in

Sen ve Kendin: Necati Tosuner’den Yeni Roman

Çağdaş edebiyatımızın önde gelen yazarlarından birisi olan Necati Tosuner, yeni kitabı Sen ve Kendin ile okurun karşısına çıkıyor.

Sen ve Kendin - Necati Tosuner
- Reklam -
- Reklam -

Necati Tosuner yeni kitabı Sen ve Kendin ile okurla buluşuyor. Yazarın son romanı, İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle karşımıza çıkıyor.

Edebiyatımızın roman ve öykü türlerinde önde gelen yazarlarından birisi olan Tosuner, İki Gün adlı öyküsüyle 1970 yılında TRT Sanat Ödülleri Başarı Ödülü’nü kucaklayarak dikkatleri üzerine çekiyor. Sonrasında Sancı… Sancı… romanı ile 1978 Türk Dil Kurumu Roman Ödülü’ne layık görülüyor. Armağan adlı öyküsü ile 1997 Haldun Taner Öykü Ödülü’nü, Güneş Giderken adlı öykü kitabıyla 1999 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı, Kasırganın Gözü adlı öykü kitabıyla 2008 Attilâ İlhan Roman Ödülü’nü, Susmak Nasıl da Yoruyor İnsanı! adlı romanıyla 2014 Ebubekir Hazım Tepeyran Roman Ödülü’nü kazanıyor.

1944 yılında Ankara’da dünyaya gelen yazar, kaleme aldığı pek çok çocuk kitabı ile de tanınıyor. Tosuner’in 1991 tarihli bir de oyunu var: Fareli Sokağın Kızı.

- Reklam -

Yazarın yeni romanı Sen ve Kendin ise Tosuner’in son dönem kitaplarını basan İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanıyor.

Sen ve Kendin – Necati Tosuner | Arka Kapak Tanıtımı

Sen ve Kendin - Necati Tosuner

- Reklam -

Düşler. Kendi düşlerinle kendin yorgun düşerek. O ulaşılmaz düşlerinle yorgun düşerek. Hiç yüksünmeden, yorgunluktan bir başka yorgunluğa sevinçle düşerek. Sessiz sessiz. Sanki yorgunluk atmak için biçimlediğin yeni düşlerle başka yeni yorgunluklara düşerek sonra. Öyle, düşlerin yorgunluğunu yeni düşlerin yorgunluğuyla seve seve atarak. Sessiz görünürken kendini bir coşkuya kapılmış bularak. Düşlerden düşlere koşarak. Düşerek. Kendini yanılgıya düşmüş sayarak. Yanılarak. Yanılmayı sanki severek. Yanıldıkça yanılarak. Durup uslanmak hiç istemeden. Bunu gerçekleştirmek için bir uslanmazlık geliştirmiş olarak. Kendine de şaşırtıcı gelen bir uslanmazlık geliştirerek ve yeni başka düşlerle yeni bir uslanmazlığa erişerek. Yeni bir uslanmazlıkla köpüğü dindirilmiş düşleri yeni düşlerle canlandırarak. Uslanmadan. Hiç. Kendi düşlerinle kendin yorgun düşerek. Uslanmayı kendine yasaklamış olarak. Kendi düşlerinle hiç uslanmadan kendin yorgun düşerek…

Toplamda 248 sayfadan oluşan kitabın editör koltuğunda Rukey Kızıler oturuyor. Eser, Ekim 2020 tarihinden itibaren raflardaki yerini almaya başladı.

Necati Tosuner kitaplarına ve yazarın yeni eserine dair düşüncelerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşmayı unutmayın.


* Kara Deliklerin Merkezinde Tam Olarak Neler Oluyor?

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Way of the Househusband Anime Netflix

The Way of the Househusband Anime Oluyor: Netflix’ten Bir Yakuza Komedisi

Oreo Kıyamet Sığınak Depo

Oreo, Asteroit Geçirmez Sığınak ile Kıyamete Meydan Okuyor