in

“Eddy’nin Sonu” Kitabının Yazarı Edouard Louis’den “Şiddetin Tarihi”

Edouard Louis’nin yeni romanı “Şiddetin Tarihi” okurla buluşuyor. Kitap, Can Yayınları etiketi altında Ayberk Erkay çevirisiyle yayımlanıyor.

Şiddetin Tarihi - Edouard Louis
- Reklam -
- Reklam -

Edouard Louis imzalı Şiddetin Tarihi romanı raflardaki yerini aldı. Eser, Can Yayınları’nın Çağdaş Serisi kapsamında okurların beğenisine sunuluyor.

Çağdaş Fransız edebiyatı yazarları arasında son dönemlerde adını sıkça duyurmaya başlayan Edouard Louis, 1992 yılında, Fransa’nın kuzeyindeki Amiens kentinde dünyaya geldi. École Normale Supérieure’de okudu. Yüksek lisansını ise siyasal bilimler üzerine yaptı.

Louis, ses getiren ve otobiyografik ögeler de içeren ilk romanı Eddy’nin Sonu (En Finir Avec Eddy Bellegueule) kitabını 201 senesinde yayımladı. 2016 senesinde Şiddetin Tarihi (Histoire de la ViolenceI) okurla buluştu. 2018’de ise yazarın Babamı Kim Öldürdü (Qui a tué mon père) adlı novellası çıktı.

- Reklam -

Louis kitaplarında homofobi, ırkçılık, egemenlerin zorbalığı, işçi sınıfı ve sosyal eşitsizlik gibi temaları odağına aldı. Eserleri yirmiden fazla dile tercüme edildi.

Yazarın Şiddetin Tarihi kitabı, şiddetin kökenlerini mercek altına almayı hedefliyor.

Şiddetin Tarihi – Edouard Louis | Arka Kapak Tanıtımı

Şiddetin Tarihi - Edouard Louis

2012, Paris. Édouard Louis arkadaşlarıyla yediği Noel yemeğinden sonra gece yarısı evine dönerken, yolda tanıştığı bir adamın ısrarına dayanamayıp onu evine davet eder. Reda ona çocukluğunu ve babasının Cezayir’den kaçarak nasıl Fransa’ya geldiğini anlatır. Gecenin geri kalanını sohbet ederek, gülerek geçirirler. Fakat bir süre sonra işler değişir: Reda bir anda tarifsiz bir şiddetin failine dönüşürken, Édouard’ın payına düşense seçmediği bir hikâyenin kurbanı, seçmediği bir acının taşıyıcısı olmaktır.

Şiddetin Tarihi, o gece yaşananların izini sürerken, şiddetin kökenlerini, doğasını ve onu tırmandıran dinamikleri, göçmenlik, ırkçılık, eril şiddet ve travma üzerinden anlamlandırmaya çalışan bir araştırmaya girişiyor.

- Reklam -

“Çarpıcı bir suç hikâyesi, sonrasında gelen yorucu bir adalet arayışı… kırılgan fakat bütünüyle güçlü.” – Kirkus Reviews

“Yürek burkan bir roman… Édouard Louis’nin kitaplarına ve işlenmemiş, o saf dürüstlüğüne hayranım.” – John Boyne, The Irish Times

Toplamda 184 sayfadan oluşan eserin Fransızca aslından Türkçeye tercümesini Ayberk Erkay üstleniyor. Kitabın editörlüğü Şirin Etik’e, düzeltisi Melis Oflas’a, kapak tasarımı Ezgi Arslan’a ait.

Can Yayınları Çağdaş Serisi’nde yer bulan diğer kitaplara buradan göz atabilirsiniz.

Edouard Louis eserleri ve yazarın Türkçedeki son kitabı Şiddetin Tarihi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, bizleri Google News üzerinden de takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Billy Summers Film - Leonardo DiCaprio

J.J. Abrams ve Leonardo DiCaprio’dan Yeni Stephen King Uyarlaması Geliyor: “Billy Summers”

Armie Hammer 2 Yıllık Sessizliğini Bozdu

Armie Hammer, Cinsel Saldırı ve Yamyamlık İddiaları Hakkında Sessizliğini Bozdu: “Bencildim, İnsanları Kullandım…”