in

Sherlock Holmes Maceralarını Türkiye’ye Taşıyor

Dünyaca ünlü dedektif Sherlock Holmes Türkiye’de yaşasaydı neler olurdu? Seval Şahin’in yazarlarımızdan derlediği bu öykü kitabı bunun cevabını fazlasıyla veriyor.

sherlock holmes turkiye
- Reklam -
- Reklam -

Arthur Conan Doyle’un yarattığı ve günümüze kadar da popülerliğini korumuş ünlü dedektif Sherlock Holmes karakterini hepimiz tanıyoruz. Peki ya hiç Holmes İngiltere’de, Baker Sokağı 221B’de değil de Türkiye’de yaşasaydı başından neler geçerdi düşündünüz mü? Seval Şahin bunu düşündü ve 10 yazarla birlikte bir öykü derlemesini Holmes hayranlarına sundu.

230 sayfalık öykü derlemesini yayıma hazırlayan Seval Şahin’in adı sizlere de tanıdık gelecektir. Kendisini Mimar Sinan Üniversitesi’nde Edebiyat Tarihi çalışmalarına devam eden bir akademisyen. Cinai Meseleler adındaki polisiye edebiyat tarihini ortaya koyan kitabında Türk Polisiye Edebiyatı’nın detaylı bir şemasını oluşturmuştu. Şahin’in polisiye üzerine Edebiyatın İzinde-Polisiye Edebiyat adında katkıda bulunduğu bir kitabı da bulunmaktadır. Şu sıralar Ahmet Hamdi Tanpınar’ın Romancılığı Üzerine Düşünceler alt başlıklı Talih, İrade ve Tesadüf adlı inceleme kitabıyla da rafları süslüyor.

Derlemede Birçok Ünlü Yazar Bulunuyor

Derlemede okurlarımızın yakından tanıyacağı Sait Faik Hikâye Armağanı sahibi Pelin Buzluk, en son kitabı, Bilinmeyen Sular üzerine kendisiyle bir röportaj gerçekleştirdiğimiz Mevsim Yenice, kitap önerilerini okurlarımız için bizimle paylaşan Hakan Bıçakcı, ilk kitabı Muhtelif Evhamlar Kitabı ile bizleri mest eden Ömür İklim Demir bulunuyor. 2019 Duygu Asena Roman Ödülünü alan Gaye Boralıoğlu, Hacivat Seni Çağırıyor kitabıyla tanıdığımız Bahri Vardarlılar, İbrahim Yıldırım, Seçkin Erdi, Şebnem İşigüzel ve Behçet Çelik de seçkinin yazarları arasında yer alıyor.

- Reklam -
- Reklam -

Everest Yayınları’nın bizimle buluşturduğu kitap sonrası bu tarz polisiye eserlerin artması bekleniyor.

Emrecan Doğan

13 Ağustos 1996’da İstanbul’da doğdum. Halen Medeniyet Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Daha önce Kayıp Rıhtım forumunda ve Aylık Öykü Seçkisi içerisinde yer aldım. Gölge E-Dergi, Bilimkurgu Kulübü, Genç Yazı ve Pejmürde Dergisi bünyesinde gerçekleştirilen Ortak Hikâye projesi gibi elektronik platformlarda ve basılı olarak da Adı Yok dergisinin 75. sayısında yazılarım yayımlandı. Yaklaşık olarak 12 yaşımdan beri yazıyorum. | İletişim: [email protected]

10 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for sherlock007 sherlock007 dedi ki:

    Merhaba. Son zamanlardaki kitap tanıtım yazılarınızda kitap kapağı paylaşmamanız dikkatimi çekti. Bunun mantıklı bir açıklaması var mı?

  2. Avatar for Montana Montana dedi ki:

    Bir tinerci tarafından bıçaklanabilirdi, bir maganda tarafından serseri bir kurşunla vurulabilirdi.

  3. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Ne kadar iç ferahlatıcı bir cümle :smiley:

    Bu soru editörüme sanırım? O.o

  4. Avatar for Montana Montana dedi ki:

    Biraz objektif bakmak lazım. Tüm dünyayı dolaşıp sağ salim çıkan ama Türkiye’de bir sapık tarafından öldürülen turistler var. Bisikletiyle 40 ülke gezen ama Türkiye’ye geldiğinde araba çarpıp ölen turistler var. Burada Holmes ağabeyimizin başına her şey gelebilir. Töre cinayetine bile kurban gidebilir. Derbi maçı çıkışında öldürülebilir vs vs.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

5 cevap daha var.

Arrow Oliver Queen

Arrow Finalinin İlk Bölüm Fragmanı Yayınlandı

NASA wfirst

NASA Yeni Teleskobunun Önemli Özelliğini Duyurdu