in

Shadowghast: Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri “Karakasvet” ile Devam Ediyor

Shadowghast raflarda. Thomas Taylor imzalı Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri 3. kitabı “Karakasvet” ile maceralarına devam ediyor.

Shadowghast - Thomas Taylor
- Reklam -
- Reklam -

Thomas Taylor imzalı Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri, Malamander ve Gargantis sonrası üçüncü kitabı olan Shadowghast ile maceralarına devam ediyor.

İlk kitabı Malamander Kasım 2020’de, ikinci kitabı olan Gargantis ise Mayıs 2021’de Genç Timaş etiketiyle Türkçe raflarına gelen Tuhaf Deniz Kasabası serisi, hız kaybetmeden yoluna devam ediyor.

Tüm dünyada 16’dan fazla ülkede yayımlanan ve ilk iki kitabı kısa sürede çoksatanlara giren Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri’nin üçüncü kitabı Karakasvet, bu macerada okurları daha karanlık bir atmosfere sürüklüyor. Kitabın yazarı olan Thomas Taylor, yeni nesil fantastik edebiyatın önemli temsilcilerinden biri oldu. Yazar, serinin Türkiye’de gördüğü ilgiden de memnun olduğunu daha önceden belirtmişti.

- Reklam -

Yurt dışında olduğu gibi ülkemizde de geniş bir kitleye ulaşan ilk kitap, yayınevi tarafından yapılan Instagram oylamasında “2020’de yayımlanan En İyi Genç Timaş” kitabı seçildi. Şimdi sırada üçüncü macera var. Kasabada işler hiç bu kadar karışmamıştı! Karakasvet, kasaba halkının gölgelerini çalmaya geldiğinde Herbie ve Violet boylarından büyük bir maceraya atılıyor.

Shadowghast: Karakasvet – Thomas Taylor | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Tuhaf Deniz Kasabası Efsaneleri’nin üçüncü macerasında, kasabanın geleneksel festivali Kasvet Gecesi için hazırlıklar devam ederken bir fenerin içine sıkışmış antik bir ruh olan Karakasvet tüm kasabayı ele geçirmek için pusuda bekliyor.

Serinin üçüncü kitabında, yıllar önce ailesini kaybettiği bir gemi kazası geçiren Herbert Limon, geçmişindeki karanlık gölgelerle yüzleşirken kasabayı tehdit eden bir yaratığın peşine düşer. Diğer kasabalar bilindik festivallerle oyalanırken, Tuhaf Deniz Kasabası’nda işler her zamanki gibi tam tersi işler. Efsaneye göre, kasaba halkı Kasvet Gecesi’nde mum yakmaz ve hiçbir şovmen iskelede kukla gösterisi sergilemezse hakarete uğramış hisseden Karakasvet, kasaba halkının gölgelerini yakalayıp yutar.

Bu yıl festival için kasabaya davet edilen profesyonel tiyatro ekibinden biri de Herbie’nin geçmişi hakkında şaşırtıcı haberler veren kuzgun saçlı sihirbaz Caliastra’dır. Tiyatrocular otele girer girmez Herbie’nin en yakın arkadaşı Violet’in koruyucusu da dahil olmak üzere kasaba halkı bir bir ortadan kaybolmaya başlar. Gerçeği kurnazlıktan ayırmak ve karanlık herkesi yutmadan önce Karakasvet’in gizemini çözmek yine Herbie ve Violet’e kalır.

Shadowghast - Thomas Taylor

Shadowghast Kitabından İlgi Çekici Alıntılar

“Gerçekten istediğin kadar kaçabilirsin, Herbert Limon, ama ondan asla saklanamazsın.”

- Reklam -

“Bir kayıp eşya sorumlusunun sevmediği tek bir şey varsa bu da karmaşadır. Bir karmaşanın içinde neyin kayıp olup olmadığını anlamak çok zordur.”

“Kendimi bildim bileli Büyük Nautilus Oteli’nin Kayıp Eşya Sorumlusu Herbert Limon’dum. Ben buydum. Ama derinlerde bir yerde, bunun gerçek adım olmadığını, bunun gerçek kişiliğim olmadığını asla tam olarak unutmamıştım. Herbie adı, başka bir ad hatırlamadığım için bana verilmişti. Kasabanın tıp adamı Doktor Deryadeniz, anılarımın zamanla geri döneceğini söylerdi. Ancak anılarım hiç geri dönmemişti ve Doktor bu konuyu artık açmıyordu. Gerçeği bulmaktan neredeyse vazgeçmiştim. Yoksa şimdi gerçek mi beni bulmaya gelmişti?”

“Gerçekten istediğin kadar kaçabilirsin, Herbert Limon, ama ondan asla saklanamazsın.”

Kitabın ilk sayfalarını içeren ÖN OKUMAsına ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Sony Pictures serinin film haklarını satın aldı. Yapım, Oyuncak Hikâyesi, Ters Yüz, Yukarı Bak gibi animasyon filmlerin yönetmeni Josh Cooley tarafından yönetilecek.

Karakasvet, aynı zamanda 4. kitaptan da ön okuma metni içeriyor.

Serinin ilk iki kitabını okumuş muydunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

wes anderson tren vagon tasarımı

Wes Anderson Tren Vagonu Tasarladı: Biletler 545 Dolardan Başlıyor

Erdal Beşikçioğlu Hamlet Dizisi - Behzat Ç. Açıklaması

Erdal Beşikçioğlu: “Hamlet, Behzat Ç.’den Sonra En Keyif Aldığım Dizi Oldu”