 1968 yılında yayımladı.

Selim İleri, daha önce de pek çok önemli edebiyat ödülünü kazanmış bir isim. 1978’de Dostlukların Son Günü ile Sait Faik Hikâye Ödülü’ne, 1977’de Her Gece Bodrum ile TDK Roman Ödülü’ne 2002’de Bu Yaz, Ayrılığın İlk Yazı Olacak kitabı ile Orhan Kemal Roman Ödülü’ne layık görüldü.

- Reklam -

Aralarında Uzak Hep Uzak ve Yaşarken ve Ölürken gibi kitapların da yer aldığı birçok roman, deneme, anı ve senaryo kaleme alan Selim İleri; son olarak geçen yıl Ahmet Hamdi Tanpınar’ı roman kahramanı olarak kurmacaya dahil ettiği Yaşadınız Öldünüz Bir Anlamı Olmalı Bunun adlı eseri yayımladı. Kitap Everest Yayınları etiketiyle okurlarla buluşmuştu. Usta yazar ayrıca 2012 yılında Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne layık görüldü.

Yazarın tedavisinin şu an için devam ettiği belirtilse de güncel sağlık durumu hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Selim İleri’nin kitapları hakkında neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for yunusemre yunusemre dedi ki:

    Hiç okumak kısmet olmadı ama değerli bir edebiyatçı olduğunu biliyorum, geçmiş olsun.

  2. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Acil şifalar diliyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çığlık 5 fragman scream

Çığlık 5 Fragmanı: Scream Yıllar Sonra Yeniden Aramızda

Cowboy Bebop anime Netflix

Cowboy Bebop Anime Serisi Netflix’e Geliyor: Yayın Tarihi Belli Oldu