in

Bram Stoker’ın Sıçanların Cenazesi Öyküsü Çıktı

Dracula’nın yazarı Bram Stoker’ın kaleme aldığı kısa öykülerden biri olan Sıçanların Cenazesi, Zeplin Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı.

bram stoker kütüphane
- Reklam -
- Reklam -

Özellikle yazdığı Dracula romanıyla klasikler arasına giren ve edebiyata yeni bir soluk getiren Bram Stoker, bir başka öyküsü ile daha Türkçedeki yerini sağlamlaştırmaya hazırlanıyor.

Sıçanların Cenazesi, Bram Stoker’ın ölümünden iki yıl sonra 1914’te The Burial of the Rats adıyla Dracula’s Guest and Other Weird Stories (Dracula’nın Konuğu ve Diğer Tuhaf Hikâyeler) seçkisinde yer alan öykülerden bir tanesiydi.

Gotik yazım tarzıyla gerilim ve korku edebiyat alanına önemli katkılar sunmuş İrlandalı yazar, aktör Henry Irving’in kişisel asistanı ve Londra’daki Lyceum Tiyatrosu’nun işletme müdürü olarak da görev yaptı. Yaşadığı dönem boyunca yazarlığından ziyade yaptığı bu işle daha çok tanınıyordu.

- Reklam -

Stoker’ın Tekinsiz Dili Bu Öyküde de Kendini Gösteriyor

Yazar, kaleme aldığı Sıçanların Cenazesi’nde İngiliz bir gencin Paris sokaklarında başına gelen tekinsiz bir konuyu anlatıyor. Betimleyici dilini ustaca konuşturuyor ve gotik korku öğelerini kelimelerin arasına yerleştiriyor. Bu da okur üzerinde harika bir gerginlik hissi yaratıyor.

Zeplin Kitap’tan çıkan 40 sayfalık kitabın çevirisi, Kayıp Rıhtım’dan da aşina olduğunuz bir isme, Rabia Elif Özcan’a ait. Kapak tasarımı da Faruk Baydar tarafından hazırlanmış.

- Reklam -

Daha önce Dracula’nın Konuğu pek çok farklı yayınevi tarafından dilimize çevrilse de, seçkide bulunan diğer öyküler kendisine pek yer bulamamıştı. Tüm öyküler ilk defa 2012 yılında Mitra Yayınları tarafından basıldı. Fakat Sıçanların Cenazesi bir kitap bazında ilk defa raflardaki yerini alıyor.

Bram Stoker birçok farklı eseriyle bugüne kadar onlarca yayınevi tarafından farklı basımlarla dilimize kazandırıldı. Sıçanların Cenazesi de böylece kendisine yeni bir baskı bulmuş oldu.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ewan McGregor

Ewan McGregor, Obi-Wan’ın Detaylarını Paylaştı

Cem Yılmaz

Cem Yılmaz’ın Karakomik Filmler’i Eskiyi Aratıyor