in

Sherlock Holmes ve II. Abdülhamid Hikâyesi: “İkinci Eş Serüveni”

Sultan II. Abdülhamid ile kurmaca edebiyatın en ünlü dedektifi Sherlock Holmes’un bir araya geldiği “İkinci Eş Serüveni”, Everest Yayınları etiketiyle raflardaki yerini aldı.

II. Abdülhamid ve Sherlock Holmes Hikayesi: "İkinci Eş Serüveni"
- Reklam -
- Reklam -

Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan gazeteci Andrew Finkel, İkinci Eş Serüveni’nde tarihin en ünlü dedektifi Sherlock Holmes ile onun büyük bir hayranı olduğu bilinen II. Abdülhamid’i bir araya getiriyor. Bir katilin yerine bir metnin peşine düşen bu sıra dışı dedektiflik romanı, iç içe geçen hikâyelerle bir labirent anlatıya dönüşüyor.
II. Abdülhamid ve Sherlock Holmes Hikayesi: "İkinci Eş Serüveni"Sultan, Osman’a, “Bu Sherlock Holmes için çok başarılı bir gün oldu,” dedi, camiye girmek için arabadan inerken.
“Helen Stoner adında genç bir kadının ve Abdülhamid adında bir hükümdarın hayatını kurtardı.”

Arthur Conan Doyle bir röportajında, en sevdiği Sherlock Holmes öyküsünün “İkinci Eş Serüveni” olduğunu söyler. Ne var ki böyle bir öykü yoktur ve ünlü dedektifin hayranları yıllardır bu muammayı çözmeye çalışmaktadır. Bu takıntılı okurlardan biri de Baker Sokağı’nda oturan bir doktordur ve Osmanlı uzmanı akademisyen Leyla Arslan’la birlikte kayıp metnin peşine düşer. Gizem Buckingham Sarayı’ndan Yıldız Sarayı’na uzanırken, arayışları beklenmedik başka sırları da açığa çıkaracaktır…

Uzun yıllardır Türkiye’de yaşayan gazeteci Andrew Finkel, İkinci Eş Serüveni’nde tarihin en ünlü dedektifi Sherlock Holmes ile onun büyük bir hayranı olduğu bilinen II. Abdülhamid’i bir araya getiriyor. Bir katilin yerine bir metnin peşine düşen bu sıradışı dedektiflik romanı, iç içe geçen hikâyelerle bir labirent anlatıya dönüşüyor.
Çevirisini Işılar Kür’ün yaptığı kitabın editörlüğünü Zeynep Tür, kapak tasarımını da Emir Tali üstlenmiş. Everest Yayınları’ndan çıkan 348 sayfalık kitap raflarda ve çevrimiçi kitap satış sitelerinde yerini almış durumda.

- Reklam -

Andrew Finkel Kimdir?

Andrew Finkel, 1989’dan beri Türkiye’de gazeteci olarak çalışıyor. Fransızca, Türkçe, Farsça ve Almanca biliyor. Bu süre zarfında The Daily Telegraph, The Times, The Economist, Time ve CNN gibi basın yayın kuruluşlarının temsilciliğini yaptı. Aynı zamanda BBC, Sky, Deutsche Welle, The Guardian, Global Journalist, NPR, The Washington Post, Cornucopia dergisi ve Le MondeDiplomatique gibi yayınlara katkı sağladı. Türk gazetelerinin haber servislerinde çalıştı. 2002-2003 yılları arasında Michigan Üniversitesi’nde Karsten Prager bursu ve 2005’te Washington Demokrasi için Ulusal Yardım Kuruluşu’ndan Reagen Fascell Demokrasi bursu aldı. Basın güvenirliliği konularında akademik çalışmalara katkıda bulunuyor. P24 (Bağımsız Gazetecilik Platformu / Platform for Independent Journalism)’ün kurucusu ve aktif yazarı. Finkel, alışılagelmiş yabancı basından farklı olarak yıllarca Türk medyasında çalıştı. Kürt sorunundan piyasalara, Türk halkının özelliklerinden kültür-sanata uzanan geniş bir yelpazede Türkiye’yi haberleştirdi, yurt dışı okuruna gazetecilik deneyimlerini aktardı.

- Reklam -

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Game of Thrones

Game of Thrones Yazarlarına 200 Milyon Dolarlık Netflix Ambargosu

Turkiye Uzay Ajansi kadro

Türkiye Uzay Ajansı Ekibi Hazır: “Türkiye’yi Uzay Ligine Taşıyacağız”