in

Sevim Sümbül Neyin Peşinde? Hülya Uçar’dan Gizem Dolu Maceralar

Sevim Sümbül Neyin Peşinde? raflardaki yerini aldı. Yazar Hülya Uçar, yeni eserinde fantastik edebiyata yeni yaklaşımlar getirmeye devam ediyor.

Sevim Sümbül Neyin Peşinde? - Hülya Uçar
- Reklam -
- Reklam -

Hülya Uçar imzalı iki yeni fantastik anlatıyı içeren Sevim Sümbül Neyin Peşinde? adlı eseri Fantastik Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

Ege Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü mezunu Hülya Uçar, uzun yıllardır birçok dergide öyküleri yayınlanmış olan bir isim. 1994 yılından bu yana, Varlık Dergisi, Hayalet Gemi, Evrensel Kültür, Yaşasın Edebiyat, Adam Öykü, Türk Edebiyatı, Ada ve İnsancıl gibi basılı ve çevrim içi birçok dergide öyküler kaleme alan Uçar; yazarlık macerasını yeni bir kitapla taçlandırıyor.

Yazarın ilk kitabı Büyüler, Avrupa Yakası Yayınları etiketiyle 2017’de çıktı. Dört uzun öykünün yer aldığı kitapta hayallerin, gerçekliğin farklı türlerle harmanlandığı psikolojik ve fantastik öyküler yer alıyordu.

- Reklam -

Yazar Hülya Uçar, yaklaşık 4 yıllık bir aranın ardından içerisinde iki fantastik novella bulunan yeni kitabı Sevim Sümbül Neyin Peşinde? ile okurların karşısına çıktı. Kitapta, esere adını veren novella dışında Pembe Kupaların Laneti adlı bir macera daha yer alıyor.

Akıllıları kimsenin ciddiye almadığı İğne Deliği şehrinde başlayan ilk macera ile Sevim Sümbül’ün tuhaf dünyasına adım attığımız kitap; post modern bir anlayış ve bilinç akışı öğelerinin hakim olduğu bir üslup ile okuru karşılıyor. Pembe Kupaların Laneti ise aile sırlarına karışan pembe kupaların gizemleri ile açılıyor.

Sevim Sümbül Neyin Peşinde? – Hülya Uçar | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Sevim Sümbül Neyin Peşinde? - Hülya Uçar

- Reklam -

Büyülüler kitabı ile beğeni toplayan Hülya Uçar’dan iki yeni fantastik novella: Sevim Sümbül Neyin Peşinde!

Sevim Sümbül, İğne Deliği şehrinde tıpkı bir flanöz gibi dolaşırken gizemli bir adamla karşılaşır. Adamın bütün dikkatini vererek ilgilendiği “şey” Sevim Sümbül’ün dikkatini o kadar çeker ki, giderek gizemli hale gelen bu “şeye” kendini kaptırıverir. Sevim Sümbül, neyin peşinde olduğunu size kendisi anlatıyor. “Pembe Kupaların Laneti”nde ise sizi çalınmış büyülü kupalar bekliyor. Bu kupaların ortaya çıkışıyla bir ailenin yaşamında neler değiştiğini hayretle göreceksiniz.

Editörlüğünü Zeynep Akıncı’nın yaptığı eserin sayfa tasarımını Adem Şenel, kapak tasarımını ise Yunus Karaaslan üstleniyor. Kitap toplamda 152 sayfadan oluşuyor.

Peki siz bu kitap hakkında ne düşünüyorsunuz? Hülya Uçar’ın Büyüler adlı önceki kitabını veya yayımlanan öykülerini okuma şansınız olmuş muydu? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

5 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for trgyasgn trgyasgn dedi ki:

    Yazarın ilk kitabını severek okumuştum. İkinci kitabı beni çok etkiledi. Yalnızca fantastik sevenlere değil herkesin farklı bir okuma zevki alacağı bir kitap olmuş. Kitap arkadaşlarım arasında zincir bir şekilde elden ele okunmakta.

  2. Avatar for Kazglu Kazglu dedi ki:

    Söz uçar yazı kalır. Hikayeler ne kadar anlatılsa da esas hikaye okunmalı. Ben çok severek okudum birinci kısımı gülerek, ikinci kısımıda ciddi ciddi ağlayarak bitirdim.

  3. Avatar for 1234 1234 dedi ki:

    İlk bölümde Sevim Sümbül’le fantastik alemlere girdim. İkinci bölümde fantastik gerçek arasında gidip geldim. Sıra dışı, severek okudum.

  4. Avatar for 2021 2021 dedi ki:

    Kitabı çok severek okudum. Bence genç, yetiskin herkesin okumaktan farklı bir zevk alabileceği bir kitap. Kitabı okurken bir düşünme nehrine giriyorsunuz, kahramanla birlikte akıntida sürekli sorguluyorsunuz.

  5. Avatar for marionette marionette dedi ki:

    Çok farklı ve okuması çok keyifli bir kitaptı. İkinci bölüm oldukça şaşırtıcıydı, ara ara güldürüp ara ara ağlattı. Tek solukta okudum kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kemik Kitabesi - Tuna Yukay

Kemik Kitabesi: Tuna Yukay’dan Çağlararası Bir Fantazya

Kraven The Hunter Keanu Reeves

Keanu Reeves Yeni Spider-Man Filmi Kraven the Hunter’da Başrol Olabilir